13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHalep, încrezătoare înainte de debutul la US Open

Halep, încrezătoare înainte de debutul la US Open

Simona Halep s-a declarat încrezătoare în forma sa actuală şi a afirmat că speră să ajungă cel puţin până în sferturile de finală ale turneului de tenis de la US Open, ultimul Mare Șlem al anului, care începe astăzi la New York.
„Îmi place foarte mult terenul de aici, este exact stilul meu. Joc foarte rapid, îmi place să lovesc mingile foarte devreme şi să stau aproape de linia de fund. Am făcut deja câteva antrenamente, simt mingea, am încredere în mine şi sper că voi juca un tenis de calitate“, a declarat, Halep în prima conferinţă de presă susţinută la New York.
Astăzi, constănțeanca o va întâlni pe americanca Danielle Collins, fără loc WTA, dar fostă ocupantă a poziţiei 553, care a primit un wild card. Meciul va începe la ora 18.00 și va fi primul de pe arena principală de la Flushing Meadows, Arthur Ashe, cel mai mare stadion de tenis din lume.
Întrebată care este obiectivul său la US Open, românca a declarat, zâmbind: „Să ajung până în sferturile de finală, ca să-mi asigur permis de acces pe viaţă“.
Ea s-a referit la așa-numitul „Club Final 8“ în care sunt incluşi toţi jucătorii care ajung  într-un sfert de finală la individual, la un turneu de Mare Șlem, pentru care primesc acces gratuit la turneul respectiv pe tot restul vieţii şi alte beneficii.
Tot astăzi vor mai juca două românce: în ultimul meci al zilei pe terenul 7, Irina Begu va evolua contra Silviei Soler Espinosa, din Spania. Tot în ultima partidă, dar pe terenul 15, va juca Alexandra Dulgheru, care o va întâlni pe Kristyna Pliskova, din Cehia.

Poate deveni lider mondial sau poate cădea pe locul șase

US Open, ultimul turneu de Mare Șlem al anului, are o însemnătate aparte pentru Simona Halep (2 WTA). Constănţeanca ar putea urca pe primul loc în ierarhia WTA, în cazul în care ar câştiga pe hardul american, iar Serena Williams (1 WTA) nu va trece de optimile de finală. Scenariul e posibil prin prisma faptului că Simona ar strânge 8.030 de puncte în clasament prin cucerirea titlului, în timp ce Serena are de apărat 2.000 de puncte, venind din postura de campioană en-titre. În cazul în care liderul mondial atinge cel mult optimile, pierde 1.570 de puncte şi încheie sezonul de hard sub româncă.
Există şi o posibilitate puţin probabilă, aceea ca Halep să coboare pe locul 6 după 8 septembrie, data în care se termină turneul. Pentru asta, trebuie ca românca să piardă astăzi, în primul tur, în faţa Daniellei Rose Collins (20 ani), reprezentanta gazdelor.
Însă pentru o astfel de prăbuşire în clasament a jucătoarei antrenate de Wim Fissete este nevoie ca Petra Kvitova (Cehia, 4 WTA), Agnieszka Radwanska (Polonia, 5 WTA), Maria Şarapova (Rusia, 6 WTA) şi Angelique Kerber (Germania, 7 WTA) să obţină rezultate notabile la Flushing Meadows.

A amânat Ice Bucket Challenge

Simona Halep a fost provocată la Ice Bucket Challenge, însa a refuzat momentan. Azi începe US Open, turneu la care are planuri mari și se teme să nu răcească!
Simona nu vrea să riște nimic, astfel că nu a răspuns la provocarea momentului în 24 de ore. Ea a promis însă că își va turna galeata cu apă înghețată în cap imediat după finalul US Open. De ce nu, poate chiar imediat dupa finala? Obiceiul Ice Bucket Challenge e folosit de multă vreme în fotbalul american, pentru dușuri reci după victorii importante.
Halep a dat însă deja provocarea mai departe Dr. Irimia Ștefan, Marcel Pavel, George Cosac, Irina Begu și Virginia Ruzici! „În locul tău aș fi provocat-o pe Șarapova”, a comentat o fană pe Facebook.

S-a fotografiat alături de Federer

Simona Halep a postat pe contul său de Facebook o fotografie în care apărea cu jucătorul Roger Federer, cel mai titrat jucător de tenis, căruia i-a urat succes, înainte de US Open. „Mult succes, Roger, să câștigi US Open-ul! Țin pumnii strânși!”, a scris Halep pe Facebook. La doar o oră de la postare, fotografia avea deja aproape 7.000 de LIKE-uri şi sute de SHARE-uri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS