10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGane, creditat de Dumitru Marcu

Gane, creditat de Dumitru Marcu

Fostul mare jucător al Universităţii Craiova, Dumitru Marcu, a vorbit pentru GdS despre startul formaţiilor oltene din Liga I, fiind de părere că CSU şi Pandurii ar fi trebuit să aibă mai multe puncte în cont după cele trei etape. „Motoreta“ a mai spus că publicul craiovean trebuie să aibă răbdare cu antrenorul Jerry Gane, pentru că vor apărea şi rezultatele pozitive în curând.

GdS: Au trecut trei etape din Liga I, iar CSU are două puncte în cont. Sunt puţine, sunt multe?
Dumitru Marcu: Sunt puţine, asta e clar. În afară de meciul cu Steaua, unde nu avea nimeni pretenţii să câştigăm acolo, cu Pandurii şi Viitorul trebuia să ne fi impus, pentru că am jucat pe teren propriu. Uitaţi-vă că Pandurii nu este o echipă în formă, acum au pierdut acasă cu Ceahlăul… Oricum, pentru început, fiind o echipă nou promovată, nu a jucat rău. Craiova trebuie să acumuleze ceva puncte acum în tur, fiindcă pe parcurs se schimbă lucrurile, au adus jucători buni, se vor cunoaşte mai bine şi vor forma o echipă competitivă.
GdS: Nici Pandurii, pentru că tot aţi pomenit, nu stă prea bine în acest început de campionat.
D.M.: Nu stă, e clar. Nu mă aşteptam să piardă acasă cu Ceahlăul, dar ăsta e fotbalul. Şi cu cine, cu Ceahlăul, care nu a învins pe nimeni până acum. Îşi vor reveni, o să vedeţi, pentru că au jucători buni, iar Grigoraş este un antrenor priceput.
GdS: Revenind la CSU, în această vară s-au adus 14 juători buni, după cum susţin majoritatea oamenilor de fotbal, ce lipseşte totuşi ca să câştigăm şi noi un meci?
D.M.: Omogenitatea, e clar. Când aduci mulţi odată echipa nu funcţionează cum îţi doreşti de la început. Pentru orice antrenor e greu să-i facă să joace imediat, indiferent cum se cheamă el. Eu am însă încredere în Jerry Gane şi în oamenii aceia din conducere, sunt foştii jucători mari ai Craiovei care ştiu fotbal, nu habarnişti, şi vor apărea şi rezultatele în curând.

„Ar trebui lăsat să lucreze în continuare“

GdS: La 2-2 cu Viitorul, o parte din publicul craiovean a cerut demisia antrenorului. Cum comentaţi?
D.M.: Aşa e la noi, oamenii sunt nerăbdători şi dacă simt că lucrurile nu merg bine iau atitudine imediat. Peste tot, după patru, cinci etape, dacă nu sunt rezultate, se caută vinovaţi. Eu zic că trebuie să aibă răbdare, că Jerry Gane, pe unde a fost, a făcut echipa să joace, şi să nu uităm că a lucrat la formaţii cu probleme, fără jucători. Severinul şi Corona au retrogradat, este adevărat, dar nu din vina lui. Lumea trebuie să mai aibă răbdare cu el. Să recunoaştem că echipa joacă bine în multe momente, îşi creează multe ocazii, iar asta e de bine, aici se vede mâna antrenorului. Ce vină are el că atacanţii ratează? Aici intervine valoarea jucătorului. Repet, ar trebui lăsat să lucreze în continuare. Eu cred că CSU are nevoie să câştige un punct sau chiar trei afară şi o să-şi dea drumul, vor căpăta încredere.
GdS: Ne-a dezavantajat şi programul?
D.M.: Dacă ne uităm atent, este un program mai greu, dar dacă ei câştigau un meci din cele două în care au remizat, nimeni nu ar mai fi zis nimic. Era convenabil ca noi şi Pandurii să ne câştigăm fiecare meciul direct de acasă, dar după primul joc nu putem spune decât că a rămas un punct în iarbă.
GdS: A fost o prezenţă bună la stadion.
D.M.: Da, am văzut şi sunt bucuros. Lumea nu a avut parte de fotbal un timp, după au fost acele dispute legate de cele două echipe, iar acum, că a rămas una, spectatorii s-au concentrat pe fotbal. Partea proastă e că, dacă nu câştigi, mai ales că vorbim de publicul craiovean aici, spectatorii încep să uite drumul spre stadion.

„Vor termina în primele opt echipe“

GdS: Vineri jucăm în deplasare, la Mediaş. Credeţi că putem obţine maximum de acolo?
D.M.: Desigur. Şi un meci egal ar fi bun, dar trei puncte ar însemna enorm, iar Mediaşul este o echipă de bătut.
GdS: Cum vedeţi acest campionat pentru CSU?
D.M.: Eu cred că au o echipă bună şi că în curând vor apărea şi rezultatele. Sunt sigur că vor termina în primele opt echipe, fiindcă sunt multe probleme la celelalte echipe, iar CSU are stabilitate financiară.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS