10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportNuno Rocha a vrut să întoarcă spatele lui CSU?

Nuno Rocha a vrut să întoarcă spatele lui CSU?

\n

Adus în această vară la CS Universitatea Craiova de către impresarul Marcel Popescu, mijlocașul Nuno Rocha i-a lăsat o impresie plăcută lui Jerry Gane la antrenamente, iar conducerea grupării oltene i-a pus în față un contract fostului jucător al portughezilor de la Maritimo Funchal. Internaționalul de 22 de ani a plecat cu alb-albaștrii în cantonamentul din Slovenia, dar a părăsit cartierul general de la Dravograd zilele trecute pentru a-și rezolva anumite probleme legate de acte, întrucât el este originar din Capul Verde, iar asta presupune o serie de documente depuse pentru a primi dreptul de muncă în România. Ajuns în Portugalia, unde a evoluat ultima dată, se pare că Nuno Rocha a fost întrebat de sănătate de oficialii echipei National Madeira, rivala fostei sale echipe, Maritimo. Presa lusitană, mai exact desporto.sapo.pt, a relatat faptul că Nuno Rocha s-a pregătit cu CSU Craiova în această vară, dar a semnat un contract pe cinci sezoane cu National. Jurnaliștii portughezi au publicat și o poză de la prezentarea lui Nuno Rocha, în care apare alături de oficialii clubului și alţi doi fotbalişti cooptaţi (iată adresa cu știrea: http://desporto.sapo.pt/futebol/primeira_liga/artigo/2014/07/05/nuno-rocha-ex-mar-timo-assina-pelo-nacional-por-cinco-temporadas).

Craiova susține că africanul este jucătorul său

Oficialii CS Universitatea Craiova au rămas stupefiați de cele apărute în presa portugheză și au emis un comunicat în care contrazic informațiile postate de desporto.sapo.pt, susținând că Nuno Rocha este jucătorul grupării din Bănie. „Având în vedere informaţiile apărute în presa portugheză, clubul CS Universitatea Craiova face următoarele precizări: jucătorul Nuno Rocha a semnat pe 5.06.2014 un contract cu clubul nostru pe o perioadă de trei ani. Contractul este deja înregistrat la Liga Profesionistă de Fotbal. În prezent, Nuno Rocha nu se află în cantonamentul CS Universităţii Craiova, fiind învoit până joi. Dacă gruparea de primă ligă portugheză National Madeira a semnat cu jucătorul Nuno Rocha, aflat sub contract cu CS Universitatea, este strict problema clubului lusitan“, se arată în comunicatul CSU.

Marcel Popescu: Ce spune CSU e valabil

Contactat telefonic de GdS, impresarul lui Nuno Rocha, craioveanul Marcel Popescu, a punctat că jucătorul îi aparține lui CS Universitatea Craiova, având și un „scenariu“ cel puțin ciudat cu privire la cele apărute în presa portugheză.
„CSU a semnat cu jucătorul, transferul este înregistrat deja. Poate vrea să-l vândă… Ai voie la două transferuri într-un an. Ce spune CSU e valabil. Eu mă bucur că ei (portughezii – n.r.) l-au evaluat și ar fi vrut să-l ia și i-ar fi făcut o clauză de reziliere de 15 milioane (de euro – n.r.). Asta nu-mi spune decât un singur lucru: ca și în alte situații, eu am adus jucători de valoare. Fotbalistul ăsta pe care eu l-am adus în România l-a dorit chiar și Sporting Lisabona. Nuno Rocha este jucătorul CS Universității Craiova și nu se pune problema să fie luat pentru a fi comercializat“, a spus fostul conducător al Universității Craiova din anii ‘90.

„S-a pozat cu tricoul lui National la mișto“

Întrebat despre apariția lui Nuno Rocha în poză alături de conducătorii lui National, Marcel Popescu a afirmat că ar putea fi un gest arogant făcut de National rivalei Maritimo și că presa portugheză ar fi putut fi complice. „Și eu ce vrei să-i fac dacă și-a făcut poză cu tricoul lui National? Mai sunt și alte chestii, pe care nu trebuie să le explicăm. Păi cum adică, dacă jucătorul este al CSU Craiova și a semnat, portughezii riscă să nu joace în Europa doi ani? Sunt niște treburi serioase, de regulament… Situația lui Rocha nu este alambicată deloc. Voi o faceți alambicată. Aaaa, că se mai vând ziarele? Aia e altceva. Ca să facem tiraj îți fac eu vreo două-trei teme de… Sunt povești. S-a pozat cu tricoul lui National la mișto. Este o rivalitate extraordinară, ca între Steaua și Dinamo, între National și Maritimo, două cluburi din Insula Madeira. Rocha a terminat contractul la Maritimo, de acolo l-am adus la Craiova, iar Nationalul, probabil, că a vrut să-i «otrăvească» pe rivalii de moarte și să arate că jucătorul care nu a vrut să semneze din nou cu Maritimo vine la National. Dar el e la Craiova. Probabil, dar asta e o speculație absolut proprie. Nu pot să descifrez eu de ce îl pozează. Nuno Rocha va fi în Craiova la reunirea echipei de după cantonament, el fiind învoit că trebuia să-și facă și o practică de viză, pașaport și mai multe chestii“, a încheiat Marcel Popescu.

Felix Grigore: Îl așteptăm la antrenamente

Directorul executiv al CSU, Felix Grigore, a răspuns cu o mică întârziere la apelurile GdS, dar a punctat faptul că gruparea craioveană nu a intenționat nici o clipă să-l vândă pe Rocha și că doar mijlocașul ar fi vinovat în cazul în care se dovedește că a semnat și cu National. „Am emis un comunicat în care am specificat că Rocha este jucătorul nostru. Nu, noi nu am vrut să-l vindem în Portugalia, nu de asta l-am adus. Nici noi și nici conducerea lui National nu suntem vinovați de ceva în cazul în care el ar fi semnat cu ambele echipe. Eu sper ca Rocha să nu fi semnat și cu National, mai multe nu vreau să comentez. Noi am înregistrat contractul la LPF cu dată certă, deci îl așteptăm la antrenamente când se va reuni echipa după ce se va întoarce din Slovenia“, a spus Felix Grigore.
În cazul în care se dovedește că Nuno Rocha ar fi semnat zilele trecute și cu National Madeira, oficialii CSU Craiova îl pot suspenda pe jucător, existând și riscul ca portughezii să fie amendați de către UEFA.
Altfel, CS Universitatea Craiova susține astăzi, de la ora 18.30, cel de-al cincilea joc amical (ultimul) din cadrul cantonamentului de la Dravograd, trupa lui Jerry Gane urmând să o întâlnească pe NK Simer Sampion.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS