6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMarius Ionescu mai atacă un titlu

Marius Ionescu mai atacă un titlu

Maratonistul de la CSM Craiova va alerga mâine, la Piteşti, într-o probă dragă lui, cea de 10.000 de metri pe pistă, şi va încerca să-şi treacă în palmares un nou titlu de campion naţional.

Acum trei ani, atletul craiovean Marius Ionescu trecea de la probele de fond la maraton, proba supremă a rezistenţei, a luptei cu sine, dincolo de adversarii din cursă.
Sportivul legitimat la CSM Craiova a avut un debut foarte bun, cu participări la competiţii importante, Campionate Mondiale, Europene, Jocurile Olimpice de la Londra, curse puternice, care necesitau o perioadă mai lungă de recuperare, motiv pentru care atletul de 29 de ani nu a mai putut să alerge şi în competiţiile interne.

A pierdut şirul medaliilor naţionale

Anul acesta, Marius Ionescu va participa din nou la Campionatul Naţional, care se va desfăşura în acest weekend la Piteşti. Cel poreclit „Piciul“ va lua mâine dimineaţă startul într-o probă în care în ultimul deceniu nu a avut rival pe măsură, cea de 10.000 de metri. Alergătorul din Bănie spune că revine cu drag în competiţiile interne. „Mi-era dor să concurez pe pistă. Nu am mai făcut-o de mult. Voi alerga din amintiri, cum se spune. Nu mai ţin minte numărul medaliilor de aur pe care le-am obţinut în proba de 10.000 de metri, dar pot spune că am ieşit campion din 2003 încoace. Cred că mă voi bate cu Nicolae Soare. Dintre adversarii mei din anii anteriori în această probă, mulţi nu mai fac atletism. Va fi frumos să concurez din nou alături de colegii mei de la CSM Craiova, care participă în număr mare la finala Campionatului Naţional“, a declarat cel mai valoros maratonist român al momentului.

Se încălzeşte pentru Europene

Marius Ionescu a ales să alerge la Campionatul Naţional ca un antrenament înainte de Campionatul European, programat luna viitoare la Zürich, acolo unde doljeanul va lua startul în proba de maraton. De altfel, această cursă vine la nici o săptămână distanţă de când sportivul pregătit de Cătălin Geapana a alergat o cursă tot 10.000 de metri, dar pe şosea, la Newcastle – Bupa Great North Run. A fost un concurs foarte bun pentru reprezentantul CSM Craiova, care a urcat pe treapta a treia a podiumului şi totodată şi-a îmbunătăţit recordul personal pe asfalt, 29 de minute şi 51 de sutimi.

Pe podium, alături de campionul mondial şi olimpic

Marius a alergat umăr la umăr cu campionul olimpic şi mondial, ugandezul Stephen Kiprotic, acesta din urmă câştigând proba la o diferenţă de 12 secunde faţă de român. „A fost o cursă bună pentru mine, ca un antrenament. Am realizat un record personal în condiţiile în care nu am pregătit deloc în mod deosebit acest concurs şi nici vremea nu a fost prea bună, pentru că a plouat. Pe ultima sută de metri am anunţat organizatorii că vreau să merg. Ştiam că va fi şi Kiprotic la start, pentru că lucrăm cu acelaşi manager şi mi-a spus. Diferenţa de 12 secunde între noi nu e prea mare, dar acum nu ştiu cât de tare a tras el. Bătălia pentru locurile doi, trei, patru s-a dat pe ultimii 500 de metri. Înainte de intrarea în stadion era o pantă şi acolo s-a cam făcut diferenţa. Eu am încheiat cursa la o secundă în faţa celui de pe locul patru“, a povestit sportivul craiovean.
Revenind la Campionatul Naţional de la Piteşti, atleţii de la cluburile CSM, CS Universitatea şi LPS „Petrache Trişcu“ vor fi prezenţi în număr mare la competiţie, iar şanse la medalii sunt destul de mari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS