14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportAsesoft Ploieşti şi Olimpia Bucureşti, campioane la babybaschet

Asesoft Ploieşti şi Olimpia Bucureşti, campioane la babybaschet

Echipele Asesoft Ploieşti (masculin) şi Olimpia Bucureşti (feminin) sunt noile campioane naţionale la babybaschet (copii născuţi în 2003 şi mai mici). Finalele campionatului naţional, găzduit de Craiova, s-au desfăşurat sâmbătă pe terenurile de la Colegiul Naţional „Carol I“.
Prahovenii au învins în ultimul act pe CS 4 Sport Bucureşti (scor 30-18), iar fetele de la Olimpia au trecut în finală de CSS 6 Bucureşti (23-16).
Podiumul a fost completat de CSS Bega Timişoara (feminin) şi CS Otopeni (masculin).
Delegaţia celor de la Asesoft, care a cuprins antrenori şi părinţi a întins o horă a bucuriei pe teren, iar cei mici au sărbătorit cu şampanie pentru copii. De partea cealaltă, învinşii din finală abia îşi mai puteau stăpâni lacrimile. O apariţie deosebită a fost cea a echipei masculine CSM Oradea, jucătorii fiind vopsiţi pe faţă cu negru.
Festivitatea de premiere, la care au asistat câteva sute de persoane, a fost oficiată de către primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, prefectul Doljului, Marius Deca, şi antrenorul federal Tudor Costescu.
Au fost premiate toate cele 105 formaţii participante (79 la masculin, 26 la feminin), dar şi remarcaţii la concursul „Coşul de Aur“.

Craiovenii, în partea a doua a clasamentului

Dintre formaţiile masculine craiovene, cea mai bună clasare a obţinut-o ACS „Ionuţ Drăguşin“ Îngerii Băniei 1 – locul 41, iar celelalte au avut următoarele clasări: ACS BC Lions 2 Craiova – locul 50, CSS Craiova – locul 53, ACS Juniors Craiova – 64, ACS BC Lions Craiova 1 – locul 67, ACS Royal Sport Club 1 Craiova – locul 69 şi ACS Royal Sport Club 2 Craiova – locul 78. La feminin, singura echipă din Bănie, CSS, a ocupat locul 18. Antrenorul federal Tudor Costescu a vorbit, pentru GdS, despre competiţia încheiată sâmbătă la Craiova: „Din punct de vedere tehnic suntem satisfăcuţi. An de an adunăm un număr din ce în ce mai mare de echipe. Sperăm că dintre aceşti copii vor ajunge cât mai mulţi baschetbalişti. La această vârstă, rezultatul este mai puţin important. Există reguli ca antrenorii să folosească toţi jucătorii, indiferent de talie şi valoare, şi cred că ne atingem obiectivele din punct de vedere sportiv. Organizatoric, mulţumim factorilor locali. Mai sunt multe lucruri care pot fi îmbunătăţite, şi ne dorim ca de săptămâna viitoare lucrurile să meargă din ce în ce mai bine“. De astăzi, pe terenurile din Bănie se va desfăşura Liga Naţională de Minibaschet – feminin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS