Acasă Sport Fotbal – Constantin Gherghe are obiective îndrăznețe cu noua echipă a Severinului

Fotbal – Constantin Gherghe are obiective îndrăznețe cu noua echipă a Severinului

Orașul Drobeta Turnu Severin va avea din nou parte de fotbal, după ce conducătorii orașului au bătut palma cu oficialii echipei Minerul Mehedinți să joace pe „Municipal”, urmând să fie parafată și o colaborare între cele două părți. Deşi au votul consilierilor, părţile nu au pus încă la punct toate detaliile acestei colabărări, printre nemulţumirile oficialilor de la Valea Copcii fiind faptul că Primăria doreşte să preia clubul în totalitate şi să-i schimbe ulterior denumirea. După încheierea şedintei Consiliului Local, primarul Constantin Gherghe a anunţat că obiectivul va fi promovarea echipei în eşalonul secund, încă de la primul sezon. „Dacă intrăm ca membri fondatori, automat vom intra şi în staff-ul adminstrativ. În cel tehnic nu, fiindcă la Minerul sunt câţiva oameni care se pricep la fotbal. Aşa cum am discutat cu actuala conducere a Minerului, dorim ca anul viitor să fim deja promovaţi în Liga a II-a, iar apoi, de ce nu, să atacăm promovarea în Liga I. Noi dorim performanţă, aşa cum am dovedit în trecut, cu Gaz Metan Severin. Trebuie să consolidăm echipa din punct de vedere financiar, dar şi al lotului de jucători. Numele trebuie schimbat, fiindcă spectatorii tot <<Drobeta>> scandează în tribune, indiferent cum s-ar numi echipa”, a declarat Gherghe, conform liga2.ro.

De partea cealaltă, „minerii” aşteaptă noi propuneri din partea Primăriei Drobeta Turnu Severin, în vederea unui parteneriat. „Căutăm o formulă de parteneriat şi aş vrea să se concretizeze, dar, repet, sub această formă. Nu cred că vom ceda echipa, ci sper să găsim o variantă de asociere. Ar fi cea mai bună soluţie şi ar fi benefic pentru oraş să ne înţelegem. Să vedem însă în ce condiţii”, a precizat Norocel Ciorăscu, vicepreşedintele Minerului, pentru sursa citată.
Sub conducerea Primăriei, Gaz Metan Severin, fostă Gaz Metan CFR Craiova, a promovat în Liga I, unde a jucat sub titulatura CS Turnu Severin, dar nu a rezistat decât un sezon, după care s-a desfiinţat din pricina datoriilor.
Minerul Mehedinţi, fostă divizionară C în perioada 2003-2010, a promovat recent în Liga a III-a, după ce a învins Gilortul Târgu Cărbuneşti cu 2-0, după prelungiri, în meciul de baraj, de la Slatina.

De copil i-a plăcut sportul, iar jocurile preferate sunt baschetul şi fotbalul, pe care le-a practicat cu o mică „tentă” de performanță. Este o persoană spontană care doreşte să înveţe în permanență lucruri noi.
Exit mobile version