29.6 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportOprea luptă în cușcă la Mamaia

Oprea luptă în cușcă la Mamaia

Luptătorul craiovean Cătălin Oprea va urca astăzi în cușcă, în cadrul galei de MMA Romanian Extreme Fighting „Bătaie ca-n Las Vegas“, desfășurată într-un cadru inedit, în aer liber, în piațeta de la Cazino Mamaia, de la ora 21.00 (Sport.ro, Neptun TV).
Organizatorii promit cel mai spectaculos show de lupte în cușcă out-door organizat vreodată în România. 22 de profesioniști din țara noastră și din străinătate vor încerca să ofere un spectacol de mare clasă.
Clubul Power Gym Craiova va fi reprezentat în ring de doi sportivi. Cătălin Oprea va concura în limitele categoriei 84 kilograme, unde îl va avea ca adversar pe Alex Gavrilă (Brașov), iar Răzvan Radu, originar din Țicleni (Gorj), îl va înfrunta pe Cătălin Cășaru (Constanța) la categoria 70 de kilograme. Delegația craioveană a ajuns ieri-dimineață la mare, iar antrenorul Ionuț Pucă era încrezător că cei doi sportivi ai săi vor face treabă bună. „Este liniștea dinaintea «războiului». Băieții sunt nerăbdători să se bată și să arate ce au muncit la antrenamente în ultimele luni. Adversarii sunt foarte buni. Cred că și noi, și ei ne gândim cum să ne surprindem reciproc. Ne-am pregătit ca la carte, cu antrenor de jujitsu, am folosit și mască de oxigen militară. Sperăm că totul va ieși așa cum ne dorim“, a spus ieri Ionuț Pucă pentru GdS.

Pucă: Avem galerie numeroasă

Dacă la debutul său în MMA, la începutul acestui an, Cătălin Oprea s-a impus, fiind încurajat de câteva mii de craioveni în Sala Polivalentă, tânărul luptător din Bănie nu va fi lipsit de galerie nici acum, la Mamaia. „Au venit aici și ceilalți băieți de la antrenamente, familia lui Cătălin, ne-au sunat și mulți prieteni care se află pe litoral și nu vor lipsi la meci. Cred că vor fi 15.000 de spectatori, iar printre aceștia mulți olteni care să-l încurajeze pe Cătălin. Avem galerie numeroasă și sperăm să reprezentăm cât mai bine Craiova“, a adăugat Ionuț Pucă.
În ceea ce-l privește pe luptător, acesta a fost nevoit să slăbească de la 93 la 84 de kilograme, ceea ce nu a fost chiar floare la ureche. Dacă Oprea a disputat un singur meci la MMA, Răzvan Radu are puțin mai multă experiență, având două partide în cușcă, în care a înregistrat o victorie și un eșec.

Lungu – Czerwinski, capul de afiș al galei

Capul de afiș al evenimentului de la Mamaia este meciul dintre orădeanul Alexandru Lungu, învingător în nouă lupte MMA, și polonezul Tomasz Czerwinski, un sportiv extrem de dur și cu vastă experiență în luptele din cușcă. La fel de interesant se anunță și co-main eventul dintre Ioan „Gerula“ Vrânceanu și Rayko „The Lion“ Levițchi, luptători care se vor înfrunta în limitele categoriei 65 de kilograme.
Gala de la Mamaia programează, de asemenea, și un meci „undercard“ la feminin, între Roxana Dinescu și severineanca Diana Belbiță, categoria 60 de kilograme. Legitimată la CS Kokio Dojo Severin, Diana și-a facut debutul în MMA la începutul acestui an cu un KO în prima repriză, în gala RXF 10 „Răfuială în Cetatea Severinului“, fiind una dintre cele mai apreciate practicante de kickboxing din România.

Tănasie: Rămân la boxul meu

Inițial, în cadrul galei de la Mamaia trebuia să lupte și Sorin „Pantera“ Tănasie, dar craioveanul a decis să renunțe din cauza unor probleme de management. „Nu ne-am înțeles cu organizatorii asupra bursei pe care trebuia să o primesc. Eu am zis că fără 1.000 de euro, nu mă bat, pentru că banii ăștia oricum îi cheltuisem cu cantonamentul și pregătirea pentru gală. A rămas că o să mă sune să mă anunțe. Mi s-a spus că nu îmi pot oferi banii ăștia, ci doar câteva sute de euro și normal că am refuzat, mai ales că știam și bursele celorlalți. Rămân cu boxul meu, nu mai urc în cușcă. Nu am nevoie să-mi fac reclamă prin astfel de show-uri, nu sunt începător, sunt campion mondial la box. Mi s-a părut lipsă de respect față de mine“, a mărturisit ieri Tănasie pentru GdS.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS