13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAtmosferă sud-americană în Bănie

Atmosferă sud-americană în Bănie

http://www.youtube.com/watch?v=KN95fhoelhA

\n

Micuții baschetbaliști participanți la Liga Națională de babybaschet și părinții lor fac spectacol total pe terenurile din Bănie.

În paralel cu Mondialul de fotbal din Brazilia, la Craiova se desfășoară în această perioadă Liga Națională de babybaschet (copii născuți în 2003 și mai mici), la care participă aproape 100 de echipe din toată țară. Terenurile reamenajate de la Colegiile „Carol I“, „Elena Cuza“, „Frații Buzești“, dar și cel de la Voința sunt ca un adevărat furnicar, iar atmosfera, păstrând proporțiile, concurează cu cea de pe stadioanele de la Cupa Mondială: încrâncenare în teren, valuri sud-americane în tribună și încurajări care mai de care mai deosebite, fie în rime sau coregrafii.
Vineri, am poposit pe terenul de la Voința, unde se disputa partida dintre Steaua București și CSU Cuadripol Brașov, la masculin. Formația din centrul țării a avut parte de o galerie gălăgioasă, formată din grupa de fete a clubului și din părinți.
„Hai, Brașovul, joacă bine, galeria e cu tine!“, „Din oceanul Pacific a ieșit un pește mic și pe coada lui scria CSU va câștiga“, „Coșul plutește și te amețește“, „Alex – căpitan dă un coș american“, „Apărare joacă pe picioare, mâinile sus și te-ai dus“, erau câteva dintre scandările baschetbalistelor brașovene, care s-au lăudat că au un repertoriu bogat.
Micuțele domnișoare, multe dintre ele cu genunchii zgâriați, amintiri de la meciurile din zilele anterioare, credeau că încurajările lor îi vor ajuta pe colegii din teren.
„Ne place să le facem galerie, chiar dacă băieții joacă seara și nu au prea putut să vină și ei la meciurile noastre, care au fost dimineața, pentru că dorm“, a spus Alexia. Vorbind despre turneul feminin, colega sa de echipă, Bianca, este de părere că din fiecare meci, indiferent de rezultat, a ajutat-o să câștige experiență: „Ne perfecționăm zi de zi. Nu ne supărăm dacă pierdem, este un singur meci. Adversarele au fost și mai slabe, și mai greu de învins. Important este că ne place baschetul și ne simțim bine pe teren“.
Față de meciurile de seniori, antrenorii echipelor dădeau indicații prețioase, fiind în teren. „Tudor, sari la minge!“, „Ține mingea, Rareș!“, „Apără-te, Vlad!“, a spus antrenorul celor de la Brașov, în timp ce tehnicianul baschetbaliștilor de la Steaua i-a sugerat arbitrului ca, atunci când fluieră ceva, să îi anunțe și pe cei mici ce abatere au făcut, pentru a nu o mai repeta, fie că era vorba de pași sau minge condusă. La rândul lor, arbitrii îi mângâiau părintește pe sportivi de fiecare dată când cei mici erau nemulțumiți de decizia „fluierașilor“.

Un părinte: „Dacă am putea, am juca și noi“

Echipa Steaua era încurajată mai mult de sportivi de la altă grupă a clubului, care s-au lăudat că în acea zi învinseseră rivala Dinamo. Pe de o parte a terenului, un părinte ținea fixată în mână o cameră de filmat pentru a păstra ca amintire meciurile. Pe lângă cele câteva sute de sportivi angrenați în competiție, pe marginea terenurilor sunt zeci de părinți, care au venit din toate colțurile țării ca să-și susțină copiii.
„Ne-am luat concediu, venim să susținem juniorii. Contează să simtă aproape măcar o parte dintre părinți. Am venit pentru prima dată în Craiova. Este un oraș frumos. Am ajuns aseară și încercăm să vizităm cât mai multe zone. Sperăm să ne calce pe urme și să fie unul dintre cele mai frumoase orașe din țară. Este un oraș reprezentativ pentru fotbal. Am fost unul dintre susținătorii Universității Craiova. Sperăm să ne calce pe urme să fie unul dintre cele mai frumoase orașe ale țării“, a declarat domnul Constantin.
„Am venit să ne susținem copiii. Nu e un concediu, că stăm numai după ei. Dacă am putea, am juca și noi. S-au comportat civilizat și copiii, și părinții și antrenorii“, a declarat o mămică.

Aniversare pe terenul de baschet

Revenind la meciul dintre Brașov și Steaua, victoria a revenit formației de sub poalele Tâmpei. A fost o partidă specială pentru unul dintre puști, Ștefan, care chiar în ziua jocului a împlinit zece ani.
„A fost un cadou superb să câștig meciul, după ce ieri am pierdut ambele meciuri și a fost un fel de revanșă. Adversarii ne-au ajuns rapid, dar am învins. Steaua a fost o echipă destul de bună și le urăm succes în continuare. Fetele ne-au susținut foarte frumos, așa cum o fac mereu. Au scandat CSU pentru noi“, a spus sărbătoritul, cărora colegii i-au cântat la mulți ani chiar pe terenul de joc. „Hai, numărați-vă să mergem la autocar“, i-a grăbit antrenorul.

Finalele sunt sâmbătă

Sâmbătă, sunt programate finalele, de la 13.30, pe terenurile de la Colegiul Național „Carol I“, iar, duminică după-amiază, pe străzile din centrul orașului este programat să se desfășoare Marșul Micului Baschetbalist, doar cu echipele de fete, spre dezamăgirea unui junior de la Steaua. „Îmi pare rău că nu putem participa pentru că plecăm sâmbătă. Eu duminică trebuie să merg spre Germania, nu mai pot sta. Anul trecut, la Târgu Mureș, a fost mai frumos, că am fost și la paradă“, a spus tânărul jucător al formației roș-albastre.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS