22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportCine trece la butoane la CSU?

Cine trece la butoane la CSU?

Au mai rămas doar câteva zile până la primul meci oficial din noul sezon și clubul CS Universitatea Craiova nu este deloc liniștit, așa cum pare la prima vedere. Dacă la nivel de echipă și de staff tehnic, lucrurile stau foarte bine, Jerry Gane și compania întorcându-se din Slovenia neînvinși, cu bateriile încărcate și debordând de optimism, la nivelul conducerii sunt probleme mari organizatorice, în special după retragerea lui Gheorghiță Geolgău. De fapt, de atunci nimeni nu prea mai răspunde de nimic, excepție făcând directorul executiv Felix Grigore, omul de încredere al lui Mihai Rotaru, unul dintre finanțatori, care a avut mână liberă la tot ce s-a petrecut la echipa mare, el fiind prezent mai mult la București în ultimul timp. În tot acest timp, în Bănie s-a instalat incertitudinea pentru că foștilor fotbaliști ai Craiovei Maxima le-au fost tăiate „aripile“. În primă fază, au fost retrogradați din funcțiile pe care le-au ocupat, cum a fost cazul lui Nicolae Tilihoi, iar alții au renunțat din pricina presiunii, exemplu fiind Pavel Badea și Gheorghiță Geolgău. Apoi au fost îndepărtați din cercul decizional, devenind simpli „informatori“, fapt care contravine promisiunilor făcute suporterilor de către cele două părți implicate în proiectul CS Universitatea Craiova, care a luat naștere vara trecută.
Așa se face că, de la ultimul fluier din Liga a II-a, nu s-a mai luat nici o hotărâre importantă de către craioveni, la sediul clubului din Bănie nefiind nimeni avizat să dea o semnătură pentru ceva serios. Finanțatorii CSU au comandat totul din București, iar Felix Grigore a fost cel care a parafat toate „dorințele“, având în schimb merite mari în privința obținerii dreptului de promovare al echipei.

Club de Liga I fără președinte și director sportiv

Una dintre „problemele“ pe care finanțatorii CSU ar trebui să o rezolve foarte rapid este legată de funcția de președinte. Se întârzie luarea deciziei pentru că este foarte „delicată“ situația. Patronii sunt tentați să aducă pe cineva din afara Olteniei, dar știu că riscă să scadă în ochii suporterilor dacă apelează la oameni care nu au nici o treabă cu spiritul alb-albastru.
Or, interesul este ca publicul să simtă că echipa este a Craiovei și să vină la jocurile de pe „Ion Oblemenco“ cu inima deschisă. Favorit la postul rămas vacant a devenit în ultimul timp Grigore Sichitiu, un oltean la origini, cu un CV beton, dar care este văzut drept un simbol al Rapidului, ceea ce înseamnă o „bilă“ neagră în viziunea fanilor. Până la Sichitiu, propunerile făcute de CSU în exterior au fost refuzate de Cristi Bivolaru și Dinu „Vamă“, ultimul având pretenții considerate exagerate de conducere.
Apropiații finanțatorilor olteni susțin că aceștia s-ar gândi și la numirea a doi olteni adevărați, „zei“ ai fotbalului craiovean, care ar aduce multă popularitate clubului, în speță Ilie Balaci și Aurică Țicleanu, însă cu toate acestea întârzie să-i oferteze oficial.
Din Bănie, primul căruia i s-a propus conducerea CSU a fost Pavel Badea, dar acesta a refuzat politicos să revină în funcție, preferând să rămână un simplu membru în Consiliul de Administrație la fotbal și să se ocupe de celelalte secții ale CS Universitatea Craiova și de propriile afaceri. Alt personaj care ar fi putut și încă ar putea trece la cârma CSU este Silvian Cristescu, dar și acesta consideră că este mai bine să se ocupe de businessul său și să pună fotbalul pe plan secund, lucru neagreat de finanțatori.
O nebuloasă o reprezintă postul de director sportiv, ocupat până nu de mult de Nae Tilihoi. Fostul fundaș de fier al Maximei a fost îndrumat spre centrul de copii și juniori inexplicabil, iar în locul său nu a fost numit nimeni, de oficializarea
transferurilor ocupându-se Felix Grigore.

Sunt frământări
și la centrul de copii
și juniori

Un capitol la care CSU vrea să puncteze este centrul de copii și juniori, însă nici aici lucrurile nu sunt așezate, fiind discuții cu privire la organigramă. Venirea președintelui AJF Dolj, Silviu Bogdan, în funcția de manager, a produs câteva acțiuni pozitive, însă și discuții, întrucât acesta își dorește o paletă mare de antrenori, motivând că și numărul grupelor de copii a crescut mult în urma acțiunilor de selecție de săptămânile trecute. Conducătorul fotbalului doljean îi vrea la club și pe antrenorii de la Viitorul Știința Craiova, gruparea sa de „suflet“, fapt care a născut discuții aprinse, la ultima ședință pe tema organigramei centrului de juniori spiritele au fost foarte încinse și s-a amânat distribuirea echipelor. S-au conturat trei lucruri: echipa a doua nu se va desființa, va continua în Liga a IV-a și favoriți la posturile de tehnicieni sunt profesorul Nicolae Zamfir și Marian Bâcu, de republicanii A va răspunde Daniel Mogoșanu, iar Nelu Petrișor va pregăti juniorii B.
„Da, este foarte probabil să nu se desființeze echipa a doua, dar nu este definitivată situația. Săptămâna viitoare se va stabili totul. Încep pregătirile numai la juniorii A și B, pentru că ei încep campionatul pe 23 august, iar restul se va definitiva săptămâna viitoare. La juniori suntem foarte bine organizați, o să vedeți. Trebuie să avem puțină răbdare, pentru că timp este destul, și, în curând, vom face și o conferință de presă în care vom anunța organigrama. Mai sunt mici amănunte de pus la punct“, a comentat Silviu Bogdan, pentru GdS.
„Deocamdată, suntem în faza de discuții. Avem de reorganizat centrul de copii și juniori și asta e prioritatea numărul unu. Eu, dacă sunt sigur pe 99%, dar mai este o incertitudine de 1%, nu avansez ideea, pentru că acel procent infim poate da peste cap totul. Când e 100%, atunci vorbim de planuri. A fost o discuție, dar se încearcă fel și fel de variante pentru că vrem să facem la clubul nostru unul dintre cele mai puternice centre din țară. Venirea lui Silviu Bogdan, care e tânăr, plin de energie și are idei bune, creează noi posibilități de așezare la masa discuțiilor. Dacă până acum am încercat să o scăldăm, de acum înainte trebuie să ne înfigem mai bine în problemă, pentru că eu cunosc pretențiile orașului ăsta. Nu ai rezultate, imediat ești luat la înjurături. Nu poți să spui că n-ai aia, că îți trebuie ailaltă, în Craiova nu ține. Când eram la tineret, aveam două mingi și nu dormeam noaptea, că trebuia să ies campion sau să fiu măcar pe podium. Trebuie să găsim cea mai bună variantă, pentru că acum avem condiții“, a declarat Țâcă Zamfir, pentru GdS.
Sperăm că finanțatorii CS Universitatea vor cântări bine toate aspectele și că vor lua deciziile cele mai bune, pentru că nu este cazul ca odată cu revenirea Craiovei pe prima scenă să reapară și disputele între conducere și suporteri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS