16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal - Optimismul primează la CSU după aflarea țintarului

Fotbal – Optimismul primează la CSU după aflarea țintarului

Antrenorul formației CS Universitatea Craiova, Jerry Gane, a afirmat, pentru csuc.ro, că nu a avut preferinţe pentru ţintarul Ligii I, conştient că echipa sa va trebui să înfrunte toate echipele.

– Astăzi s-a tras ţintarul Ligii Întâi. Cum vi se pare începutul de sezon al CS Universităţii?
– Sincer, mi-e indiferent cu cine începem. Pentru că dacă am intrat în Liga I trebuie să fim conştienţi că vom juca împotriva tuturor echipelor. Atât cele valoroase, care sunt în prima parte a clasamentului, cât şi celelalte. De-asta ne pregătim, de-asta suntem în cantonament, să jucăm şi cu Steaua şi cu Braşov, cu toate echipele care sunt în Liga I. Sigur, pare un început destul de puternic, pentru că întâlnim echipele ce vor reprezenta România în cupele europene, dar totodată noi trebuie să fim pregătiţi, pentru că odată ce vrem să facem o figură frumoasă, trebuie să le înfruntăm. Iar acest început trebuie să ne motiveze.
– Referitor la jocurile din Cupa Ligii, dacă învingem Rapid, vom aduce Steaua pe „Ion Oblemenco“ devreme, încă de pe 19 iulie. Va fi o motivaţie în plus pentru băieţi acest fapt pentru meciul din Giuleşti?
– Sigur că ar trebui să fie o motivaţie în plus. Pentru că această competiţie ne dă posibilitatea să jucăm mai multe meciuri puternice, să creştem mai bine ca echipă. Obiectivul nostru este să trecem de Rapid, să ne calificăm, iar faptul că vine Steaua pe „Oblemenco”, în prima etapă a Cupei Ligii, va reprezenta categoric un imbold pentru băieţi. Vă daţi seama că stadionul va fi plin.
– Este bine că întâlnim Steaua acum? Mă gândesc la rezultatele mai slabe ale lor din meciurile amicale. Sau nu sunt elocvente?
– Vom vedea la data respectivă. Important este să fim pregătiţi pentru aceste dueluri. Şi Steaua a schimbat antrenorul, încearcă alt sistem, cu siguranţă Costel Gâlcă trebuie să cunoască mai bine jucătorii. Aşa cum şi eu fac în acest moment. Sunt meciuri diferite: una e pregătirea în amicale, în jocurile oficiale e altă motivaţie. Sincer, nu numai la Steaua mă gândesc în acest moment, ci la toţi adversarii, trebuie să-i luăm pas cu pas.
– Vă temeţi că impactul Ligii I ar putea fi prea mare pentru jucătorii tineri din lot, cum sunt Sin, Vătăjelu ori Ivan?
– Sigur va fi un impact, dar nu puternic. Una e să vii din liga a doua şi alta să fii jucat deja în prima divizie, dar mă bazez pe dorinţa lor, pe pasiunea lor, pe ambiţia lor. Aşa cum şi eu am fost jucător şi am debutat în liga întâi de tânăr şi m-am călit, aşa şi ei trebuie să înţeleagă că aceste meciuri trebuie să fie o bucurie, când întâlneşti adversari puternici, şi în special când joci acasă, pe „Oblemenco”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS