6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportUriașul și piticii

Uriașul și piticii

Campionatul Național de minibaschet, masculin, aflat în plină desfășurare la Craiova, reunește o paletă largă de participanți. Am avut parte de o echipă din zona rurală, din Margina, de antrenori foarte tineri și septuagenari, de copii români și de alte naționalități, foarte slabi sau corpolenți, mult prea scunzi sau extrem de înalți.
Antrenorul Zsigmond Bobroczky, fost jucător la Elba Timişoara şi West Perom Arad, este o figură care se face repede remarcată și nici nu ar avea cum la cei 2,17 metri ai săi. Conduce echipa BC Best Arad, iar diferența de înălțime, de mai bine de un metru, între el și elevii săi creează o imagine de impact. Vineri la prânz, BC Best a jucat cu Steaua Magic 1 București. Cum jucătorii îi ajungeau până la brâu, la time-out, pentru a diminua diferența de înălțime antrenorul arădean le dădea indicații aplecându-se spre ei sau stând în genunchi. Meciul a fost destul de echilibrat, iar BC Best Arad s-a impus cu scorul de 25-23.
Zsigmond Bobroczky are un fiu tot baschetbalist, Robert, care a devenit celebru. Acesta a moștenit înălțimea tatălui și la doar 14 ani măsoară 2,16 metri, fiind cel mai înalt baschetbalist din Europa la categoria sa de vârstă. Robert Bobroczky nu este doar înalt, ci și foarte talentat, fiind curtat de cluburi importante din Spania.
Revenind la Campionatul Național de minibaschet masculin, competiția se încheie sâmbătă. Finalele, care vor începe la ora 9.00, se vor ține la fel ca la babybaschet și minibaschet feminin pe terenurile de la Colegiul Național „Carol I“. Dacă va ploua, sportivii se vor muta în Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“.
Timp de trei săptămâni, terenurile a patru baze sportive din Bănie („Carol I“, „Elena Cuza“, „Frații Buzești“ și „Voința“) au fost invadate de aproape 3.000 de baschetbaliști din toată țara, cu vârste între 10 și 14 ani. Acest lucru a adus profit hotelurilor, pensiunilor, căminelor și magazinelor din împrejurimile terenurilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS