11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCostin Dumitrescu, în căutare de talente

Costin Dumitrescu, în căutare de talente

Divizionara secundă de handbal masculin CS Universitatea Craiova şi-a reluat, zilele trecute, pregătirea pentru noul sezon, după o pauză de aproape o lună şi jumătate.
Neavând bugetul de care beneficiază echipele de la SCM Craiova, antrenorii de la CSU, Costin Dumitrescu şi Cătălin Popescu, încearcă în fiecare an să facă o echipă competitivă, bazându-se în special pe sportivi din Craiova.
În ultimii ani, formaţia craioveană a fost o rampă de lansare pentru mulţi handbalişti care au făcut pasul spre echipe din prima ligă sau cu posibilităţi financiare mai mari.

Au plecat trei titulari

Aşa s-a întâmplat şi în această vară, când trei din titularii echipei din Bănie, Crăciun, Niţu şi Păuna, s-au despărţit de CS Universitatea.
Pentru a completa lotul, antrenorii au făcut zilele trecute o selecţie, iar tinerii jucători de la CSS Craiova au avut prioritate. „Facem selecţie pentru că trebuie să mai aducem ceva jucători la echipă, întrucât trei din primii şapte, Crăciun, Păuna şi Niţu, au plecat la echipe cu alte resurse financiare, şi pe această cale le urăm noroc. Anul acesta mai mult ca oricând vrem să aducem cât mai mulţi jucători din Craiova, de la CSS şi din jurul Craiovei. Cei pe care i-am cooptat au ceva aptitudini, dar sigur nu vor putea face faţă din primul sezon. Cu o pregătire bună şi dacă îşi doresc, pot progresa. Ne vom relua munca cu jucători foarte tineri pe care o să-i creştem şi probabil o să-i pierdem după câţiva ani“, a spus Costin Dumitrescu.
Acesta a mărturisit că unii jucători au acceptat să vină la selecţie, alţii au refuzat, nefiind atraşi de partea materială.
Principala problemă a  cuplului de antrenori Dumitrescu-Popescu va fi să găsească un prim şapte competitiv, după plecarea celor trei jucători de bază.
Cel mai vârstnic jucător din lotul craiovean are 26 de ani, iar cel mai tânăr, 16 ani şi jumătate.

Dumitrescu: Primăriile sunt ultima redută pentru handbalul românesc

Campioană a României în trecut, CS Universitatea Craiova nu poate emite pretenţii la promovare nici anul acesta, motivul fiind partea financiară, deoarece clubul este unul universitar, iar bugetul alocat nu permite ca jucătorii să primească salarii.
Costin Dumitrescu crede că echipa poate reveni în elita handbalului masculin românesc doar cu sprijinul financiar al consiliului local, aşa cum se întâmplă mai peste tot în ţară, în prezent.
„Este trist pentru mine şi pentru mulţi iubitori ai handbalului craiovean, cei care au prins vremurile bune când eram campioni, dar este foarte important şi măcar acest lucru, că existăm. Asta înseamnă că aşteptăm un moment prielnic să facem şi noi pasul să avem parte de mai mulţi bani. Conducerea clubului nu poate face mai mult. Singurele speranţe stau în ajutorul consiliului local, care a devenit ultima redută a sportului şi, în special, a handbalului în România“, a punctat antrenorul principal al craiovenilor.

Nu s-au stabilit seriile

Staff-ul tehnic speră că echipa va avea parte de un cantonament de o săptămână la Herculane, aşa cum s-a mai întâmplat şi în pauzele anterioare. Dacă nu, pregătirea se va desfăşura pe plan local, în parc, la stadion şi la sală.
Chiar dacă nu s-a stabilit deocamdată componenţa seriilor din Divizia A, antrenorii speră că CS Universitatea va avea parte de adversari mai abordabili. „Sper să avem o grupă mai uşoară pentru că va fi nevoie, echipa fiind slăbită prin plecarea celor trei jucători. Am avea nevoie de asta, să prindă şi cei tineri curaj“, a încheiat Dumitrescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS