21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbal (f) - Gabriela Szabo a felicitat campioanele mondiale

Handbal (f) – Gabriela Szabo a felicitat campioanele mondiale

Ministrul Tineretului și Sportului, Gabriela Szabo, le-a felicitat pe componentele selecționatei feminine de handbal Under 18 a țării noastre, care au cucerit ieri titlul mondial, după victoria în fața Germaniei. „Vrem să vă felicităm pentru frumoasa performanță realizată. V-am ținut pumnii din fața televizorului, am fost cu sufletul alături de voi. Bun venit acasă! Ne-ați făcut bucuroși pe toți. Sportul românesc are nevoie de performanțe. Ați devenit un model pentru tânăra generație. O să aveți multe de spus în sportul românesc. Vă puteți baza pe noi. Vă urez să obțineți cât mai multe medalii”, a spus Szabo.

Prezentă la eveniment, Carmen Tocală, secretar de stat, a declarat: „Felicitări sportivelor și antrenorilor. Vă felicit cum ați abordat fiecare partidă. Vă știu de multă vreme. Promiteți mult pentru echipa națională de senioare, la Campionatele Mondiale, la Campionatele Europene și foarte probabil participarea la Jocurile Olimpice. Sper ca această generație să ajungă la rezultate pe măsura handbalului feminin românesc”.
Președintele FR de Handbal, Alexandru Dedu, a menționat: „Atât cât ține de FR de Handbal, o să încercăm ca această generație să ne bucure, dacă se poate, an de an. Avem nevoie de sprijinul Ministerul Tineretului și Sportului, avem nevoie de sprijinul Guvernului. Noi am dovedit că avem valoare. Spun jucătoarelor că sunt modeste, bune, curate. Sunt mândru de voi, suntem toți foarte mândri de voi”.

„Noi încă visăm”

Cristina Laslo, căpitan de echipă, a spus că ei și colegelor încă nu le vine să creadă ce au realizat: „Sunt foarte fericită că am ajuns campioane acasă. Este o performanță foarte mare pentru noi, pentru inimile noastre, pentru toată România. Este prima noastră experiență de acest gen. Noi încă visăm și visăm frumos în acest moment. Mulțumim părinților, antrenorilor, tuturor celor de acasă”.
Selecționata României a câștigat de o manieră senzațională Campionatul Mondial de handbal feminin Under-18 din Macedonia, ieri seară, după ce a învins formația Germaniei cu scorul de 32-21 (15-7), în finala de la Ohrid.
Lotul utilizat de România în finală: Mădălina Ion, Maria Isabela Roșca – Andreea Taivan, Oana Maria Bucă, Dana Abed-Kader (2 goluri), Iulia Maria Andrei (2), Alexandra Dindiligan, Maria Florentina Craiu, Alina Ilie (2), Sonia Vasiliu (1), Cristina Laslo (5), Bianca Maria Bazaliu (10), Daniela Corban (3), Alexandra Carasol (2), Florența Ilie, Lorena Ostase (5). Antrenori: Aurelian Roșca, Gavril Kozma.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS