3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportColecționarii de metale prețioase

Colecționarii de metale prețioase

Craiovenii sunt buni karatiști. Cel puțin acest lucru dovedesc rezultatele obținute de curând la Cupa României de la Râmnicu Vâlcea, unde reprezentanții CS Universitatea și LPS „Petrache Trișcu“ au cucerit 31 de medalii. Aproape toți sportivii craioveni prezenți în competiție au plecat acasă cu cel puțin o clasare pe podium.
De la „Trișcu“, cinci dintre medalii au fost de aur. Aldana Lupeanu a urcat de două ori pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, la categoria copii 3, la kumite (35 de kilograme) și kata individual. Tot aur au obținut Bianca Manta (kumite, copii 3, categoria 40 kg). David Costache (kumite, copii 2,+40 kg) și echipa feminină de kata cadete, alcătuită din Andreea Stoian, Cristina Popescu și Isabel Călărașu. Cu medalii de argint au plecat acasă Cristina Popescu, Mădălina Vasile – două medalii, Andrei Nicoliță, Cristina Popescu, Ionuț Luță, echipa de kata seniori (Gabriel Iordache, Adrian Toma, Andrei Nicoliță) și echipa de kata juniori (Gabriel Iordache, Adrian Toma, Andrei Nicoliță).
Pe treapta a treia a podiumului s-au regăsit: Andrei Nicoliță, Isabel Călărașu, Alexandru Potcovaru, Daria Manafu, Bianca Manta, Robert Dobre și echipele de kata U21 (Andrei Nicoliță, Casian Zamăneagră, Ionuț Luță) și kumite (Andreea Stoian, Isabel Călărașu, Cristina Popescu). „Am deplasat mai puțini sportivi la Cupa României pentru că unii dau bacul și nici cu banii nu stăm foarte bine. A fost o competiție puternică și toți participanții de la noi, mai puțin o fată, au obținut minimum o medalie. Rezultatele au fost mulțumitoare“, a spus ieri antrenorul Geri Mitroi, care împreună cu Ionel Totâlcă se ocupă de pregătirea sportivilor de la „Trișcu“.  
CS Universitatea Craiova a revenit de la Vâlcea cu patru medalii de argint: Mihai Teiușanu – două, Eric Sos și echipa masculină de kata U21 (Ionuț Mitrică, Mihai Teiușanu, Marius Florescu). CSU a mai luat și șapte medalii de bronz, adjudecate de Mihai Teiușanu, Eric Sos, Ionuț Mitrică, Marius Florescu, Anisia Iova, echipa de kata seniori (Mihai Teiușanu, Marius Florescu, Ionuț Mitrică) și echipa de kumite U21 (Ionuț Mitrică, Mihai Teiușanu, Marius Florescu).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS