11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMicuţii baschetbalişti, aşteptaţi cu terenuri reamenajate

Micuţii baschetbalişti, aşteptaţi cu terenuri reamenajate

http://www.youtube.com/watch?v=ueVMZ_Pv7ZY

\n

Începând de astăzi, Craiova devine capitala baschetului juvenil. În prima serie, vor lupta pentru trofeu 108 echipe de babybaschet. Acestea vor beneficia de terenuri recondiţionate şi panouri noi.

Desemnarea oraşului Craiova drept gazdă a unei competiţii sportive de anvergură, Campionatul Naţional de Babybaschet şi Minibaschet, a reprezentat un câştig pentru trei colegii din oraş, dar şi pentru Clubul Sportiv Şcolar (CSS).
Cu acest prilej, municipalitatea şi Federaţia Română de Baschet şi-au dat mâna şi au reabilitat terenurile de baschet de la Colegiile Naţionale „Carol I“, „Elena Cuza“, „Fraţii Buzeşti“, dar şi cel al CSS, situat pe strada Fraţii Buzeşti.
Dacă în unele locuri nu a fost nevoie decât de schimbarea panourilor, în altele s-au amenajat şi reamenajat terenuri, care ulterior vor fi folosite de elevii şcolilor respective, instituţii de învăţământ cu tradiţie în baschet.
Marius Toma, directorul adjunct al DJST Dolj, a vorbit vineri, pentru GdS, despre stadiul lucrărilor: „Situaţia este diferită de la o bază sportivă la alta. La «Cuza» lucrările sunt gata în proporţie de sută la sută, la «Buzeşti» mai sunt de montat panourile, iar la «Carol I» ne apropiem cu paşi repezi de final. La startul competiţiei vom porni cu totul finisat. Sperăm că vremea va ţine cu noi, pentru a nu folosi sălile“. Toma a adăugat că organizarea Campionatului Naţional la Craiova este un lucru pozitiv, pentru că, spre exemplu, la „Carol I“ nu se mai făcuseră îmbunătăţiri la terenuri de 20-30 de ani. Panourile sunt de două feluri, unele achiziţionate de FR Baschet şi altele luate cu sprijinul comunităţii.

„Carol I” va avea cinci terenuri de baschet

Şi Carmen Georgescu Bărţăgui, profesor de educaţie fizică la Colegiul Naţional „Carol I“, a salutat schimbarea la faţă a bazei sportive: „Este o schimbare extraordinară! Eu sunt în «Carol» din 1999 şi ştiu foarte bine baza sportivă şi sălile de sport. Pentru noi este foarte important, pentru că avem şi o tradiţie în şcoală cu baschetul, de ani întregi câştigăm numai premii la competiţii naţionale. Acum, că vom avea cinci terenuri de baschet, cred că vor creşte performanţele elevilor“.
Profesoara a descris cum arăta baza sportivă înainte de a fi reamenajată: „Înainte erau două terenuri de baschet amenajate cât de cât cu panouri, unul de volei, unul de handbal, care din decembrie s-a făcut artificial de fotbal, şi mai aveam platoul, pe care puteam desfăşura primele trei verigi din lecţie, sau se mai practica tenisul de câmp“.

Craiova, reprezentare numeroasă

Revenind la competiţia propriu-zisă, Campionatul Naţional de Babybaschet, care va reuni aproximativ 1.300 de participanţi, va debuta astăzi, de la ora 12.00, pe cele patru baze sportive. Meciurile nu pot începe mai devreme, deoarece dimineaţa, în respectivele instituţii de învăţământ, sunt examene şi nu pot avea acces persoane din afara şcolii. La masculin vor participa 82 de echipe, iar la feminin 26. Printre ele se numără şi formaţii din Craiova de la cluburile CSS, ACS Lions, ACS Juniors, ACS Ionuţ Drăguşin Îngerii Băniei, ACS Royal Sport Club – toate la masculin. Aseară, după închiderea ediţiei, a avut loc şedinţa tehnică şi tragerea la sorţi.
După încheierea competiţiei de babybaschet vor urma Campionatul de Minibaschet feminin (29 iunie – 5 iulie), apoi minibaschet masculin (6 – 12 iulie).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS