14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportGane și secretele lui din iarbă

Gane și secretele lui din iarbă

CS Universitatea Craiova și-a reluat luni după-amiază activitatea, aliniind o serie de nume noi, prezentate doar pe site-ul clubului, urmând ca sâmbătă, în jurul orei 12.00, să aibă loc o conferință de presă în care vor fi prezentați oficial mass-media și suporterilor, la fel cum se întâmplă la cluburile mari. Conducătorii alb-albaștri au luat o decizie profesionistă și în privința primului antrenament, cel de luni după-amiază, când în tribune s-a aflat un grup de fani, iar reprezentanții presei au putut sta o bună bucată de timp foarte aproape de jucători pentru stocul de cadre video și foto, ocazie pe care o oferă orice grupare respectabilă aflată la un început de drum. De ieri, lucrurile ar fi trebuit să intre în normalitate, în sensul că jurnaliștii și suporterii să poată asista la orice ședință de pregătire, fără să deranjeze, așa cum s-a întâmplat în mandatele lui Erik Lincar, Ovidiu Stângă și Gabi Balint, însă nu au fost și nu vor mai sta deloc așa.

Presa, interzisă începând cu al doilea antrenament

Știind că ieri urma să apară cei doi fotbaliști din Portugalia, Kay și Nuno Rocha, l-am contactat pe unul dintre ofițerii de presă ai CSU, Liviu Bistriceanu, pentru detalii, intenționând să particip la ședința de pregătire, cu scopul de a-i poza în cazul în care aceștia ar fi efectuat mișcări pentru „dezmorțire“, și de a urmări la lucru noile achiziții. Răspunsul m-a surprins: „Cei doi nu vor fi la antrenament, dar nici tu nu veni, pentru că este închis presei. Nu este o glumă, așa a spus Jerry“, a punctat Bistriceanu.
Am ignorat avertismentul și m-am prezentat la terenul „Zoltan Crișan“, pentru că presa nu mai fusese interzisă de pe timpul lui Adrian Mititelu, care avea o problemă cu toți reprezentanții mass-media pe care nu putea să-i controleze. Nici nu am coborât bine din mașină și ofițerul de securitate, Florin Cârstea, și-a făcut datoria, înștiințându-mă că antrenamentul este închis presei și suporterilor până sâmbătă, insistând să fie respectat ordinul. Prezent la fața locului, oficialul CSU, Gheorghiță Geolgău, a ridicat din umeri, surprins de cele auzite, așa că am pus o întrebare, printr-un SMS, mai „sus“, crezând că poate a fost ideea finanțatorilor. „Eu nu iau decizii de acest gen“, a fost răspunsul lui Mihai Rotaru, unul dintre acționarii de la CSU Craiova.

Jerry, alergic
la camerele de filmat
și aparatele foto

Contactat telefonic, Jerry Gane a fost vehement în privința „problemei“, punctând că decizia cu antrenamentele închise îi aparține în totalitate, fără să ofere o explicație plauzibilă. „Nu-mi place, nu vreau presa în fiecare zi la antrenamente că îmi creează ceva… Mi-au zis purtătorii noștri de cuvânt că înainte presa și suporterii aveau acces în fiecare zi, dar eu nu vreau așa, pentru că eu știu ce înseamnă camerele de filmat. Poate a fost normal cu Balint să vină presa la antrenament… Poți să mă întrebi pe mine și eu îți răspund la ce te interesează. Nu-mi place mie foarte multă presă pe margine. Peste tot în lume crezi că presa vine la fiecare antrenament? În Anglia este interzisă la ședințele de pregătire. Vorbiți cu mine și o să vă las de două ori pe săptămână. Eu zic că e de ajuns. O să vă las la antrenament joi, înainte să se plece la București pentru viza medicală, ori sâmbătă, când lotul este aproape complet. Luni, înainte de a pleca în Slovenia, mai veniți încă o dată și cred că e de ajuns. Nu v-am interzis definitiv, am fost înțeles greșit. Ce credeți că o să vedeți la antrenamente săptămâna asta? Niște teste și alergări. Las presa de două ori pe săptămână, asta e regula mea“, a spus strategul CSU, punctând că nici fotbaliștii nu au voie să vorbească fără aprobare: „Jucătorii, fără acordul nostru, nu au voie să dea declarații. Dacă voi vreți să vorbiți cu un jucător, doi, ne spuneți nouă și după antrenament pot da declarații la panou. La emisiuni pot să vină, dar discutăm înainte“.
Vrem, nu vrem, va trebui să-i respectăm decizia antrenorului craiovean, cu toate că suporterii și-ar fi dorit să afle mai multe amănunte legate de activitatea echipei decât comunicatele scurte de pe site-ul clubului. Să sperăm că o să și merite acest lucru, adică Jerry Gane să aibă „bagheta“ potrivită ca să ne ferească de emoțiile retrogradării și să apropie jocul celor de la CSU de nivelul prestațiilor echipelor mari din Anglia, pe care le-a dat exemplu în relația cu mass-media.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS