10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportEmeric Ienei: O să fie un duel interesant în Ghencea

Emeric Ienei: O să fie un duel interesant în Ghencea

Reputatul antrenor român Emeric Ienei (foto) a prefațat, pentru GdS, partida dintre Steaua și CS Universitatea Craiova, programată sâmbătă, de la ora 21.00 (Look TV), pe stadionul din Ghencea. „În primul rând, mă bucur că orașul Craiova a revenit în Liga I și că încearcă să se prezinte cât mai bine. Au fost atâtea evenimente negative la adresa Craiovei încât acum este destul de greu ca să te ridici la un nivel foarte bun. Dar sper ca acești jucători tineri, pe care îi are Craiova acum, să reușească. În Oltenia sunt copii talentați și Craiova trebuie să profite de asta. Legat de meci, o să fie un duel interesant, spun eu. Nu știu prea multe despre CSU, am urmărit-o numai la meciul cu Rapidul, în Cupa Ligii, nu și cu Pandurii. Nu este o echipă rea, combină mult, ajung de multe ori în fața porții, dar le lipsește omul de gol. Cel puțin asta am văzut cu Rapidul, în Giulești. Nici Rapidul nu se ridică deocamdată la nivel de Divizia A, pentru că ați văzut ce s-a întâmplat cu jucătorii alb-vișinii în jocul cu Steaua, dar mă rog pentru ei și pentru Craiova, pentru că sunt două echipe extrem de importante din România, să le meargă bine. Ar fi păcat ca să dispară în anonimat aceste două cluburi, pentru că au susținători frumoși. Cu bani se echilibrează toată treaba. Aș dori foarte mult ca să nu mai fie acest dute-vino în Liga I și Liga a II-a și cu scandaluri, pentru că asta dăunează nu numai cluburilor, ci întregului fotbal românesc“, a spus Emeric Ienei, pentru GdS.

„Nu prea e derbi“

Întrebat dacă mai poate fi considerat un derbi, Emeric Ienei a spus un „nu“ galant. „Ca să fim puțin sentimentali, am putea spune că este un derbi, dar altfel Steaua este o echipă destul de puternică, angrenată în Liga Campionilor, pe când Craiova este nou promovată, se caută. Nu prea e derbi acum, dar poate redeveni în viitor“, a explicat fostul antrenor al Stelei și al Craiovei din sezonul 1996-1997.
Emeric Ienei consideră că actualul format al Ligii I, cu play-off și play-out, ar trebui să aducă un plus fotbalului românesc, nedorind să anticipeze cine va cuceri titlul de campioană în sezonul actual: „Aș dori să aducă un plus treaba asta cu play-off și play-out, dar cred eu că o să fie totuși un campionat cu lucruri mai ciudate, ca să spun așa. Nu sunt obișnuite echipele ca să joace cu această regulă și vă dați seama că vor pica șase echipe, ceea ce nu s-a întâmplat până acum, și nu știm cum vor reacționa. Trebuie să câștige cineva și titlul până la urmă. În general, chiar și în fotbalul bun, nu sunt prea multe echipe bune. Sunt trei-patru formații care luptă mereu pentru campionat, iar restul luptă ca aceste pretendente la titlu să nu câștige. La noi va câștiga echipa care o să știe să gestioneze mai bine momentele cheie, adică meciurile directe. Și la retrogradare se vor da lupte grele, o să vedeți“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS