6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportConferință internațională de educație fizică și sport la Craiova

Conferință internațională de educație fizică și sport la Craiova

\n

Sala de festivități a Colegiului Național „Elena Cuza” din Craiova a găzduit astăzi evenimentul de deschidere a Conferinței Internaționale „Sănătate și integrare socială prin educație fizică și sport în contextul școlii europene”, organizată de Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Dolj și Casa Corpului Didactic. Invitați de onoare au fost sportivi de marcă ai Craiovei, Roxana Han (handbal), Laurențiu Lică, Laurențiu Vînătoru, Dragoș Toma (volei), Cezara Constantin (scrimă) și Roxana Ene (atletism) dar și antrenori consacrați – Gheorghe Sbora (handbal) și Dan Podeanu (scrimă).

După alocuțiuni și premierea elevilor care au urcat pe podium la secțiunile „Sportul în imaginația copiilor – creație plastică: pictură, desen, grafică” și „Literatură și sport – creație literară/reportaj sportiv” a urmat sesiunea de referate și comunicări cu tematică sportivă „Activitățile sportive, o soluție la problema integrării sociale”. O altă secțiune este un workshop, cu titlul „Exemple de bună practică – mișcarea înseamnă viață, sportul înseamnă sănătate”.

La eveniment a fost prezentă și o delegație din Bulgaria, de la Vidin, din care a făcut parte și o campioană mondială la sambo, Tsvetelina Tsvetanova, și urmează să ajungă și un grup de profesori din Serbia, care au avut o problemă cu mașina și au întârziat.

Partenerii ISJ Dolj la această conferință sunt Primăria Craiova, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Dolj, Facultatea de Educație Fizică din Craiova, Academia Olimpică Română – filiala Dolj și Colegiul Național „Elena Cuza”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS