11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal - Alex Neacşa vrea în Europa cu CSU Craiova

Fotbal – Alex Neacşa vrea în Europa cu CSU Craiova

Mijlocaşul de bandă al CS Universitatea Craiova, Alexandru Neacșa, a afirmat, pentru site-ul oficial al clubului, că își dorește să joace cu gruparea din Bănie în Europa şi să bifeze convocări și la echipa națională. Redăm integral interviul acordat csuc.ro.

– Alex, să pornim de la o declaraţie de-a ta din 2009. Spuneai atunci că visul tău este să joci pentru Universitatea. Ţi s-a împlinit visul. Cum te simţi?
– De când am venit în Craiova am spus că vreau să joc pentru acest oraş, pentru echipa din Bănie. Mă simt bine aici la echipă şi-mi doresc să facem treabă cât mai bună.
– Stadionul „Ion Oblemenco“ nu este o noutate pentru tine. Ai mai jucat aici şi ai făcut-o excelent. Îmi vine în memorie meciul cu CFR Cluj, modul în care l-ai depăşit pe Cadu. Să înţeleg că îţi prieşte „Ion Oblemenco“?
– E un stadion frumos, plin de amintiri pentru mine, pentru suporteri. Şi da, pot să spun că îmi prieşte pe acest stadion.
– Crezi că actuala echipă poate transforma templul fotbalului craiovean într-un teatru al viselor împlinite pentru olteni?
– Ca pe „Old Trafford”. Da, de ce nu! Orice este posibil.
– Formaţi o echipă suficient de puternică acum?
– E un lot valoros şi cu muncă multă în continuare şi cu seriozitate putem face lucruri frumoase.
– Vorbeşti de muncă multă. Eu am observat şi mult talent. Sunt jucători foarte tehnici, printre care te numeri şi tu. Mai e Ferfelea, Băluţă. Să se aştepte suporterii craioveni la o evoluţie spectaculoasă?
– Da, sunt jucători buni, tehnici cei pe care i-am întâlnit aici. Îi ştiam şi dinainte. Sper ca împreună să facem treabă bună. Aşa că suporterii să se aştepte şi la evoluţii spectaculoase.
– Referitor la relaţia ta cu antrenorul Jerry Gane. Ai lucrat cu el la Severin şi Braşov. Acum sunteți împreună la Craiova. Se poate spune că eşti copilul lui de suflet?
– Nu ştiu dacă sunt copilul lui de suflet… Dacă lui îi place de mine… Lucrez bine cu Jerry Gane. Dar visul meu este să joc cu CS Universitatea în Europa. Să ajung şi în campionat pe un loc fruntaş, bineînţeles.
– În cât timp consideri că vei juca cu CS Universitatea în Europa?
– Eu sper cât mai repede, având în vedere că avem o echipă bună, jucători valoroşi. Muncind şi având rezultate bune sper ca de la anul să evoluăm într-o cupă europeană.
– Deja sunt declaraţii în sensul acesta. Sunt persoane care consideră că suntem favoriţi la locurile fruntaşe.
– Lumea vorbeşte. În principiu, jocul echipei și rezultatele vor dovedi dacă se poate sau nu. Aţi văzut avem un început de campionat frumos, care ne ambiţionează. Eu zic că mai devreme sau mai târziu tot trebuia să întâlnim echipele puternice, pe mine mă bucură că debutăm cu ele.
– Deci, este bine că am picat cu Steaua şi Pandurii la început de campionat?
– Da, pentru că este posibil să nu le prinzi în vârf de formă şi să profiţi.
– Ce ţi-ai propus, care sunt obiectivele şi speranţele tale pentru acest sezon?
– În primul rând, obiectivul meu este să joc cât mai bine pentru echipă. Să o ajut să-şi îndeplinească ţintele fixate şi să bucur lumea în tribună. Şi un alt obiectiv de-al meu este să ajung să joc pentru naţională.
– Spuneai de lumea din tribună. Ce mesaj le transmiţi suporterilor CS Universităţii?
– Să vină la stadion, să ne susţină indiferent de ce se întâmplă. Şi sper ca eu împreună cu colegii mei să nu-i dezamăgim.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS