27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMergea: Visul meu este să câștig Turneul Campionilor

Mergea: Visul meu este să câștig Turneul Campionilor

Tenismanul oltean Florin Mergea a avut evoluții foarte bune, în acest an, în proba de dublu, alături de croatul Marin Draganja, totul culminând cu semifinala de la Roland Garros. La turneul următor, la Halle (Germania), Mergea și Draganja au atins tot penultimul act, iar în această săptămână vor juca la Hertogenbosch (Olanda).

Florin Mergea este un jucător de tenis care s-a născut pe 26 ianuarie 1985, la Craiova, domiciliul îl are în București, dar majoritatea timpului îl petrece la turnee. În acest an, jucătorul român a făcut un salt impresionant în carieră. Evoluțiile foarte bune în proba de dublu, unde face pereche cu un croat, Marin Draganja, l-au adus aproape de realizarea unei performanțe istorice, oprindu-se în semifinale la Roland Garros.
La o săptămână distanță, olteanul și partenerul său au atins tot penultimul act, la Halle (Germania), cei doi descurcându-se foarte bine pe teren.
Florin Mergea este cunoscut opiniei publice ca un jucător care a avut rezultate importante la juniori. În 2002, împreună cu Horia Tecău, a câștigat turneul de dublu la Wimbledon, iar cei doi au fost finaliști, tot la dublu, la Australian Open.
În anul următor, Mergea a fost campion la simplu și la dublu, cu Tecău, la Wimbledon, și finalist la simplu și dublu, tot cu Tecău, la Australian Open.

Pasionat de fotbal
și pilotaj

Florin Mergea a rememorat recent, pentru GdS, cum au fost primi pași în tenis și cât de greu i-a fost să ajungă la acest nivel, costurile fiind foarte ridicate. „Nu am ales eu tenisul, eram prea mic pentru astfel de decizii. Am fost dus la tenis și s-a nimerit să fiu bun. Probabil, dacă aș fi avut mai multe opțiuni, aș fi ales altceva, poate deveneam pilot de curse. Acum mă mulțumesc cu simulatorul de acasă, care îmi lipsește cel mai mult când sunt la turnee. Mi-ar fi plăcut foarte mult și fotbalul sau ceva în domeniul calculatoarelor. Am mers pe tenis, însă a fost foarte greu la început, pentru că la juniori nu primești bani pentru turneele câștigate, banii vin doar din eventuale contracte. În cazul meu au fost sponsorizări de la două companii importante, care m-au ajutat foarte mult. Apoi, la seniori, ca să ajungi să câștigi și să rămâi cu ceva după ce scazi toate cheltuielile trebuie să fii destul de sus în clasament, să intri la turneele ATP. La nivel de Futures plătești din buzunar, la Challenger-uri îți mai amortizezi din cheltuieli (în cazul în care obții rezultate), abia la turneele ATP poți să pui ceva de o parte. Cam acesta este drumul unui tenisman“, a povestit Mergea.

„Îmi place sportul
de echipă“

Jucătorul de 29 de ani a explicat de ce a ales proba de dublu în detrimentul celei de simplu. Decizia a luat-o și din cauza unor accidentări suferite de-a lungul timpului, iar visul lui este să ajungă la Turneul Campionilor. „Am jucat dublu de mic și am avut rezultate foarte bune. Mereu m-a atras această probă, îmi place sportul de echipă. Mai târziu, după mai multe accidentări în lanț, mi-a fost imposibil din punct de vedere fizic să continuu cariera la simplu, astfel am hotărât să rămân doar la dublu. Mereu vrei să joci bine la cele mai bune turnee, iar competițiile de Mare Șlem sunt cele mai mari, deci este normal să îți dorești cele mai bune rezultate acolo. Important pentru mine ar fi să câștig Turneul Campionilor la dublu. Ar fi ipocrit din partea mea să spun că joc din pasiune sau pentru bucuria de a câștiga turnee, de a fi pe teren. O fac pentru a ne asigura, mie, soției și copiilor noștri, pe cât posibil, un viitor cât mai bun, lipsit de grijile financiare“, a punctat Florin Mergea, pentru GdS.
Florin Mergea și Marin Draganja vor evolua astăzi, la dublu, în primul tur al turneului de la Hertogenbosch (Olanda), în fața cuplului Johan Brunstrom (Suedia) / Martin Emmrich (Germania).
Conform clasamentului dat ieri publicității, Florin Mergea a urcat două locuri în clasamentul ATP al acestei probe și se află pe poziția 38, cu 2.024 de puncte. Tot la dublu, Horia Tecău se menţine pe locul 25, cu 2.790 de puncte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS