16.7 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportArătaţi-ne că puteţi!

Arătaţi-ne că puteţi!

CS Universitatea Craiova întâlneşte astăzi, de la ora 18.30 (Look TV), în deplasare, pe Gaz Metan Mediaş, într-o partidă contând pentru etapa a IV-a din Liga I. Este o confruntare extrem de importantă pentru trupa lui Jerry Gane, care până acum a avut şi ghinion, dar a complicat lucrurile tratând uneori deficitar avantajele create cu trudă. Astăzi, gruparea din Bănie, care beneficiază de linişte financiară şi condiţii excelente de pregătire, trebuie să demonstreze că poate mai mult decât a arătat până acum şi să forţeze o victorie în Ardeal. Gaz Metan nu mai este acea echipă de cupe europene din anii trecuţi, dar nici o formaţie pe care trebuie să o tratezi superficial, pentru că, în ciuda problemelor financiare, a reuşit meciuri bune în acest început de sezon şi stă confortabil pe poziţia a şasea în clasament. Nefiind presată de rezultat, echipa din Mediaş va încerca să ţină în şah Craiova şi să o surprindă, având jucători buni pentru contraatac.

 

Gane: Cele trei puncte ne-ar da moral, o altă stare de spirit

 

Antrenorul CSU Craiova, Jerry Gane, îşi doreşte enorm să spargă „gheaţa” şi să câştige primul joc din Liga I, dar este conştient totodată că lucrurile nu vor fi deloc simple la Mediaş. „Încă suntem în căutarea primei victorii. Este clar că trebuie să dăm mai mult decât în meciurile precedente pentru a obţine toate punctele. Gaz Metan Mediaş are jucători cu experienţa Ligii I, a acumulat 5 puncte şi nu a pierdut nici un meci până acum. Acestea fiind datele problemei este clar că ne aşteptă un meci greu. Dar trebuie să dăm dovadă de mai multă agresivitate, răutate pentru a ne apropia victoria. Cele trei puncte sunt importante, ne-ar da mai multă încredere, un alt moral şi altă stare de spirit la echipă“, a spus tehnicianul Craiovei, la conferinţa de presă premergătoare plecării spre Ardeal. „Ne confruntăm cu câteva probleme de lot. Mateiu care nu a fost încă recuperat, Acka are o lovitură la gambă, Bancu are dureri la câlcâi, iar Achim, cu dureri la spate, nu s-a pregătit toată săptămâna. Ei nu vor face parte din lotul pentru meciul de la Mediaş. Cei care vor apărea în primul 11 şi vor intra pe parcurs trebuie să profite din plin de şansa lor“, a completat Jerry Gane.

Întrebat dacă-şi simte postul ameninţat, Jerry Gane a spus: „La Craiova, şi după un semieşec, se crează o stare de spirit cum că totul este pierdut. Atât timp cât îmi fac treaba bine la echipă, nu mă gândesc că voi fi schimbat. Trebuie să înţelegeţi şi voi că o echipă puternică nu se poate face peste noapte, că au fost aduşi mulţi jucători şi este nevoie de o perioadă pentru crearea relaţiilor de joc. În plus, nici pentru jucătorii care au venit de la echipe cu 500-1000 de spectatori nu este uşor să joace pe Oblemenco cu presiunea asta“.

Jerry Gane s-a declarat mulţumit pentru faptul că Andrei Ivan (17 ani) a debutat la naţionala Under 21 a României în jocul cu Italia: „M-am bucurat când l-am văzut pe Ivan în tricoul naţionalei U21. A avut şi o ocazie de gol. Este un salt important pentru el această convocare la reprezentativa de tineret, este bine să fie chemat. Dar Ivan trebuie să fie conştient că mai are mult de muncă. E bine să-l lăsăm să se pregătească pentru că va avea mult de câştigat, atât el, cât şi echipa. Am decis să nu facă parte din lotul pentru meciul de la Mediaş, deoarece toată săptămâna nu s-a pregătit cu noi, în plus ar fi fost mai mereu pe drumuri şi implicit nu în cea mai bună formă pentru joc“.

 

Frăsinescu: Pentru victorie este nevoie de un plus de încredere

 

Fundaşul Cosmin Frăsinescu, venit în această vară la CSU chiar de la Gaz Metan Mediaş, a afirmat că pentru a obţine victoria în jocul de astăzi este nevoie de un plus de încredere în lotul alb-albastru. „Întâlnim o echipă care şi-a păstrat nucleul, joacă bine pe teren propriu şi nu are presiunea rezultatelor. Pentru a lua cele trei puncte trebuie să arătăm un plus de încredere. Nu pot să nominalizez un jucător anume ca fiind pericolul principal de la Gaz Metan Mediaş. Ei au un nucleu bun de jucători, puternic. Forţa lor stă în echipă. Eram conştient când am venit la Craiova că trebuia să dăm totul pe teren. Şi chiar facem tot ce ne stă în putinţă să bucurăm suporterii, dar până acum ne-au lipsit rezultatele. Faţă de Mediaş, aici am simţit susţinerea tribunelor, în special la meciul cu Pandurii. Este ceva nou pentru mine“, a spus Frăsinescu.

Partida Gaz Metan Mediaş – CS Universitatea Craiova va fi arbitrată de George Rădulescu, ajutat de Vasile Marinescu, Gabriel Stroe şi Iullian Dima. Observator a fost desemnat Patriţiu Abrudan.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS