10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTransferăm și noi ceva?

Transferăm și noi ceva?

Sport Club Municipal (SCM) Craiova a anunțat un singur transfer în această vară, handbalista Mădălina Bonea, și nu se știe în acest moment câți sportivi care au evoluat sezonul trecut la cele cinci echipe din club mai au contract

Dacă în anii trecuți SCM Craiova ne obișnuise cu „transferuri bombă“ în pauza competițională, fie că era vorba despre sportivi sau antrenori, în această vară reprezentanții clubului susținut de municipalitate au anunțat un singur transfer, în condițiile în care există echipe care au încheiat sezonul trecut încă din luna martie (baschet feminin, volei feminin).
Unica sportivă pe care oficialii clubului au anunțat-o ca fiind transferată este handbalista Mădălina Bonea, o doljeancă în vârstă de 20 de ani, crescută la HCM Craiova, care sezonul trecut a jucat în liga secundă, la HC Sebeș.
Acum două săptămâni, SCM a mai trimis un comunicat prin care se menționa că s-a ajuns la o înțelegere cu antrenorul sârb Andelko Mandic, care ar urma să revină la echipa masculină de baschet. Numai că de la o înțelegere la parafarea contractului pare cale lungă, în ritmul în care se mișcă lucrurile la clubul oltean.
Problema principală pare că vine de la un buget mai mic și de la faptul că echipele au cheltuit deja procente importante din sumele alocate la începutul anului.
Interesant este că s-a lucrat și s-a aprobat un regulament de organizare, dar deocamdată nu există sportivi care să se supună acestuia.
Îngrijorarea este cu atât mai mare dacă ținem cont că celelalte competitoare din țară aproape și-au definitivat loturile, iar acum lucrează la programul meciurilor amicale.

Adversarele s-au „alimentat“ cu jucători de la SCM

Trist este că SCM a avut jucători care au fost buni pentru restul echipelor, care profitând de situația din Bănie au transferat pe bandă rulantă sportivi cărora le expirase înțelegerea cu clubul alb-albastru sau nu au mai fost chemați la renegociere.
Este vorba despre baschetbaliștii LeVar Seals, Ionuț Drăgușin, Bogdan Popescu, Andrei Căpușan, voleibaliștii Laurențiu Vânătoru, Vladan Aleksic, Vladimir Jovic, Teodor Milotin, Filip Todor, voleibalista Alexandra Badea, handbalistele Yulia Snopova și Nicoleta Dincă, și lista poate continua.
Cum din partea clubului nu avem nici o explicație vizavi de campania de achiziții întârziată, pe surse am aflat că după ce s-a întâmplat cu antrenoarea Carmen Amariei în sezonul trecut, oltenii suflă și în iaurt și analizează în amănunt fiecare paragraf din contract, sub atenta supraveghere a unui avocat.
Dacă nu s-au semnat contracte fizic, sigur este că hârtii oficiale au fost schimbate, prin intermediul internetului, faxului sau al poștei între club și posibili viitori sportivi.
Cea mai presată de timp este echipa feminină de handbal SCM Craiova, care va debuta în campionat la finalul lunii august, iar săptămâna viitoare jucătoarele trebuie să se prezinte la reunire.
La începutul lui august ar trebui să aibă loc și adunarea echipelor de volei (masculin, feminin) și de baschet (masculin, feminin).
Sub aceste auspicii, cu jucători transferați pe ultima sută de metri, este greu de crezut că în campionatul 2014-2015 echipele de la SCM își vor propune obiective cel puțin egale cu cele din acest an. Cât despre progres, nici nu credem că mai încape discuția.

Nicoleta Dincă
le-a spus „pa“

Dacă la capitolul sosiri nu au ce anunța, reprezentanții SCM Craiova au surprins ieri, când au trimis un comunicat în care se vorbea despre o handbalistă care și-a reziliat contractul cu echipa olteană. Este vorba despre extrema Nicoleta Dincă, jucătoare de bază în formația pregătită de Aurelian Roșca și Gheorghe Sbora. În comunicat nu se menționează motivul despărțirii, ci doar faptul că sportiva avea contract cu SCM până la finalul sezonului 2014-2015. În cadrul aceleiași informări, clubul liniștește iubitorii clubului că lucrurile la echipele de volei merg spre bine, fără nimic concret. Ideea care se transmite este că managerul Dănuț Pascu a demarat ieri discuțiile cu mai mulți jucători în vederea definitivării lotului. O parte din discuții sunt avansate, urmând ca zilele viitoare să se perfecteze acorduri. Aceeași situație se prezintă și la echipa feminină, după cum se precizează în comunicat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS