16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportCSU, pusă la colţ de Steaua

CSU, pusă la colţ de Steaua

Uitându-ne la lotul CS Universitatea Craiova putem spune că există concurenţă pe posturi, cu jucători de viitor, care atunci când le iese jocul se pot bate de la egal la egal cu orice echipă, cum s-a întâmplat în prima etapă, cu Pandurii. Până la viitorul luminos mai este foarte mult, însă, în prezent, gruparea din Bănie plăteşte tribut lipsei omogenităţii şi a experienţei multora dintre elevii lui Jerry Gane. Şi asta a exemplificat-o întâlnirea de sâmbătă seară, din Ghencea, când Steaua nu a arătat un joc de adevărată campioană, dar s-a impus destul de lejer, cu 3-1, graţie valorii individuale a fotbaliştilor săi.

Taxaţi în momentele de neatenţie  

Roş-albaştrii au speculat practic toate greşelile trupei lui Jerry Gane. Adi Popa a marcat în minutul 4 după ce Nuno Rocha i-a făcut o minge „cadou“, apoi Lucian Sânmărtean şi-a arătat clasa, executând perfect, peste zid, o lovitură liberă de la 20 de metri, lateral stânga (’34, 2-0). În ambele cazuri, Bojan Brac a plonjat inutil, el fiind de altfel şi cel mai bun jucător al Craiovei. Golul trei a venit pe final, pe o lipsă de concentrare a defensivei craiovene, Varela, nemarcat, împingând cu pieptul mingea în plasă de lângă bara din dreapta, după o centrare de pe stânga, în care mingea a traversat careul Craiovei, fără să intervină cineva (’90+2).
În afara golurilor, steliştii au mai încercat poarta Craiovei de două ori în prima repriză, prin Iancu (’10) şi Latovlevici (’26), şi doar o dată în partea secundă, prin Tănase (’81).

Lipseşte omul de gol

În tot acest timp, CSU Craiova a avut câteva ocazii bune de a marca, dar s-a dovedit din nou că îi lipseşte atacantul de „gura porţii“, Costin Curelea neavând nici o realizare ca vârf împins. Alb-albaştrii au reclamat un gol în minutul opt, la 1-0, când la o centrare a lui Ferfelea mingea a fost deviată de Nuno Rocha, iar Pârvulescu a respins in extremis. Oficialii olteni au strigat din toţi rărunchii către „centralul“ Adrian Cojocaru susţinând că mingea a trecut de linia porţii, dar în zadar însă, arbitrul întâlnirii iritându-i pe olteni şi cu alte decizii mărunte. „Nu-mi place să vorbesc despre arbitraj, dar astăzi (sâmbătă – n.r.), în special, centralul a favorizat Steaua în multe faze limită. Eu cred că a fost gol în minutul opt. La 1-1, altul ar fi putut fi jocul şi chiar rezultatul final“, a spus Jerry Gane, la Look TV.
În contul alb-albaştrilor au mai fost trecute trei şuturi în prima repriză, ale lui Băluţă (’21), Frăsinescu (’29) şi Ferfelea (’31), şi două ocazii mari în a doua. Prima în minutul 70, când Arlauskis a scos cu mare dificultate o „bombă“ a lui Ferfelea. A doua în ’87, când Curelea, servit excelent de Herghelegiu cu o centrare de pe drepta, a reluat cu capul, din plonjon, de la circa opt metri, pe lângă poartă.
Contrar ineficienţei colegilor din atac, tânărul Andrei Ivan, introdus pe teren abia în minutul 82, a reuşit să marcheze pentru CSU la prima sa ocazie de poartă. Fotbalistul de 18 ani a intrat cu mingea la picior în careu şi a şutat de pe stânga la colţul lung al lui Arlauskis, certificând că are valoare şi că trebuie folosit mult mai multe minute de Jerry Gane.

„Nu am ce să le reproşez băieţilor“

Antrenorul formaţiei CSU Craiova, Jerry Gane, a afirmat că nu este supărat din cauza evoluţiei elevilor săi, asumându-şi riscul de a juca deschis în Ghencea. „Nu am reuşit să luăm punct sau puncte, aşa cum ne-am propus, dar a fost un meci frumos, deschis. Steaua a reuşit să înscrie foarte repede, fapt care a contat foarte mult, pentru că atunci când iei gol în minutul 4 în Ghencea nu e uşor să revii. Cu toate că am încercat în permanenţă să ne remontăm, a venit şi golul lor doi, printr-o execuţie superbă a lui Sânmărtean, care le-a adus o anumită linişte. În schimb, a doua repriză a fost mult mai bună pentru noi, am pasat mult mai mult. Ne-am creat ocazii, am avut momente importante la Ferfelea, când portarul lor a scos foarte bine, apoi a ratat Curelea. Un gol ne-ar fi dat încredere şi intram în joc. Nu am ce să le reproşez jucătorilor mei, pentru că au încercat. Suntem la al doilea joc în campionat, suntem în perioadă de construcţie, dar prefer acest joc deschis, pentru că numai aşa putem creşte. Alt lucru pozitiv este că Ivan a debutat cu gol în Liga I“, a spus Gane, la conferinţa de presă. „Sper să ne luăm revanşa în retur, pentru că ştiţi ce înseamnă orgoliul oltenesc. Vom creşte şi vom aştepta următorul meci să-i bucurăm pe suporteri. Sper să spargem gheaţa cu Viitorul, pe «Oblemenco». Mă aştept să vină mulţi suporteri, pentru că au văzut că în aceste două etape încercăm ceva, echipa joacă fotbal şi sperăm să aducem cele trei puncte mult dorite“, a completat tehnicianul craiovean.
„Nu ştiu dacă am fi meritat mai mult. Rezultatul e 3-1 pentru ei şi spune multe, tabela nu minte. S-a simţit lipsa lui Pleşan şi Mateiu, trebuie să mergem înainte şi să adunăm puncte“, a declarat Viorel Ferfelea.

Costel Gâlcă: Este o victorie meritată

La rândul său, antrenorul formaţiei Steaua, Costel Gâlcă, a afirmat că echipa a obţinut o victorie clară, care va conta pentru moralul echipei sale în perspectiva manşei a doua din turul trei preliminar al Ligii Campionilor, cu Aktobe. „Am făcut un meci bun. Am scăzut puţin în intensitate după pauză, dar ne-am creat multe ocazii de gol. Puteam câştiga la o diferenţă foarte mare. Mă bucură evoluţia lui Adi Popa, dar şi a întregii echipe. Ne bucurăm pentru acest succes şi acum ne îndreptăm atenţia spre meciul din Ligă, cu Aktobe“, a spus Costel Gâlcă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS