27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024

Un rateu… moral

Adaptând zicala „Iarna nu-i ca vara“, în fotbal putem spune cu tărie că „oficialele nu-s ca amicalele“. Acest lucru a fost demonstrat clar de CS Universitatea Craiova, care a marcat o grămadă de goluri în jocurile din cantonamentul din Slovenia, dar care nu s-au contabilizat în nici un clasament, iar când a jucat „pe bune“ a „luftat“ inexplicabil în fața unui adversar foarte modest, Rapid, cu jucători neplătiți și cu un viitor incert. Înfrângerea din Giulești s-a pus însă și nu a picat deloc bine!
Alb-albaștrii au încheiat povestea din Cupa Ligii, dar nu ăsta a fost marele regret, ci acela că au fost spulberate speranțele fanilor de a începe anul competițional cu bine. Suporterii aveau nevoie de o victorie în Giulești ca să le arate rivalilor că într-adevăr Craiova redevine mare, că promisiunile sunt justificate, că echipa pornește de la prima „cheie“ și că, strigând „înainte“, au argumente solide să se gândească la performanță. Aveau nevoie de un succes și ca să le închidă gura celor care le contestă prezența în Liga I, celor care nu contenesc să le strige că nu sunt adevărații lei. Au văzut doar că este lipsă de luciditate în fața porții, că promițătorul Ivan a fost înlocuit prematur și că liderul Costin Curelea nu s-a lipit deloc la gol, deși a ieșit la combinații și a avut de două ori șansa egalării. Ar fi bine ca oficialii CSU să grăbească aducerea acelui atacant de care tot vorbea Jerry Gane zilele trecute, pentru că este știut faptul că în fotbal se pun golurile, nu ratările. Și pentru că tot a venit vorba de conducere, când va fi numit un președinte și un director sportiv, ca să arătăm ca un club de Liga I?
Analizând evoluția mijlocașilor, extremele Alex Băluță și Bancu, ulterior Neacșa, au fost foarte active, Mateiu a arătat multă poftă de joc, a construit bine și a demonstrat că transferul său a meritat banii, însă brazilianul Madson a fost deseori depășit de situație, având, probabil, încă probleme de adaptare.
Nici apărarea nu a strălucit, deși în prima repriză a fost destul de sigură pe ea și s-a achitat de sarcini. Dănănae a fost mult prea nervos, a văzut și două galbene, Frăsinescu și Kay nu s-au „sincronizat“ în luarea unor decizii și au comis-o de câteva ori, dar nu decisiv, iar Vătăjelu a fost destul de „cuminte“, a jucat sub nota cu care ne-a obișnuit până acum.
În ceea ce privește poarta, Bojan Brac a greșit decisiv, dar trebuie încurajat, pentru că a fost unul dintre cei mai buni jucători ai CSU anul trecut și nu merită ponegrit, pentru că acea promovare i se datorează în mare măsură.
Și antrenorul Jerry Gane avea nevoie de un succes care să-l ridice în ochii suporterilor și care să certifice ideea că munca sa are efecte benefice imediate. Se pare că va mai aştepta un timp și că trebuie să-i pregătească mai bine pe elevii săi dacă vrea să grăbească aplauzele publicului de pe „Ion Oblemenco“.
Una peste alta, a fost un mare rateu, unul care a durut și care îl obligă pe strategul echipei să regândească formula de joc, pentru că în Giulești a fost doar un test oficial, iar elevii săi urmează să intre în adevărata sesiune săptămâna viitoare, când fiecare punct contează. Până atunci, spor la treabă!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS