16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportÎncă o premieră pentru Simona Halep

Încă o premieră pentru Simona Halep

Simona Halep a egalat ieri cea mai bună performanță a unei românce în turneul de la Wimbledon: calificarea în sferturile de finală. Halep a ajuns în premieră în această fază la Wimbledon după ce a învins-o fără probleme pe Zarina Diyas, locul 72 WTA, în două seturi, scor 6-3, 6-0, după doar 57 de minute de joc. Ultima dată când România a avut o reprezentantă în această fază a competiției la All England Club s-a întâmplat în 1981, prin Virginia Ruzici. Pentru un loc în semifinale, Simona urmează să o întâlnească astăzi, de la13.30 (DigiSport) pe Sabine Lisicki, finalista de anul trecut de la Wimbledon, care a învins-o tot ieri pe Yaroslava Shvedova, cu 6-3, 3-6, 6-4.

Tot ieri, rusoiaca Maria Şarapova (locul 5 WTA şi cap de serie numărul 5), jucătoare care ar fi putut să se întâlnească cu Halep în semifinale, a fost eliminată, fiind învinsă de germanca Angelique Kerber (locul 7 WTA şi cap de serie numărul 9), cu scorul de 7-6 (4), 4-6, 6-4. Şarapova a salvat şase mingi de meci, dar a trebuit să se recunoască învinsă după un meci spectaculos, care a durat două ore şi 36 de minute.
Tabloul sferturilor de finală este următorul: Eugenie Bouchard (Canada, locul 13 WTA şi cap de serie numărul 13) – Angelique Kerber (Germania, locul 7 WTA şi cap de serie numărul 9); Simona Halep (România, locul 3 WTA şi cap de serie numărul 3) – Sabine Lisicki (Germania, locul 19 WTA şi cap de serie numărul 19); Lucie Safarova (Cehia, locul 23 WTA şi cap de serie numărul 23) – Ekaterina Makarova (Rusia, locul 22 WTA şi cap de serie numărul 22); Petra Kvitova (Cehia, locul 6 WTA şi cap de serie numărul 6) – Barbora Zahlavova Strycova (Cehia, locul 43 WTA).

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS