14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportSimona, împlinește-ți visul!

Simona, împlinește-ți visul!

Maria Șarapova este ultimul obstacol în calea fericirii Simonei Halep. Constănțeanca de 22 de ani joacă sâmbătă (ora 16.00) prima sa finală a unui turneu de Mare Șlem, la Roland Garros. Mai încrezătoare ca oricând în forțele proprii, Simona vrea să obțină prima victorie în fața rusoaicei.

Românca Simona Halep joacă sâmbătă, de la ora 16.00 (Eurosport, Antena 3) prima sa finală de Mare Șlem la senioare, un vis pe care îl are de când a pus mâna pe racheta de tenis.
Adversara jucătoarei născute acum 22 de ani la Constanța este rusoaica Maria Șarapova, anunțându-se o înfruntare splendidă, în care fiecare jucătoare are atuurile sale.
Cele două sportive s-au mai întâlnit de trei ori până acum, Șarapova, în vârstă de 27 de ani, câștigând de fiecare dată. După ultimul succes, înregistrat în primăvara acestui an la Madrid, Șarapova recunoștea că victoria sa a fost norocoasă.   
Simona este dornică să-și ia revanșa și să obțină primul succes în fața unei sportive care a triumfat la toate cele patru turnee de Mare Șlem.
„Voi încerca să-mi controlez emoțiile. Încă nu știu cum va fi la ora finalei din punct de vedere mental, nu am mai jucat niciodată într-o finală de Mare Șlem. În schimb, Maria are deja multă experiență la acest nivel, a disputat mai multe finale. Încă nu știu ce trebuie să  fac, dar trebuie să o înving, aș vrea să-mi iau revanșa după ce am pierdut la Madrid. Acum sunt mult mai bine pregătită. Acolo cred că am fost la 70-80 la sută din potențial, acum am ajuns la 90-95 la sută. Sunt mai luptătoare, mai atentă după fiecare punct. Am învățat multe după acea confruntare. Dacă voi rămâne relaxată, voi avea șanse“, consideră Halep, care a mai triumfat la Roland Garros, dar la juniori.
La rândul său, Maria Șarapova a făcut o declarație surprinzătoare când a vorbit despre adversara sa din finală: „Câteodată, când evoluezi împotriva unei jucătoare care n-a fost niciodată în această situație, se întâmplă ca ea să joace relaxată și nu ai multe de făcut. Trebuie doar să speri că o va lăsa puțin mai încet“.

Wim Fissette: Trebuie
să fie agresivă

Antrenorul româncei, Wim Fissette, a vorbit despre tactica pe care Halep trebuie să o aplice pentru a câștiga trofeul la Paris: „Trebuie să fie agresivă. Dacă se retrage, dacă va juca pe linia de fund, atunci nu are nici o șansă. Maria o va ucide!“.
Românca este acum pe locul 4 WTA, iar de luni va urca pe locul trei, în timp ce Șarapova, care anul trecut a pierdut finala la Roland Garros în fața Serenei Williams, ocupă acum locul 8 WTA. Dacă va câștiga turneul, jucătoarea română va primi 1,65 milioane de euro și 2.000 de puncte WTA. Premiul este cel mai mare câștigat vreodată de o sportivă din România.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS