24.3 C
Craiova
miercuri, 17 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportJean Vlădoiu: La Craiova va fi spectacol în Liga I

Jean Vlădoiu: La Craiova va fi spectacol în Liga I

http://www.youtube.com/watch?v=JB4hb8NiHy0

\n

Foștii internaționali români Miodrag Belodedici și Jean Vlădoiu au fost prezenți ieri, în Sala Polivalentă din Bănie, la acțiunea Federației Române de Fotbal intitulată „Mingea e la voi“. Cu acest prilej, reprezentanții FRF au împărțit 30 de mingi grupelor centrelor de copii și juniori din Dolj și Olt afiliate la federație. Beneficiare au fost cluburile: CSS Craiova, CSU Craiova, Real Craiova, ACS Viitorul Municipal Craiova, Școala de Fotbal „Gică Popescu“, ACS Podari, FC Olt Slatina, CS Vișina Nouă și LPS Slatina.
Jean Vlădoiu, care a evoluat la FC Universitatea Craiova în 2002, a afirmat că nu a uitat perioada petrecută în Cetatea Banilor. „Mă bucur că am revenit aici. Am un sentiment deosebit față de oraș, față de această pepinieră extraordinară care este la Craiova. Avem nevoie ca orașe precum Craiova, Timișoara și Pitești să revină în prim-planul fotbalului românesc, pentru că sunt echipe cu mulți suporteri. Când văd formații cu patru, cinci suporteri în tribune este dureros“, a afirmat oficialul FRF.
Vlădoiu a rememorat partida cu Steaua, din sezonul 2002/2003, când îmbrăca tricoul alb-albastru. Deși se afla după o perioadă destul de lungă de inactivitate, Jean Vlădoiu a făcut un joc memorabil, iar FC Universitatea Craiova s-a impus cu 3-1 în fața „militarilor“. „Mi-aduc aminte că mi-au căzut pantalonii la meciul cu Steaua. Era Emil (Emil Săndoi – n.r.) antrenor și m-a întrebat dacă pot să joc în prima repriză sau în a doua. Aveam trei luni de pauză și am spus că încerc să intru în partea a doua dacă va fi nevoie. A fost un joc fantastic. După meci, m-am dus la București, și până la Slatina erau oamenii pe străzi, să ne felicite, parcă am fi câștigat campionatul. Am fost șapte etape pe primul loc și sunt momente pe care nu ai cum să le uiți. Cred că aveți nevoie de momente din acestea. În sezonul viitor, dacă CSU va ajunge pe podium, la Craiova va fi spectacol în Liga I“, a precizat Jean Vlădoiu.

Belodedici vrea performanță de la CSU

Directorul Centrelor de Copii și Juniori ale FRF, Miodrag Belodedici, a glumit pe seama condițiilor pe care le au juniorii în prezent și a făcut o comparație cu vremurile în care fostul internațional descoperea tainele fotbalului. „Am adus niște mingi în care copilul doar trebuie să șuteze și golul este garantat. Aceste mingi sunt făcute pentru atacanți, să înscrie foarte ușor. Au cip și se duc precum o rachetă, mingea este setată și ajunge direct în colț, jos. Când eram de vârsta acestor copii jucam cu o minge care costa 13 lei și se spărgea repede. Este diferență mare între copilăria noastră și a lor“, a punctat Miodrag Belodedici.
Acesta a salutat promovarea CS Universitatea Craiova în Liga I și a admis că Bănia trebuie să aibă din nou echipă în cupele europene: „Mă bucur că orașul Craiova are din nou formație în prima ligă și le doresc jucătorilor să ajungă așa cum au fost cândva cei din Craiova Maxima. De multe ori au ieșit oamenii în față, au promis că o să facă și nu s-a întâmplat. Cei din conducere trebuie să demonstreze că pot să ajungă acolo. Când o să fie Craiova în cupele europene atunci o să cred că au făcut un lucru bun, când stadionul o să fie plin și o să cânte acel imn frumos“.

„Cluburile de juniori, într-o situație critică“

În final, președintele AJF Dolj, Silviu Bogdan, s-a arătat mulțumit de inițiativa FRF, atrăgând atenția că toate cluburile de juniori din Dolj se află într-o situație dificilă din punct de vedere financiar. „Salutăm inițiativa FRF și sperăm să nu fie ultima. Așa cum au spus și dânșii, poate va veni și a doua tranșă, și a treia, dacă va fi cazul. Copiii au nevoie de mingi. Este o situație critică pentru foarte multe cluburi și acestea vin ca o mănușă pentru ei. Este un lucru normal ca FRF să aibă grijă de membrii afiliați, de juniorii acestor echipe și, de ce nu, poate vor veni și cu alte materiale“, a punctat Silviu Bogdan.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS