10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSă vă antrenaţi bine!

Să vă antrenaţi bine!

CS Universitatea Craiova a plecat ieri-dimineață spre Slovenia, iar pe seară jucătorii au fost deja cantonați la Dravograd, locul unde Mihăiță Pleșan și compania își vor încărca „bateriile“ timp de 17 zile (24 iunie – 10 iulie). Pentru acest stagiu montan, în care se vizează atât îmbunătățirea performanțelor fizice, cât și omogenizarea lotului, antrenorii Jerry Gane, George Biță și Silviu Lung au convocat 24 de fotbaliști. Din lot fac parte următorii: portari: Bojan Brac, Cătălin Straton, Ionuţ Irimia, Ilie Burci (junior); fundaşi: Sebastian Achim, Ovidiu Dănănae, Cosmin Frăsinescu, Andrei Berceanu (în probe), Bogdan Vătăjelu, Gabriel Velcovici; mijlocaşi: Viorel Ferfelea, Alexandru Mateiu, Mihăiţă Pleşan, Madson, Nuno Rocha, Alexandru Neacşa, Andrei Sin, Alexandru Băluţă, Nicuşor Bancu (în probe); atacanţi: Andrei Ivan, Costin Curelea, Nerijus Valskis, Răzvan Gorovei, Jean Chera (în probe).
Aşa cum am anunţat în „avancronica“ deplasării, Jerry Gane a lăsat câteva nume importante acasă, fiind vorba despre Vukasin Tomic, Tome Kitanovski, Zoran Ljubinkovic, Răzvan Patriche şi Cristi Ganea, cei cinci urmând să se pregătească în perioada următoare sub comanda lui Daniel Mogoșanu.
Alt absent din lotul alb-albastru este fundaşul Kay, căruia vineri i s-au descoperit unele probleme la vizita medicală şi a trebuit să repete luni testele. Dacă rezultatele vor fi bune, africanul îi va urma pe olteni la Dravograd.
Oficialii CSU au parafat al patrulea amical, craiovenii urmând să joace cu Olimpija Ljubljana (Slovenia), meciul urmând să aibă loc pe 6 iulie. Înainte, alb-albaștrii vor mai întâlni pe Vardar Skopje (Macedonia, 27 iunie), NK Celje (Slovenia, 1 iulie) și Slaven Belupo (Croația, 3 iulie).

Lotul va fi completat pe parcurs

În Slovenia vor ajunge pe parcurs şi ieşenii Avrămia şi Herghelegiu, pentru că aceștia își termină contractul cu CSMS Iași abia pe 30 iunie, dar şi câţiva fundaşi centrali, care vor susţine probe, conducerea olteană negociind cu doi români și doi străini, numele lor fiind ținute la secret. De asemenea, se caută un număr 10, adică un mijlocaș de creație, iar presa centrală a vehiculat ieri ideea aducerii brazilianului Wesley Lopes da Silva, care are însă un stardart financiar foarte ridicat. Jerry Gane nu ar zice nu, doar că Wesley ar cere 20.000 de euro pe lună, plus o sumă importantă la semnătură, la care se adaugă și onorariul impresarului său, un efort destul de mare pentru un fotbalist de 33 de ani.
Ofensiva Craiovei ar putea fi completată cu Sergiu Buș, care are, de asemenea, pretenții destul de mari, însă cu acesta negocierile continuă.

Juniorii, ofertați
de rivale

În timp ce oficialii olteni caută și aduc fotbaliști din afara Olteniei, juniorii din propria ogradă suferă de nebăgare în seamă și par tentați de ofertele echipelor rivale. Dacă sâmbăta trecută fundașul Alin Dudea a ajuns în curtea lui Dinamo, fiind convins că nu va prinde lotul lui Jerry Gane, alt junior craiovean ar putea merge spre gruparea din șoseaua Ștefan cel Mare din Capitală în viitorul apropiat. Rămas fără contract și lăsat acasă de actualul staff tehnic, care în timpul scurt de la numire nu s-a lămurit asupra potențialului juniorilor proprii, Alexandru Armășelu a amenințat ieri că nu exclude varianta Dinamo dacă nu i se oferă rapid un contract. Unii oficiali ai clubului cred că ar fi vorba de o „cacialma“, că nu ar exista nici o ofertă din Capitală și că li se forțează mâna pentru o înțelegere avantajoasă. După câteva discuții cu tatăl juniorului s-a ajuns la ideea ca viitorul mijlocașului de 17 ani să se decidă la sfârșitul lunii, când va reveni din SUA și Mihai Rotaru, unul dintre finanțatorii CSU.
Fără contracte noi mai sunt Darius Costea și Dan Căpățână și Dan Buzărnescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS