12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBrazilia - Germania, cine ajunge în finala CM?

Brazilia – Germania, cine ajunge în finala CM?

Campionatul Mondial ne propune astăzi o semifinală de foc, selecţionata Braziliei urmând să întâlnească de la ora 23.00 (TVR), pe stadionul „Mineirao“ (58.170 locuri) de la Belo Horizonte, reprezentativa Germaniei, care și-a confirmat valoarea și la acest turneu final. Această confruntare putea fi finala acestei ediții, așa cum s-a întâmplat în 2002, când „Selecao“ și-a adjudecat al cincilea său titlu suprem în Coreea de Sud și Japonia, după ce a dispus în finală de „Mannschaft“ cu scorul de 2-0, prin „dubla“ lui Ronaldo Nazario de Lima.
Dacă echipa Braziliei are cinci trofee mondiale (1958, 1962, 1970, 1994, 2002), Germania are în palmares trei (1954, 1974, 1990), iar aceasta este doar a doua oară când cele două formații sunt adversare directe la Cupa Mondială.
Brazilia și Germania au fost adversare de 21 de ori, „Selecao“ câștigând 12 jocuri, iar Germania patru, în timp ce alte cinci meciuri s-au încheiat nedecis, golaverajul fiind net favorabil sud-americanilor, cu 39-24.

Probleme de lot în ambele tabere

La CM 2014, Brazilia a învins Croația cu 3-1, a remizat cu Mexicul, 0-0, și a dispus cu 4-1 de Camerun în grupa A, terminând pe primul loc. A învins selecționata Chile în optimi, cu 3-2 la loviturile de departajare (1-1 după prelungiri), și Columbia în sferturi, cu 2-1.
Germania a câștigat grupa sa după 4-0 cu Portugalia, 2-2 cu Ghana și 1-0 cu SUA, învingând Algeria cu 2-1, după prelungiri, și Franța cu 1-0 în sferturi.
Brazilia are două absențe de marcă, Neymar s-a accidentat grav, iar căpitanul Thiago Silva este suspendat.
Germania are doar o indisponibilitate, fiind vorba despre fundașul Mustafi.
Selecționerul Braziliei, Luiz Felipe Scolari, ar putea începe meciul cu: Julio Cesar – Maicon, Dante, David Luiz, Marcelo – Luiz Gustavo, Paulinho – Hulk, Oscar, Willian – Fred.
Antrenorul Germaniei, Joachim Low, ar putea miza pe: Manuel Neuer – Philipp Lahm, Jerome Boateng, Mats Hummels, Benedikt Hoewedes – Bastian Schweinsteiger, Sami Khedira – Toni Kroos, Mesut Ozil, Mario Goetze – Thomas Muller.
Partida va fi arbitrată de mexicanul Marco Rodriguez.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS