16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportScrimerii români caută gloria în Franța

Scrimerii români caută gloria în Franța

La Strasbourg (Franța) debutează sâmbătă o nouă ediție a Campionatului European de scrimă pentru seniori. România va fi prezentă la acest eveniment cu o delegație alcătuită din 20 de sportivi, în frunte cu Ana Maria Brânză și Tiberiu Dolniceanu, campioni europeni în exercițiu la spadă, respectiv sabie. Dacă în anii trecuți, școala craioveană de spadă era reprezentată la feminin, de data aceasta selecționerul Octavian Zidaru nu a mai luat-o în lot pe Raluca Sbârcea (CS Universitatea Craiova).
Obiectivul tricolorilor este cucerirea unei medalii, iar în cazul în care Dolniceanu, accidentat la ultima etapă de Cupă Mondială, se va reface, bilanțul poate fi mai substanțial. Mihai Covaliu, președintele Federației Române de Scrimă și totodată antrenorul lotului național de sabie, a reamintit că în marile competiții cel mai important este să câștigi prima medalie, care scade presiunea de pe umerii sportivilor și netezește calea spre alte medalii.
„Noi ne dorim cât mai multe medalii, dar concursul este foarte puternic și de fiecare dată noi ne dorim și ne concentrăm să câștigăm prima medalie, ca să spargem gheața. Participăm cu o delegație numeroasă și sigur că principalii favoriți la medalii sunt sportivii de la loturile de spadă feminin, la individual și pe echipe, și sportivii de la sabie masculin. Tiberiu Dolniceanu este într-un proces de recuperare a gleznei piciorului stâng, la care a făcut o entorsă la ultima etapă a Cupei Mondiale“.
Componența lotului național: spadă feminin: Ana Maria Brânză, Simona Pop, Maria Udrea, Simona Gherman; sabie masculin: Tiberiu Dolniceanu, Alin Badea, Ciprian Gălățanu, Iulian Teodosiu; spadă masculin: Adrian Pop, Bertalan Arkosi, Alexandru Nyisztor, Andrei Timoce; floretă feminin: Maria Boldor, Ana Boldor, Mălina Călugăreanu, Isabelle Stan; floretă masculin: Radu Dărăban, Valentin Niță, Iulian Teacă, Teofil Moisuc.
Fiecare sportiv va trage atât în concursul individual, cât și în cel pe echipe.
Finala individuală la spadă feminin este programată duminică, 8 iunie, iar finala masculină la sabie are loc marți, 10 iunie. Concursul pe echipe la spadă feminin are loc joi, 12 iunie, iar concursul la sabie masculin sâmbătă, 14 iunie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS