22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCSU turează motoarele pentru Mediaş

CSU turează motoarele pentru Mediaş

Două puncte în trei etape este un bilanţ supărător pentru Jerry Gane şi compania, care şi-au dat toată silinţa pentru a-şi mulţumi susţinătorii, în majoritatea lor foarte exigenţi. Mergând pe principiul că nu este indicat să trăieşti în trecut, ci să lupţi pentru viitor, CS Universitatea Craiova a pregătit cu mare atenţie confruntarea de mâine, din Ardeal, cu Gaz Metan Mediaş, programată de la ora 18.30 (Look TV). Alb-albaştrii au pus mare accent în pregătire pe faza defensivă, în timp ce atacanţii au lucrat intens la finalizare, cu toţii gândindu-se că o victorie i-ar reabilita în faţa suporterilor şi i-ar relansa în campionat. Costin Curelea şi compania vor face „retușurile“ la antrenamentul din această dimineaţă, apoi, după masa de prânz, vor pleca spre Ardeal, înnoptând acolo, astfel încât la ora jocului să nu se resimtă absolut deloc oboseala.

„Vor veni şi rezultatele“

Jerry Gane şi elevii săi l-au avut în această săptămână la antrenamente şi pe Gică Craioveanu, directorul de imagine al CSU Craiova venind din Spania special ca să-i încurajeze. „Gicanul“ crede că evoluţia de până acum a alb-albaştrilor nu a fost rea, dar a lipsit norocul.
„Evoluţia de până acum mi s-a părut destul de bună, în afară de 25 de minute în prima repriză cu Steaua, când consider că echipa nu a jucat la nivel. În rest, s-a jucat destul de bine, au fost momente bune, s-au creat ocazii şi vor veni şi rezultatele. Consider că vineri avem o oportunitate foarte bună de a câştiga, deoarece nici Gaz Metan nu mai este echipa de acum doi-trei ani, când era competitivă, puternică. Da, pare că echipa caută să joace ofensiv, să mulţumească spectatorul care plăteşte biletul. Încearcă un joc spectaculos, dar va trebui să jucăm un pic şi la rezultat, măcar până obţinem prima victorie. La meciul cu Viitorul, spre exemplu, la 2-1 cred că trebuia să închidă jocul. Echipei i-a lipsit şi şansa, în primul rând. S-au primit foarte multe goluri la faze fixe şi o echipă care vrea să lupte pentru cupele europene nu-şi poate permite acest lux. Echipa are talent, e bine lucrată, dar trebuie puţină încredere la câţiva puşti. Încrederea va veni cu minute jucate. Sunt mulţi jucători noi şi e foarte greu să încropeşti o echipă peste noapte. Sunt mulţumit sincer de randamentul băieţilor şi, mai ales, de motivaţia lor, de atitudine. Niciodată nu au coborât braţele, chiar dacă au fost conduşi sau au fost în avantaj“, a spus Craioveanu, pentru site-ul oficial al grupării din Bănie.

Craioveanu, despre jucătorii de la CSU

Gică Craioveanu a afirmat că este bucuros în privinţa prezenţei spectatorilor la stadion şi a făcut şi o scurtă analiză a jucătorilor din primul unsprezece. „Lumea a venit lângă echipă, suporterul craiovean are nevoie de fotbal, are nevoie de spectacol, de o echipă bună. Sunt jucători capabili să readucă publicul pe «Oblemenco». Dacă se va câştiga la Mediaş, la meciul cu Petrolul vor fi cel puţin 15.000 de oameni, acei suporteri înflăcăraţi care erau pe vremuri. Îmi plac mulţi dintre actualii jucători. Eu fiind atacant îmi place să numesc jucătorii ofensivi. Băluţă are lucruri foarte bune, Curelea s-a dovedit că are experienţă în primul eşalon şi a reuşit să marcheze trei goluri. Bancu, dacă va continua pe acest drum, poate fi un jucător important în fotbalul nostru, pentru că are viteză, se descurcă excelent în situaţie unu contra unu, are dribling, şi în ultimul timp s-a pierdut driblingul în fotbalul românesc şi mondial.
Sunt foarte puţini jucători în lume care scot din joc un adversar sau doi. Şi eu consider că la Craiova sunt trei-patru jucători capabili să facă acest lucru. Şi Nuno Rocha mi-a plăcut când a jucat un pic mai ofensiv, e un jucător care se simte mai în largul lui în ultimii metri, decât în faza defensivă“, a explicat fostul golgheter al Craiovei din anii ‘90. „Am fost la antrenament şi am văzut că echipa are atitudine bună. Le-am transmis să fie lei adevăraţi, să joace cu aceeaşi energie şi să nu le fie teamă.
Tot clubul e alături de ei, la fel şi suporterii. Ei trebuie să joace cu încredere şi rezultatele vor veni mult mai repede“, a completat Gică Craioveanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS