5.6 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăSportGane, liniştit şi optimist

Gane, liniştit şi optimist

https://www.youtube.com/v/HcuuHoU1nag

CS Universitatea Craiova a încheiat ieri-dimineață cantonamentul de la Dravograd, delegația alb-albastră urmând să beneficieze de liber până mâine după-amiază, când Jerry Gane va striga din nou catalogul în Bănie, urmând să se intre în linie dreaptă cu pregătirea. Miercuri, de la ora 18.00, va avea loc confruntarea cu Rapid, din Giulești, din turul preliminar al Cupei Ligii. Mihăiță Pleșan și compania au obținut rezultate foarte bune în disputele din Slovenia, înregistrând două egaluri, 2-2 cu Vardar Skopje și 0-0 cu Olimpia Ljubliana, și trei victorii, 6-4 cu NK Celje, 1-0 cu Slaven Belupo și 4-1 cu NK Simer Sampion Celje. Alb-albaștrii nu au cunoscut gustul amar al înfrângerii, dar cea mai mare mulțumire a lui Jerry Gane nu a fost legată de acest lucru, ci de faptul că echipa a punctat bine la capitolul omogenitate. „Au fost două săptămâni bune, cu antrenamente zilnice. Tot ceea ce ne-am propus aici am realizat. Implicarea jucătorilor a fost bună. Nu numai antrenamentele, dar şi cele cinci jocuri pe care le-am avut ne-au prins foarte bine în această perioadă. În afară de rezultate, îmbucurător este faptul că ne creăm ocazii. Toate rezultatele au fost pozitive, ceea ce înseamnă un plus de încredere, însă nu scorul m-a interesat în primul rând, ci să omogenizez echipa, să găsesc un sistem şi să-i pun pe jucători în valoare. Vom continua şi la Craiova ceea ce am început aici, să îmbunătăţim jocul nostru şi să îndreptăm unele carenţe pe care le-am remarcat în aceste jocuri“, a spus Jerry Gane, pentru site-ul clubului. „Nu este uşor ca în două săptămâni să comprimi toate lucrurile. Pas cu pas, jucătorii au reuşit să se integreze. Au lucrat bine la antrenamentele fizice, dar şi la cele cu mingea şi, bineînţeles, la cele tactice. Au venit foarte mulţi jucători care nu se cunoşteau. Practic, este o echipă nouă pe care o construim eu şi staff-ul meu“, a completat tehnicianul craiovean.

„Doresc să organizez bine jocul“

Jerry Gane a punctat faptul că echipa a fost mult prea ofensivă în primele confruntări și a neglijat defensiva, dar pe parcurs s-a reglat jocul, dovadă rezultatele înregistrate. „Am avut patru meciuri bune, cu adversari de primă ligă, iar ultimul, chiar dacă am jucat cu o echipă de ligă secundă, s-a dovedit o formaţie bună, care ne-a pus probleme şi a făcut ca jocul să aibă un ritm foarte bun. Am reuşit să înscriem foarte multe goluri, să ne creăm ocazii. Am şi primit. Dar în ultima vreme am lucrat foarte mult în ceea ce înseamnă organizarea jocului. În afară de planul fizic, pe care l-am corectat şi i-am adus îmbunătăţiri, ţin foarte mult să stăm foarte bine în teren. De la portar și până la atacant îmi doresc să organizez bine jocul pentru că ştiu ceea ce înseamnă Liga I. În plus, am avut multe discuţii cu ei şi individual, şi pe grup, am făcut analiză video, pentru că ne aşteaptă un tur de campionat foarte puternic și pentru că întâlnim la început cele cinci, șase echipe bune ale campionatului şi trebuie să facem faţă acestor adversari. Îmi doresc să arătăm bine ca echipă atât în plan ofensiv, cât şi defensiv. Eu le cer tot timpul jucătorilor mei să facă ambele faze. Simt că tenta asta ofensivă pe care am dat-o jocului le place şi băieţilor. Avem potenţial, avem calitate la jucători. Sunt capabili să facă şi spectacol, este ceea ce noi ne dorim, precum şi suporterii noştri pentru că aşa au fost obişnuiţi la Craiova.

„Unsprezecele“, aproape conturat

Tehnicianul CSU a admis că sunt dubluri pe toate posturile și că este mulțumit de lotul pe care îl are la dispoziție, punctând că a conturat și echipa de bază. „În prezent, pot să vă spun că sunt mulţumit de lot, există concurenţă pe fiecare post. Sincer, m-au pus în dificulate în alegerile pe care trebuie să le fac. Sigur, am idee cum va arăta echipa la primul meci, dar totodată am şi unele dubii, pentru că s-au pregătit toţi foarte bine şi sunt trei, patru semne de întrebare. Să vedem până la meciul cu Rapid ce variante găsesc. Este bine că am acest dubiu în privinţa primului unsprezece, deoarece cei care intră ştiu că au o concurenţă puternică şi atunci când prind locul de titular trebuie să joace foarte bine“, a spus Gane, vorbind și despre situaţia lui Nuno Rocha: „Îl aştept la echipă, este un jucător pe care noi ne bazăm. L-am învoit pentru că a invocat o tragedie în familie. Pe parcurs nu ştiu ce s-a întâmplat, a fost influenţat să semneze cu National Madeira. Cred că a fost o greşeală de care nu şi-a dat seama. A rămas ca persoanele din conducere să discute cu impresarii. Cu siguranţă va primi o amendă, dar asta nu înseamnă că nu va continua“.
Formația portugheză National Madeira a emis un comunicat în care se specifică faptul că înțelegerea cu Nuno Rocha va fi anulată, după ce oficialii lusitani au înțeles că mijlocașul din Capul Verde semnase deja un angajament cu CSU.

Vrea victoria cu Rapid

Antrenorul grupării din Bănie își dorește ca jucătorii săi să aibă evoluții apreciate pe „Ion Oblemenco“. „Am încredere în ei, pentru că ştiu ce am văzut în aceste trei săptămâni în care-i pregătesc, ştiu ce potenţial şi calitate au. Mă bazez şi pe dorinţa lor. Sunt jucători care vor face spectacol, care pot aduce un plus de fantezie faţă de ceea ce a fost până acum. Am mare încredere că vom avea parte de meciuri şi momente frumoase“, a spus Jerry Gane, încheind că își dorește să înceapă anul competițional cu o victorie contra Rapidului: „Eu ca antrenor am debutat acolo, ca jucător am făcut meciuri frumoase, mereu au fost goluri multe. Sper să avem, în primul rând, un rezultat pozitiv, pentru că ştiu ce înseamnă să aduci apoi Steaua în Bănie. Îmi doresc foarte mult să câştigăm, dar în afară de rezultat ţin foarte mult la aspectul jocului“.

Golaverajul din Slovenia: 13-7

– CSU – Vardar Skopje 2-2
Au marcat: Bancu (‘3), Ivan (‘90)
– CSU – NK Celje 6-4
Au marcat: Curelea (‘4, ‘26), Pleșan (‘67-penalti, ‘78), Rocha (‘73), Herghelegiu (‘83)
– CSU – Slaven Belupo 1-0
A marcat: Edson da Silva (‘65 – autogol)
– CSU – Olimpia Ljubliana 0-0
– CSU – NK Sampion Celje 4-1
Au marcat: Madson (‘22), Mateiu (‘59), Ivan (‘82), Kay (‘87).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS