11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCSU, înapoi la antrenamente!

CSU, înapoi la antrenamente!

Formația CS Universitatea Craiova a pierdut întâlnirea de aseară, cu Rapid București, scor 0-1, disputată pe stadionul „Giulești – Valentin Stănescu“ (4.000 de spectatori, dintre care 150 de olteni), contând pentru turul preliminar al Cupei Ligii. Unicul gol al meciului a fost marcat de Ciolacu (‘53).
Rapid: Drăghia – Tînc, Iacob, Selagea, C. Păun – Negru, Săndulescu, Coman, Stoica – Ciolacu (‘90+3, Călin), Pancu (‘90+4, Martin). Antrenor: Marian Rada.
CSU Craiova: Brac – Dănănae, Frăsinescu, Kay, Vătăjelu – Băluţă, Mateiu, Madson, Bancu (‘63, Neacșa) – Curelea, Ivan (‘46, Herghelegiu).
Cartonașe galbene: Săndulescu / Mateiu, Frăsinescu, Kay, Madson, Dănănae (2).
Cartonaș roșu: Dănănae (‘90+2).
Au arbitrat: George Rădulescu – Marius Nicoară, Sebastian Stoianov; Andrei Chivulete.
Observatori: Victor Berbecaru, Romulus Chihaia.
Rapid București s-a calificat în optimile de finală ale Cupei Ligii, urmând să joace sâmbătă, de la ora 21.00, pe teren propriu, contra Stelei.

Alb-albaștrii au dominat prima repriză

CS Universitatea a început bine meciul, Vătăjelu, Băluță, Mateiu și Curelea fiind cei mai activi jucători ai Craiovei, care a combinat bine și a fost destul de sigură în apărare. Alb-albaștrii au expediat primul șut spre poartă în minutul 23, prin Nicușor Bancu, acesta declanșând practic asaltul la poarta lui Drăghia, care a scăpat neînvins până în finalul primei părți. O fază discutabilă s-a petrecut în minutul 33, când Alex Mateiu a fost găsit excelent în careu de un coechipier cu o pasă, a încercat să preia balonul, dar a fost tras de tricou de Dan Săndulescu și doborât, însă arbitrul George Rădulescu a lăsat jocul să continue. La doar trei minute, Ivan a fost aproape de deschiderea scorului, însă șutul său de la aproximativ 12 metri a fost blocat de un apărător rapidist. Acțiunea a fost urmată de altă fază frumos construită de Curelea și Băluță, ultimul centrând de pe partea dreaptă la bara a doua, pentru Bancu, însă Tânc i-a luat mingea de pe „frunte“ jucătorului oltean (‘40). Cea mai mare ocazie irosită de CSU în prima repriză i-a aparținut lui Alex Băluță, care a primit o centrare în mijlocul careului rapidist și a reluat bine cu capul, dar Drăghia, cu un reflex extraordinar, a scos mingea de sub bară, acordând corner (‘41).
La rândul lor, rapidiștii s-au apropiat și ei periculos de poarta Craiovei, Daniel Pancu punându-l la grea încercare pe Brac cu un șut din lovitură liberă de la aproximativ 20 de metri central (‘12), apoi Alex Iacob a reluat cu capul, din cinci metri, puțin peste poartă (‘25), iar Ciolacu nu a nimerit ținta dintr-o poziție foarte bună în minutul 38.

Brac a greșit decisiv

Gruparea din Bănie a revenit de la cabină mult mai decisă să se impună, dar cei care au marcat au fost rapidiștii. Ciolacu a fost lansat de unul dintre mijlocași, portarul Craiovei, Bojan Brac, a ieșit în întâmpinare, a vrut să respingă mingea cu capul, dar nu a reușit, iar atacantul Rapidului a pus latul din interiorul careului, lateral stânga, pentru 1-0.
Replica oltenilor nu s-a lăsat deloc așteptată, Drăghia a respins o lovitură de cap a lui Kay (‘55), iar căpitanul Costin Curelea a trimis inexplicabil pe lângă poartă, de la trei metri, o pasă excelentă a lui Alex Neacșa (‘69). Altă oportunitate de a restabili egalitatea s-a consumat în minutul 72, Băluță a centrat în careu, dar nici Curelea, și nici Herghelegiu nu au reușit să pună latul și să marcheze, mingea trecând prin fața porții, în aut.
Finalul s-a jucat pe contre, cu un plus de dominare din partea echipei CS Universitatea, Herghelegiu (‘73), Curelea (‘74) și Neacșa (‘82) rivalizând cu ocaziile rapidiștilor Pancu (‘80), Alex Coman (‘87) și Ciolacu (‘90+2). Ultimul fluier i-a găsit în inferioritate numerică pe olteni, după ce Ovidiu Dănănae a văzut al doilea cartonaș galben (‘90+2).
CS Universitatea Craiova nu a găsit drumul spre gol în primul joc oficial din anul competițional 2014-2015 și, pe lângă faptul că a pierdut derbiul cu Rapid, a ratat și șansa de a o întâlni sâmbătă, pe Steaua, pe „Ion Oblemenco“.
„Suntem supăraţi din prisma rezultatului, considerăm că meritam victoria la câte ocazii clare de gol ne-am creat. Din păcate, astăzi (ieri – n.r.) a greşit Brac, însă el trebuie susţinut ca să treacă peste şi să-şi recapete încrederea, pentru că este un portar valoros. Băieţii nu au jucat rău şi va trebui să fie mai lucizi la finalizare“, a declarat fostul director general al CSU, scouterul Gheorghiţă Geolgău, pentru GdS.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS