11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHalep-mania, în lume și în România

Halep-mania, în lume și în România

Halep a devenit unul dintre cele mai rostite nume la nivel mondial în această săptămână. Jucătoarea  de 22 de ani readuce România, după o pauză de 34 de ani, în finala turneului de la Paris. În 1980, Virginia Ruzici, care o și manageriază pe Halep, izbutise calificarea în ultimul act la Roland Garros, fiind învinsă de Chris Evert.
După ce a ajuns să joace finala fără să fi pierdut vreun set,  Halep a fost lăudată de toată lumea, atât de marile publicații, cât şi de mari sportivi.
Nadia Comăneci, prima gimnastă de 10 a României, a felicitat-o pe Simona pe contul de Twitter, numind-o „Regina tenisului, miss Simona Halep“.
Întreaga Românie îi ține pumnii sportivei care acum un an nu reprezenta atât de mult în tenis, mai ales ca linie de clasament.  
„Hai cu primul titlu de Mare Șlem, pentru că poți, pentru că meriți și pentru că e momentul. Ne-ai făcut pe mulți să redescoperim tenisul, să căutam febril cum putem să-ți vedem meciurile, pe televizoare, laptopuri, telefoane mobile, acasă, la lucru, în mașină, să ne oprim în dreptul magazinelor de electronice în vitrinele cărora zeci de televizoare sunt reglate pe posturile care transmit meciurile tale. Dar nu pentru noi trebuie să câștigi. Pentru tine. Ai muncit prea mult ca să ajungi până aici și este păcat să nu te lupți în finală pentru fiecare minge, din primul până în ultimul minut“, este unul dintre miile de mesaje de încurajare pentru campioana noastră.
Inclusiv militarii români din Afganistan o susțin pe Simona. Scorpionii Negri au făcut o poză de grup și au afișat mesajul „Victorie Halep!“.

Cosac: Federația a investit puțin în Simona

Șeful tenisului românesc, George Cosac, a recunoscut joi că Federația Română de Tenis (FRT) a investit extrem de puțin în dezvoltarea Simonei Halep, dar promite investiții masive. „Aportul până acum a fost minim, dar acest lucru se va schimba până la finalul mandatului meu. Suntem una dintre puținele federații din lume cu un singur teren acoperit. Simona este un exemplu pentru toți cei care fac tenis. Demonstrează că este un produs sută la sută românesc. S-a antrenat numai în România“, a spus Cosac. Președintele FRT a făcut un calcul și a dezvăluit că, pentru a pregăti un copil pentru tenisul de performanță, este nevoie de minimum 3.000-5.000 de euro pe lună.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS