17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportCraiova a revenit cu aplauze în Liga I

Craiova a revenit cu aplauze în Liga I

CS Universitatea Craiova a promovat sportiv, a trecut prin „focurile“ Comisiei de Licență și de Disciplină și mai avea nevoie de un singur lucru pentru a fi sigură de prezența pe prima scenă a țării: afilierea definitivă. Sâmbătă a venit și aceasta, membrii Adunării Generale Extraordinare dându-și acordul într-o proporție covârșitoare ca Bănia să respire din nou aerul curat al Ligii I: 168 de voturi pentru afiliere și doar două împotriviri. Aceasta nu a fost singura victorie a CSU, în cadrul AG hotărându-se ca articolul 54 să dispară din Statutul federaţiei.
„Acel articol (54 – n.r.) a fost eliminat din noul statut al FRF. Noul statut aprobat astăzi (sâmbătă – n.r.) elimină acel articol, pentru că nu poţi fi la Liga a IV-a, de exemplu, şi să stai trei ani fără să ai drept de promovare. Până astăzi s-a aplicat vechiul statut. De acum înainte, tuturor membrilor federaţiei li se aplică noul statut. Avem nevoie şi de o decizie de Comitet Executiv, ca să omologăm rezultatele şi, bineînţeles, atâta timp cât regulamentele federaţiei prevăd acest drept de promovare, implicit ar decurge şi acest fapt“, a spus președintele FRF, Răzvan Burleanu, la Sport.ro.

Felix Grigore, artizanul succeselor de la FRF

Victoriile CSU de la „Casa Fotbalului“ s-au datorat în mare parte directorului executiv al CSU, Felix Grigore, cel care s-a luptat pe plan juridic în această campanie de renaștere a fotbalului craiovean, intrat în degringoladă cu mult înaintea venirii crizei financiare. Acesta a avut sâmbătă un discurs frumos în fața Adunării, iar membrii afiliați au „percutat“ imediat, au acordat votul și au aplaudat revenirea Craiovei pe prima scenă a țării.
„Am reuşit să aducem o nouă bucurie oltenilor, una extraordinar de mare. Mi-am făcut datoria şi sunt mulţumit că am reuşit să o fac cât mai bine. Le mulţumesc celor care au votat afilierea definitivă, pentru că au înţeles că fotbalul renaşte la Craiova. Era normal ca noi să promovăm din moment ce ne-am câştigat dreptul pe teren. Nu avem vreo reclamaţie că am făcut ceva greşit. Am făcut totul corect pentru a putea promova“, a spus conducătorul craiovenilor la Sport Total FM. „O să avem un buget îndestulător pentru Liga I, vom avea ceea ce ne trebuie. Vom cheltui atât cât trebuie, dar nu vom arunca cu bani“, a completat Felix Grigore.

Geolgău: A învins dorinţa de fotbal

Directorul general al CS Universitatea Craiova, Gheorghiţă Geolgău, a salutat decizia membrilor AG şi a dezvăluit că formaţia alb-albastră a beneficiat inclusiv de votul lui Daniel Stanciu, managerul general al ASA Târgu Mureş. „A învins dorinţa de fotbal. Oraşul Craiova trebuia să reintre în circuitul fotbalistic românesc. Am oferit multe de-a lungul timpului şi am meritat toate acele voturi. Să vă spun un secret: inclusiv Stanciu a votat pentru noi, pentru că şi-a dat seama că ducea o luptă absurdă. Oamenii de la Târgu Mureş şi-au retras plângerea, nu mai au nici o problemă cu noi. Împotriva noastră au fost delegaţii CSM Vâlcea şi Reşiţa, dar nu mai contează. Important este că a învins fotbalul. Acum trebuie să ne concentrăm pe ceea ce urmează, să facem o echipă bună şi să batem granzii campionatului, aşa cum o făceam cândva“, a declarat Gheorghiţă Geolgău, pentru GdS.

Bucurie mare și în Slovenia

Sâmbătă a fost o zi specială nu numai pentru oficialii CSU, ci și pentru jucătorii Craiovei aflați în cantonament la Dravograd. Antrenorul Jerry Gane a afirmat că este bucuros pentru decizia de afiliere definitivă şi că aşteaptă cu nerăbdare meciurile cu Steaua şi Dinamo. „Au fost ceva emoţii, dar important este că avem o decizie favorabilă, pozitivă, care în acest moment ne dă mai multă linişte, mai multă încredere şi ne motivează în plus pentru ceea ce va fi în acest sezon. Vom face o pregătire mult mai bună pentru că vom fi concentraţi aici, la munca noastră, nu vom mai sta cu gândul la ceea ce se întâmplă în plan juridic. După discuţiile avute cu conducerea clubului, ne aşteptam să fie o decizie pozitivă, ceea ce s-a şi întâmplat, iar acest lucru ne bucură foarte mult pentru că putem să le arătăm oltenilor un fotbal de cel mai înalt nivel. A fost muncă în Liga a II-a, băieţii au promovat pe teren, sportiv, şi era păcat să nu fie recompensat efortul lor. La Craiova se vrea în continuare performanţă. Trebuie să o luăm pas cu pas pentru a construi o echipă. Cu siguranţă, oltenilor le era dor de derbiuri, de meciuri adevărate pe «Ion Oblemenco». Şi sperăm să le aducem numai bucurii în acest an, mai ales în derbiurile cu Steaua, cu Dinamo. Vrem să simţim din nou satisfacţia marilor victorii pe «Oblemenco»“, a spus Jerry Gane, pentru csuc.ro.

Jucătorii exultă și ei

Vestea primirii licenței a fost salutată și de elevii lui Jerry Gane, care promit că vor face tot ce le stă în putință ca să bucure fanii în viitoarea ediție de campionat a Ligii I.
„Nu-mi făceam griji în privinţa afilierii. Era păcat ca o echipă precum CSU să nu participe în Liga I. E un moment important pentru toată lumea, dar mai ales pentru suporteri şi oamenii din Craiova, care chiar meritau o echipă în prima ligă. La Craiova se cere întotdeauna performanţă. Poate primul an va fi de tranziţie, dar apoi ne vom gândi doar sus“, a spus Costin Curelea.
„Munca noastră a fost răsplătită de o hotărâre justă. Mă bucur că am participat la promovarea şi renaşterea unei echipe de tradiţie cum e CS Universitatea Craiova. Sincer, abia aştept să joc pe «Ion Oblemenco» în Liga I. Abia aştept meciurile cu Steaua şi Dinamo“, a afirmat Andrei Ivan.
„Ne bucurăm foarte mult, era şi normal. Nu am avut emoţii, conducerea ne-a asigurat că nu vor fi probleme cu licenţa și cu afilierea. Acum rămâne doar să ne pregătim și să facem o figură frumoasă“, a spus Bogdan Vătăjelu.
„Nu am avut emoţii, eram încrezători că aceasta va fi hotărârea. Acum nu ne rămâne decât să muncim din ce în ce mai mult ca să începem bine campionatul. Ne dorim să ajungem cât mai sus, de aceea vom trata serios fiecare meci, din dorinţa de a scoate maximum. Pentru mine, transferul la CSU a fost un pas mare înainte. Am ajuns la un club profesionist care-şi doreşte performanţă. Şi, credeţi-mă, abia aştept să joc cu stadionul plin. Am venit aici cu inima deschisă, dornic să fac performanţă. Am încredere, avem un lot foarte bun“, a punctat Alexandru Mateiu.

Chera şi Berceanu, puși pe liber

Veniți în probe la CSU Craiova, fundașul central Andrei Berceanu și mijlocașul brazilian Juan Chera nu au reușit să-l convingă pe antrenorul Jerry Gane că merită să îmbrace tricoul alb-albastru și au fost puși pe liber. Cei doi au plecat ieri din cantonamentul de la Dravograd (Slovenia) spre România, urmând să predea echipamentele și să-și ia bagajele din Bănie. Gruparea olteană s-a despărţit ieri şi de Vukasin Tomic, iar la capitolul „înrolări” l-a trecut pe listă pe Stephane Acka.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS