16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportRoxana Ene și Daniela Bogdan au strălucit în Grecia

Roxana Ene și Daniela Bogdan au strălucit în Grecia

Sportiva Roxana Ene, legitimată la LPS „Petrache Trișcu“ – CS Universitatea Craiova, și-a îmbogățit palmaresul, revenind cu trei medalii de la Campionatul Balcanic de atletism rezervat juniorilor 1, găzduit de Serres (Grecia).
Sprintera olteană, care în luna august va împlini 19 ani, a cucerit o medalie de aur, alături de echipa de ștafetă de 4×400 de metri, argint la 200 de metri, cu timpul 24 s și 83 de sutimi și bronz în proba de 400 de metri (56 s și 86 de secunde).
Ene a mai luat startul la încă o probă, ștafetă 4×100 de metri, echipa României clasându-se pe locul patru. „Am participat la patru probe și pot spune că am ocupat un întreg podium, cucerind câte o medalie din fiecare“, a spus ieri atleta pentru GdS. În 2013, la Campionatul Balcanic, Roxana a cucerit patru medalii de aur.

Deplasare obositoare, soare și vânt – condițiile de concurs

Roxana se declară mulțumită de rezultate, mai ales dacă ținem cont de condițiile în care a concurat: „A fost o deplasare destul de obositoare, un drum de 12 ore cu autocarul. Vremea a fost foarte călduroasă și până să ajungem acolo, și în Grecia, iar vântul mai mult ne-a încurcat decât ne-a ajutat. Eu am plecat spre Serres la câteva zile după ce participasem la altă competiție la Tel Aviv“.
Anul acesta a fost mult mai încărcat pentru alergătoarea din Bănie, care a susținut și examenul de bacalaureat. Mama și totodată antrenoarea campioanei balcanice, Eugenia Ene, a dezvăluit că fiica sa a avut ceva probleme medicale: „Roxana abia se putea mișca la încălzire, deoarece i se pusese un junghi intercostal în urmă cu câteva zile, când a participat la grand prix-ul desfășurat la Tel Aviv. La 200 de metri, unde a luat argintul, s-a alergat în serii contra timp, a câștigat o sportivă din Grecia, din seria cealaltă“.

Pleacă în America

Acum, sprintera din Bănie se antrenează pentru altă competiție de anvergură, Campionatul Mondial de ștafetă, juniori I, programat în perioada 22-27 iulie în America.
Revenind la Campionatul Balcanic de la Serres, trebuie punctat și rezultatul obținut de cealaltă craioveancă prezentă în competiție, Daniela Bogdan, care a obținut medalia de argint în proba de 5.000 de metri. Eleva lui Adrian Tudor la LPS „Petrache Trișcu“ a parcurs distanța în 17 minute, 40 de secunde și 87 de sutimi.
Delegația României, care a cuprins 39 de atleți, a ocupat locul trei în clasamentul final, după Grecia și Turcia. Tricolorii au cucerit 27 de medalii (șase de aur, 12 de argint, nouă de bronz), îmbunătățindu-și, cu această ocazie, cea mai bună performanță a sezonului.

Medalii și la finala juniorilor 3

Alergătorii de la LPS „Petrache Trișcu“ au cucerit medalii și la finala campionatului național, juniori 3, desfășurată recent la București. Sorin Neagoie a urcat pe treapta a doua a podiumului la 100 de metri și s-a clasat pe locul trei la 200 de metri, în timp ce medalii de bronz au intrat în posesia lui Alexandru Preda (aruncarea discului) și echipa feminină de ștafetă, compusă Maria Uluceanu, Roxana Gugu, Denisa Papa și Alina Anghel. Competiția din Capitală s-a bucurat de participare numeroasă, 469 de atleți, din 101 de cluburi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS