10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGrupă de foc pentru handbalistele tricolore

Grupă de foc pentru handbalistele tricolore

Naţionala de handbal feminin a României va evolua într-o grupă foarte grea la turneul final al Campionatului European din luna decembrie. Tricolorele vor face parte din grupa B și cu echipele Norvegiei, Danemarcei şi Ucrainei, potrivit tragerii la sorţi de ieri, de la Zagreb.
„Avem cea mai dificilă grupă, dar asta este. Ne ducem acolo să facem o figură cât mai bună. Eu cred că un loc meritoriu ar fi între primele șase echipe, dar obiectivul de performanţă nu este încă stabilit“, a spus Alexandru Dedu, președintele Federației Române de Handbal după tragerea la sorți.
Norvegia este una dintre cele mai titrate naţionale din handbalul feminin, cu un palmares în care se remarcă două medalii olimpice de aur, două titluri mondiale şi cinci titluri europene. Danemarca este triplă campioană europeană, campioană mondială şi triplă campioană olimpică. Naţionala Ucrainei are în palmares o medalie europeană de argint şi un bronz olimpic la JO 2004.
României s-a aflat în urna a treia valorică la tragerea la sorţi de la Zagreb.

Iată componenţa celorlalte grupe: Grupa A: Ungaria, Spania, Rusia, Polonia; Grupa C: Suedia, Germania, Croaţia, Olanda; Grupa D: Muntenegru, Franţa, Serbia, Slovacia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS