22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportUn punct de pornire

Un punct de pornire

CS Universitatea Craiova a debutat în Liga I având în față un adversar cât se poate de potrivit. Spun asta pentru că nici gruparea gorjeană nu excelează la capitolul omogenitate, cu toate că Petre Grigoraș nu a adus, așa cum a făcut-o CSU, peste zece jucători în această vară. Nu a jucat cu o echipă slabă, ca să ne „îmbătăm“ cu o victorie și, după, să trecem în plâns, ci cu o grupare respectată, preocupată să practice un fotbal de calitate, iar modul cum au făcut-o jucătorii din Bănie ne determină să-i acordăm trupei lui Jerry Gane o bilă albă.
Referitor la joc, alb-albaștrii au pasat mai bine față pe jocul din Giulești și au dus mingea destul de ușor în careul advers, de unde Curelea a „reușit“, din nou, să exaspereze cu ratările, așa cum a făcut-o și cu Rapid. Îmbucurător este și faptul că publicul a răbufnit în aplauze la incursiunea frumoasă a lui Băluță din minutul 30 și că a avut răbdare cu proprii jucători până la sfârșit, chiar și după primirea golului. Spectatorii au înțeles că lamentările nu duc la nimic bun și că, fiind un nou început, totul se clădește cu răbdare. Spun asta pentru că pe chipul multora se citea nemulțumirea doar când priveau tabela care indica 0-1, pentru că jocul, chiar dacă nu a excelat, a fost plăcut, bun, și cu toții au apreciat ardoarea cu care fiecare jucător al lui Gane încerca să schimbe deznodământul și să bucure asistența. La reușita lui Curelea din minutul 85 s-a declanșat sărbătoarea în tribune, a fost o descătușare generală, a fost momentul care a certificat ideea că la Craiova se muncește, că au trecut vremurile când resemnarea se instala imediat după încasarea golului. O altă bilă albă pentru noua echipă a Craiovei, cea adevărată sau neadevărată, dar cu siguranță cea în viață.
Și pentru că tot am amintit de public, trebuie spus că pe „Ion Oblemenco“ au fost spectatori de fotbal, nu ultrași ca altădată, și că nimeni nu a amintit de războiul CSU – FCU. Au avut steaguri și fulare și și-au încurajat favoriții cum au putut mai bine și cum au crezut de cuviință, dar un lucru cert este că au dispărut injuriile și că în tribune au putut sta doamne, domnișoare și copii fără să le mai treacă pe la urechi scandările triviale de altădată. Mai mult, au aplaudat și reușitele adversarilor și ne place să credem că motivul nu ar fi legat doar de faptul că oaspeții au fost olteni de-ai noștri, ci că sunt semne clare de revenire la normal. O bilă albă și pentru public.
Ținând cont de toate acestea, putem spune că este un punct de pornire spre fotbalul adevărat pentru toată lumea. Și pentru trupa lui Jerry Gane, și pentru noi, cei care visăm la Craiova de altădată, la performanță. Mai este mult de muncă până acolo, așa că atenție la „drum“ și spor la treabă!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS