10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPregătiți să facă performanță

Pregătiți să facă performanță

http://www.youtube.com/watch?v=fppRcHU1898

Voleibaliștii de la SCM-U Craiova au început treaba pentru noul sezon, unul în care vor juca în trei competiții, campionat, cupa României și Cupa CEV. În anii anteriori, elevii lui Dănuț Pascu au obținut cele mai bune rezultate din club, locul doi acum doi ani și locul patru în sezonul trecut, și nu doresc să coboare ștafeta.

Antrenorul echipei masculine de volei SCM-U Craiova, Dan Pascu, a strigat luni seară catalogul pentru noul sezon competițional. Reunirea a avut loc la stadionul „Ion Oblemenco“, la prima ședință de pregătire fiind prezenți opt jucători. Din echipa de anul trecut au rămas doar patru voleibaliști, Laurențiu Lică, Florin Voinea, Ionuț Manda și Nicu Ghionea, acestora alăturându-li-se Mihai Mărieș, Răzvan Vâlcelean, Ion Ionuț Velicu și Robert Ene. Din lot vor mai face parte și jucători străini. Unii au lipsit motivat de la primul antrenament, cum este cazul sârbilor  Predrag Bicanin și Petar Turanjanin, iar pentru postul de extremă, antrenorul încă este în căutări.
Cuvântul de ordine este performanța. Nimeni nu concepe ca echipa care în ultimii doi ani a ținut steagul sus pentru SCM-U, devenind vicecampioană în 2013, și ocupând locul patru în 2014, să nu tragă la podium în campionatul Diviziei A1 și să încerce să câștige Cupa României. Pe lângă aceste competiții, alb-albaștrii vor mai participa pentru al doilea sezon consecutiv, în cupele europene, de această dată în Cupa CEV, unde și-au aflat deja adversarul, formația sârbă Partizan Belgrad.
Antrenorul craiovean, care totodată este și selecționerul României, speră că echipa pe care a creionat-o va deveni puternică. „Au avut loc multe schimbări în lot. Sunt jucători care și-au manifestat dorința să plece și au putut să facă asta, întrucât aveau în contract stipulat că pot pleca dacă nu mai doresc să evolueze la noi. Nu forțăm pe nimeni să rămână la Craiova. Am muncit foarte mult pentru a închega o nouă echipă. Noutăți sunt multe. Aș putea spune cine a mai rămas din vechiul lot: Lică, Ghionea, Voinea, Manda. Am adus doi sârbi, un ridicător și un centru, Mărieș – liberoul lotului național și Vâlcelean – fals, ambii veniți de la Șimleu, a revenit și Ion Velicu  şi Ene. Mai aveam nevoie de o extremă de valoare, care cel mai probabil va fi din străinătate. Consider că în prezent am adus jucători cu experiență, care pot face performanță“, a spus Pascu fără a preciza clar obiectivul fixat.

Pascu: Va fi concurență aprigă pentru podium

Tehnicianul craiovean și-a arătat mirarea vizavi de investițiile majore făcute de unele dintre celelalte competitoare: „Campionatul va fi mult mai disputat. Sunt echipe care au investit foarte mult. Nou-promovata Caransebeș a luat patru jucători de la noi, își doresc cupele europene, nu mai spun de Dinamo, CSM București, Constanța, care aduce numai jucători de top, Zalăul. Noi am început destul de târziu treaba și trăiesc regretul că am pierdut câțiva jucători buni din țară, pe care în momentul respectiv nu i-am putut aduce“.

Mărieș: Domnul Pascu are încredere în mine

Mihai Mărieș, liberoul naționalei României, a lucrat cu Pascu, în această vară la lotul național și este nerăbdător să debuteze în Polivalentă. „Mă bucur că am ajuns la Craiova și sper să îndeplinim toate obiectivele și să ne clasăm în primele patru. Sunt convins că ne putem bate la campionat. Domnul Pascu mă cunoaște destul de bine și are încredere în mine“, a spus jucătorul venit de la Șimleul Silvaniei.
Revenit în Bănie după un sezon petrecut la divizionara secundă din Ploiești, Ion Ionuț Velicu ar vrea să termine cu SCM-U pe podium, neputând uita amintirile frumoase de acum două sezoane, când alături de olteni cucerea argintul național. „Nu aveam cum să uităm amintirile frumoase de acum două sezoane și să sperăm să fie la fel și acum. Aproape jumătate din echipă a plecat și va fi greu să ne sudăm. Perioada de pregătire este foarte importantă  și putem vedea unde suntem după meciurile de pregătire. Anul trecut am fost aproape să promovăm cu Ploieștiul“, a punctat Ion Ionuț.

Lică: Am avut oferte, dar nu am vrut să plec

Laurențiu Lică a mărturisit că, deși a primit oferte, nici una nu l-a determinat să părăsească orașul Craiova, aici unde are familia. „Sunt acasă, mă simt bine și să fiu sincer nu m-am gândit niciodată să plec. Am primit tot felul de oferte din țară, dar era destul de greu să plec de aici, mai ales că știam că se va merge în continuare pe performanță. După o vară agitată, cu transferurile ne-am pus la punct și am încredere că putem forma o echipă competitivă. Nu va fi deloc ușor să mergem cu trei competiții, dar vom încerca să ajungem sus măcar în cele interne“, a spus experimentatul jucător.
În perioada următoare, jucătorii craioveni vor face antrenamente fizice, iar spre finalul lunii vor începe meciurile amicale. Campionatul Diviziei A1 va debuta pe 11 octombrie.

Și fetele s-au strâns

Și echipa feminină de volei de la SCM-U s-a adunat luni. La prima întâlnire cu antrenorul Alex Cosma, de la Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“ au participat jucătoarele: Ramona Postea, Andreea Smultea, Sorina Buz, Florina Chirilov, Andreea Matei, Alina Iordache,  Iulia Derveșteanu, Maria Precup, Alexandra Purcea, Ramona Breban, Monica Foca, Alina Gagea și Gabriela Dancu. Pentru sezonul viitor, Cosma va fi ajutat pe banca tehnică de Dragoș Popescu, profesor-antrenor la CN „Nicolae Titulescu“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS