10 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportȘoavă a trecut la comandă

Șoavă a trecut la comandă

\n

Vacanța a luat sfârșit pentru juniorii de la CFR Romgaz Craiova, club care în sezonul acesta își dorește să strălucească în fotbalul juvenil, operând și câteva modificări în staff-ul tehnic în acest sens. Principala grupă de copii, juniorii republicani A, a fost preluată de fostul internațional Florin Șoavă, acesta fiind secondat de Eugen Rioșanu, debutant în meseria de antrenor. Cei doi l-au înlocuit pe Marian Zaharia, care a revenit la vechea sa „dragoste“, urmând să se ocupe de actele clubului, mai exact la funcția de director sportiv.
CFR Romgaz Craiova pornește în noul sezon competițional cu următorul staff tehnic: juniori A (copii născuți în 1996-1997): Florin Șoavă, Eugen Rioșeanu; B (1998-1999): Marian Vulpe, Ionuț Borcoș; C (2000-2001): Dani Oprea; D (2002-2003): Marian Bârsanu; E (2004-2005): Ștefăniță Mondea; G (2006-2008): Ionuț Pătrană.
Conducerea grupării a demarat și o serie de lucrări la „Depou“, apărând un nou teren cu iarbă în vecinătatea celui principal, iar în spate, în lateralul vestiarelor, va fi amplasat în curând un „sintetic“ de 60/40, care să asigure buna desfășurare a activității atunci când vremea va fi rea.

„Vrem să jucăm de plăcere și cu zâmbetul pe buze“

Noul „principal“ al juniorilor A, Florin Șoavă, a explicat, pentru GdS, motivul pentru care a dat curs ofertei venite din partea CFR Romgaz Craiova și a punctat că obiectivul său este să-i determine pe copii să vină la antrenamente de drag. „Am debutat ca antrenor la seniori (la CS Apa Craiova – n.r.), dar acum am trecut la juniori și nu consider că este un pas înapoi. Este un proiect interesant aici, am preluat, alături de Rio, republicanii A și am venit să ajut. Sper să progresăm anul acesta, iar în sezonul viitor să urcăm ușor cu grupa aceasta într-o ligă superioară. Puteam să plec și în altă parte, nu am dus lipsă de oferte, dar am gândit ca și atunci când am terminat cu fotbalul și am decis să fiu aproape de casă, pentru că am nevoie să fiu lângă familie și familia are nevoie de mine. Acest aspect a fost primordial în luarea deciziei de a antrena la CFR Romgaz. Obiectivul? Mâine (astăzi – n.r.) va fi o ședință și vom stabili ce și cum, încă nu am apucat să discut cu toată lumea. Oricum, obiectivul nostru este ca fiecare copil să se trezească dimineața cu un scop, să vină cu inima deschisă la antrenament și să facă fotbal de plăcere. Așa vor apărea și rezultatele“, a spus tehnicianul, punctând că știe potențialul elevilor săi, dar că vrea să completeze lotul: „Îi știu de anul trecut pe copii, i-am urmărit și știu că sunt dornici de afirmare. Este mult de muncă, pentru că este un nou început, sunt idei noi, dar să fiți siguri că vom mai completa lotul cu ce vom avea nevoie și unde va fi cazul, pentru că știți cum este, tot timpul e loc de mai bine. Ideea este că sunt porțile larg deschise și pentru alți doritori. Copiii care vor să facă fotbal sunt așteptați aici, la «Depou», în fiecare dimineață, la ora 9.30. Căutăm juniori atât pentru grupa de 1996-1997, cât și mai mici. Menționez că noi nu luăm taxă. Îi așteptăm cu drag și sper să facem o treabă bună“.

Cantonament în Serbia

Florin Șoavă s-a ferit să facă „pronosticuri“ privind viitorul campionat, prezentând totodată programul de pregătire din această vară al echipei sale. „Nu știu cu cine vom fi în grupă, este prematur să vorbim de fazele superioare, dar interesul nostru este să jucăm cât mai bine de la meci la meci. Luăm fiecare partidă ca pe o finală și vrem să jucăm de plăcere și cu zâmbetul pe buze. Am stabilit și un program de pregătire pentru această perioadă. Ne vom antrena aici, la «Depou», pentru început, apoi urmează un cantonament în intervalul 30 iulie – 8 august în Serbia, la Donje Milanovac, iar după revenirea în Bănie avem programată vizita medicală pe 14 august. Sperăm ca la începerea campionatului să fim la parametri optimi. Pentru stagiul de pregătire s-a vorbit de o delegație 20 de persoane, cu tot cu antrenori, însă eu doresc să suplimentez cu încă două, trei locuri. Lotul pentru viitorul campionat va fi de 21 de jucători, dar acum să vedem și ce perspective au băieții de a crește. Noi vom opri juniorii care merită să fie aici și care pot să progreseze“, a punctat Florin Șoavă.
La rândul său, „secundul“ Eugen Rioșanu a afirmat că se simte bine în noua postură și că speră să contribuie și el la bunul mers al lucrurilor. „Mă simt foarte bine în noua postură, mai ales că voi lucra cu Florin Șoavă. Este un tip de la care avem ce învăța, a jucat la un nivel înalt și sperăm să facem o treabă cât mai bună. Vreau să-mi fac treaba cât mai bine și să avem cât mai multe meciuri câștigate“, a punctat Rioșanu, pentru GdS.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS