11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSemifinale scontate la Cupa Mondială

Semifinale scontate la Cupa Mondială

Vineri şi sâmbătă s-au disputat sferturile de finală ale Cupei Mondiale din Brazilia, în care favoritele şi-au respectat blazonul.
În primul sfert, Germania a învins cu 1-0 (gol Hummels ’13) selecţionata Franţei, iar antrenorul nemţilor, Joachim Low, crede în şansa de a câştiga trofeul: „Avem jucători de mare calitate şi de aceea cred că putem merge până la capăt“, a declarat Low.
În semifinale, Germania va juca în compania Braziliei, care s-a calificat după victoria cu scorul de 2-1 (Thiago Silva ‘7, David Luiz ‘69 / James Rodriguez ‘79 – penalti), obţinută în faţa Columbiei.
Semifinala Brazilia – Germania se va disputa mâine, de la ora 23.00 (TVR), la Belo Horizonte. Din tabăra cariocas va lipsi vedeta Neymar, care a suferit o fractură de vertebră după ce a fost faultat de columbianul Zuniga. „Mi s-a furat visul de a juca finala CM“, a comentat Neymar.

Argentina şi Olanda
au avut emoţii

În primul sfert de sâmbătă, Argentina a învins cu scorul de 1-0 (Higuain ’8) selecţionata Belgiei şi va juca împotriva Olandei, care s-a impus la penalti în faţa Costa Ricăi cu 4-3, după penaltiuri (0-0 în timpul regulamentar). Pentru Olanda au marcat Van Persie, Robben, Sneijder şi Kuyt, iar pentru Costa Rica au transformat Borges, Gonzalez şi Bolanos, în timp ce Ruiz şi Umana au ratat.
„Avem toate motivele să credem că putem ajunge în finală“, a spus selecţionerul Olandei, Luis Van Gaal, replica selecţionerului Argentinei, Alejandro Sabella, fiind asemănătoare: „A fost un joc dificil, dar pe care l-am câştigat şi acest succes ne obligă să credem şi mai mult în şansa noastră“.
Semifinala Olanda – Argentina se va disputa miercuri, de la ora 23.00 (TVR), la Sao Paulo.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS