24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportCSO Filiaşi, promovare spectaculoasă în Liga a III-a

CSO Filiaşi, promovare spectaculoasă în Liga a III-a

\n

Atmosferă de mare meci la Severin, pe Stadionul „Municipal“, în barajul de promovare pentru Liga a III-a. Campioana Doljului, CSO Filiaşi, a învins cu 3-2 pe Flacăra Horezu, la capătul unei dispute frumoase, şi va juca pentru prima dată în istoria oraşului în eşalonul trei al ţării. Golurile doljenilor au fost reuşite de Alin Bălă (‘12), Fabian Cruşoveanu (‘15) şi Răzvan Răducanu (‘79), pentru vâlceni punctând Alexandru Vladu (‘25 – penalti) şi Răzvan Milosteanu (‘58).
Filiaşi: Victor Lascu – Daniel Ianâcu (‘66, Daniel Celea), Claudiu Sodoleanu, Aurel Lupu, Costinel Mateiţă, Fabian Cruşoveanu (‘89, Octavian Cârjan), Adrian Dumitraşcu, George Hrelea, Laurenţiu Pais (‘40, Răzvan Răducanu), Constantin Pârvuică, Alin Bălă. Antrenor: Gigi Ciurea.
Horezu: Alexandru Croitoru – Andrei Vladu, Alexandru Vladu, Marian Popescu, Ciprian Nistor, Alexandru Zanfirescu, Adrian Stănică, Raul Nistor(‘77, Ovidiu Ciortan ), Bogdan Nica, Constantin Roncea, Răzvan Milosteanu. Antrenor: Vasile Ilinca.
Au arbitrat: Denis Haidiner – Cristian Petrean, Alin Saraol.
Observatori: Corneliu Fecioru și Dumitru Paraschiv.
Finalul partidei a fost de infarct, doljenii apărându-se în propria jumătate de teren, iar fluierul final al arbitrului Denis Haidiner a consfinţit o performanţă istorică pentru filieşeni. După meci, suporterii prezenţi în număr mare la Severin au sărbătorit la întoarcere în centrul oraşului.

Ciurea: Vom pune probleme tuturor echipelor

La finalul partidei, antrenorul CSO Filiaşi, Gigi Ciurea, şi-a ascuns emoţiile şi a salutat dăruirea elevilor săi. „A fost un meci echilibrat, cu o echipă foarte bună, care a stat foarte bine în teren. I-am surprins pe vâlceni în primele minute și am înscris două goluri. După aceea am avut noi o cădere, am primit şi un gol după o lovitură de la 11 metri. Până la urmă, a fost un joc destul de bun al echipei mele, chiar dacă în repriza a doua am avut o cădere fizică, dar până la urmă rezultatul a fost echitabil. A lipsit prospeţimea jucătorilor, care în campionat au evoluat mult mai bine. Probabil a contat şi terenul, la Filiaşi având un gazon de dimensiuni mult mai mici. Arbitrajul a fost bun, chiar dacă am mai strigat la central“, a afirmat Gigi Ciurea, la conferinţa de presă.
Tehnicianul doljenilor a dat asigurări că se vor face eforturi ca echipa să joace în Liga a III-a tot la Filiaşi. „Vom renova baza sportivă. Sper să putem să jucăm chiar din prima etapă acolo, dacă nu, vom găsi un teren în altă parte până va fi gata al nostru. Vreau să mulţumesc domnului primar şi domnului viceprimar din Filiași, care ne-au ajutat foarte mult să realizăm promovarea în Liga a III-a. Sper să ne facem o echipă mult mai bună și să punem probleme tuturor formaţiilor cu care o să jucăm“, a mai precizat Ciurea.

Stăncioi: Vom folosi terenul de pe strada „Stadionului“

Primarul oraşului Filiaşi, Nicolae Stăncioi, era foarte fericit pentru performanţa reuşită, însă ştie că greul acum începe pentru realizarea unei baze sportive la nivelul Ligii a III-a. „A fost un meci strâns chiar dacă am condus cu 2-0. Pe parcursul jocului s-au schimbat datele problemei şi am fost egalaţi. Din câte am înţeles, Horezu joacă pe un teren mare şi lor le-a fost mai uşor să se acomodeze. Le mulţumesc antrenorilor, preşedintelui clubului şi jucătorilor că au dovedit că iubesc acest oraş. Începând de mâine (astăzi – n.r.) vom întocmi documentaţia pentru refacerea gazonului, a vestiarelor, pentru că vom folosi terenul de pe strada Stadionului. Eu aş vrea să se termine lucrările înainte să disputăm prima etapă, însă dacă nu va fi posibil, vom găsi o soluție“, a punctat primarul Nicolae Stăncioi, pentru GdS.
Viceprimarul Gheorghe Ilie a trăit la intensitate maximă acest meci şi va face toate demersurile ca echipa să fie mult mai puternică în sezonul viitor. „Am fost în pragul infarctului la acest joc. Au fost momente de tensiune cum nu am mai trăit până acum. M-am temut la 2-2 că nu vom mai promova, dar am sperat şi am avut încredere în jucători. Ne-a dezavantajat lipsa de experienţă a jucătorilor, având nu mai puţin de zece juniori în lot. Nucleul fotbaliştilor va rămâne acelaşi şi în sezonul viitor şi vrem să mai aducem trei-patru jucători. Marţi (mâine – n.r.) o să avem şedinţă tehnică să discutăm despre partea financiară, să rezistăm în Liga a III-a“, a declarat Gheorghe Ilie, pentru GdS.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS