10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRocha s-a făcut băiat cuminte

Rocha s-a făcut băiat cuminte

CS Universitatea Craiova și-a reluat sâmbătă după-amiază pregătirile în vederea susținerii confruntării cu Rapid București, din turul preliminar al Cupei Ligii, confruntare care va avea loc miercuri, de la ora 18.00 (Look TV), pe stadionul „Giulești – Valentin Stănescu“. Sub comanda lui Jerry Gane s-au aflat 25 de jucători, printre care și Nuno Rocha, mijlocașul african care „dezertase“ săptămâna trecută şi dăduse un „autograf“ formaţiei portugheze Nacional Madeira. La primul antrenament de la revenirea în țară, care a însemnat alergări și câteva circuite fizice menite să-i dezmorțească pe fotbaliști, au participat portarii Brac, Straton, Irimia și Burci și jucătorii de câmp Dănănae, Achim, Frăsinescu, Acka, Kay, Avrămia, Velcovici, Vătăjelu, Neacșa, Băluță, Madson, Ferfelea, Herghelegiu, Bancu, Pleșan, Mateiu, Sin, Curelea, Ivan, Valskis, Gorovei.
În programul CSU a figurat ieri-dimineață un antrenament, astăzi fiind alocate alte două, iar mâine dimineață se va pleca în Capitală, urmând ca după-amiază să se facă „retușurile“ pentru disputa Rapid, pe un teren din București, foarte probabil pe stadionul celor de la Juventus.

„L-am iertat pe Rocha“

Jerry Gane a vorbit, pentru GdS, despre neplăcuta situație de săptămâna trecută, când Nuno Rocha a semnat cu Nacional Madeira, deși era sub contract cu CSU, explicând cum au stat lucrurile în privința jucătorului originar din Capul Verde. „Rocha a venit la mine plângând după un antrenament și mi-a spus că are un deces în familie, că a murit bunica sa, care l-a crescut. M-a rugat să-l las să meargă la înmormântare, ca apoi să se ducă până în Portugalia să rezolve ceva legat de acte. Am înțeles situația, am discutat și cu staff-ul meu și cu conducerea și am decis să-l lăsăm, ca după aceea să aflăm povestea cu echipa portugheză. El s-a dus în Capul Verde la înmormântarea bunicii, fapt confirmat de Kay, dar și de alte surse ale noastre, însă nu știm cum a ajuns la Nacional Madeira. Probabil că impresarii lui de pe acolo au insistat să semneze, crezând că rezolvă după problema cu noi, iar el… Când s-a aflat și și-a dat seama că e groasă, m-a sunat și și-a cerut scuze, că a greșit și că nu mai face, îi era teamă că nu o să-l mai primesc. L-am iertat pe Rocha, ce era să-i fac! Bineînțeles că nu se va mai repeta situația, i-am explicat că a fost singura concesie pe care i-am făcut-o și el a înțeles“, a spus Jerry Gane, punctând că speră ca și suporterii să-l ierte pe mijlocașul african: „Sunt convins că suporterilor noștri nu le-a picat prea bine trăsnaia lui Nuno Rocha, dar sper să-l ierte, mai ales că este un jucător foarte bun și avem nevoie de el. Vă spun sincer, are viteză, o tehnică bună și apare cu multă ușurință în fața porții, la gol. Are ceva în plus față de ceilalți mijlocași ai noștri și e genul de jucător care este pe placul publicului craiovean. Eu am încredere că vom face o treabă bună împreună“.

„E foarte important să câștigăm cu Rapidul“

Întrebat dacă echipa sa este 100% gata pentru noul an competițional, Jerry Gane a fost ferm: „Ne-am pregătit foarte bine în Slovenia, atât fizic, cât și tehnico-tactic. Am întâlnit numai echipe bune, bătăioase, am controlat jocurile și ne-am creat foarte multe ocazii de poartă, ceea ce mă bucură enorm. La început, băieții erau preocupați mai mult să dea gol, ceea ce nu a fost un lucru rău, iar pe parcurs am reglat și faza defensivă. Suntem pregătiți de luptă, acum însă trebuie să avem parte și de puțină șansă. E foarte important să câștigăm cu Rapidul, pentru că vă dați seama că am începe campionatul cu un moral excelent. Trecem de Rapid, jucăm cu Steaua după, asta înseamnă stadionul plin, presiune și trebuie să facem față, pentru că eu știu ce înseamnă publicul craiovean. Avem o echipă tehnică, iute și muncitoare, iar eu am încredere că vom obține rezultatele dorite. Sper ca suporterii noștri să aibă puțină răbdare, pentru că avem practic o echipă nouă și trebuie să ne susțină. Ne dorim foarte mult să mulțumim publicul craiovean prin jocul și rezultatele noastre“, a încheiat Jerry Gane.
Oficialii grupării alb-albastre tratează aducerea unui atacant român, acesta urmând să dea un răspuns cel târziu mâine. În cazul în care vârful va declina oferta, CSU își va îndrepta privirea peste graniță, primind mai multe propuneri interesante în ultimul timp din partea unor impresari serioși.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS