8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCraioveanu: Vreau victorie cu Vâlcea

Craioveanu: Vreau victorie cu Vâlcea

CS Universitatea Craiova întâlnește sâmbătă, de la ora 16.00 (TVR 1), pe „Ion Oblemenco“, pe CSM Vâlcea, într-un joc din cadrul etapei a 10-a, ultima din play-off-ul Ligii a II-a, seria 2. Promovată în Liga I din runda trecută, trupa lui Gabi Balint va încerca să-și ia la revedere de la publicul craiovean cu o victorie, la finalul confruntării spectatorii urmând să sărbătorească saltul în Liga I alături de jucători și conducere.
Directorul de imagine al CSU, Gică Craioveanu, a declarat, pentru GdS, că își dorește un public cât mai numeros și o victorie frumoasă, punctând că nu are nici un fel de emoții în privința verdictului Comisiei de Disciplină, care a prelungit suspansul până marți în legătură cu dreptul de promovare. „Va fi o sărbătoare meritată, echipa a încheiat bine campionatul. Este foarte greu ca o formație cu atât de mulți jucători noi să reușească promovarea din prima. E mare lucru ce am reușit noi aici și sper ca lumea să vină în număr cât mai mare și să ne bucurăm împreună. Au fost și momente grele, și momente mai fericite, mai bune, dar e bine când totul se termină cu bine. Îi felicit pe Gabi Balint, pe Ovidiu Stângă, Erik Lincar și pe toți băieții care ne-au ajutat să ajungem unde suntem. Aveam nevoie de o echipă în prima divizie. Craiova nu putea să-și permită să mai stea fără echipă în Liga I. Eu cred că mâine (sâmbătă – n.r.) vor fi lejer peste 10.000 de spectatori în tribune. Vreau victorie cu Vâlcea, pentru că ultima imagine contează. Chiar dacă echipa e promovată și o să fie mai relaxată, Gabi Balint le-a cerut băieților victoria, pentru a mulțumi spectatorii. A insistat foarte mult pentru acest lucru“, a spus „Gicanul“. „Nu există absolut nici o problemă juridică, zic eu. Dacă acești oameni din club sunt încrezători, și eu sunt la fel. Eu cunosc mai puțin acest aspect, dar spun că oriunde în lume, la federație, când vin oameni cu bani și vor să investească în fotbal, nu cred că ar trebui să existe nici o problemă. Vor dispărea foarte multe cluburi din cauza banilor. De aceea mi se pare logic ca o echipă care are investitori serioși și care a promovat pe teren să fie lăsată în pace“, a completat Craioveanu.

„Vor trebui să vină întăriri”

Întrebat ce va fi în Liga I, Gică Craioveanu a afirmat că echipa are nevoie de întăriri dacă vrea o clasare bună. „O să fie puțin complicat, pentru că vor trebui să vină întăriri. Acum depinde și de Gabi Balint, pentru că el va fi cel care va decide ce jucători vor veni. Cred că vor fi multe nume noi, jucători cu o mai mare experiență, pentru că va fi mult mai complicat. Față de a doua divizie, unde fotbalul este mai mult pe forță, pe contact, în Liga I sunt jucători care pot face oricând diferența. Nu spun că noi nu am avea câțiva jucători buni, în care să-ți pui speranțe, dar trebuie să vină și alții, pe lângă Ferfelea, Curelea și Ivan, puștiul ăsta care îmi place foarte mult. Nu știu dacă o să aduc și eu jucători din Spania. O să vorbesc cu Gabi, să ne spună ce nevoi are, ce priorități, tipul de jucător pe care îl vrea, în funcție de sistemul lui de joc, și o să fac recomandări dacă e cazul“, a spus Craioveanu, punctând că nu regretă că nu-și va face mâine jocul de retragere: „Nu-mi pare rău. O să ne retragem și noi… Am o idee, să facem un meci demonstrativ, dar nu numai pentru Craioveanu, ci să fie și Ilie Balaci, Donose, Gane, Stângă, Cristescu și toată lumea care a adus o contribuție la performanțele acestei echipe. O să vorbesc cu șefii clubului și o să vedem când am putea să facem acest meci. Ar fi frumos să-l susținem înainte ca acest stadion legendar să se dărâme“.

Pleșan s-a despărțit de CSU

Mijlocașul Mihăiță Pleșan a purtat vineri tratative cu finanțatorii CSU pentru reînnoirea contractului, dar acestea s-au soldat cu un eşec. „Nu ne-am înțeles. Îmi pare rău, sunt dezamăgit, dar asta este situația, iar de acum înainte iau în calcul orice ofertă. Am propuneri din Rusia, dar și din alte părți, și voi lua o decizie în curând. Voi fi prezent la meciul cu CSM Vâlcea, pentru că e normal, e și munca mea acolo, și trebuie să mă bucur și eu de această realizare“, a declarat Pleșan, pentru GdS.
Altfel, oficialii CSU poartă discuții cu mai mulți jucători, printre care fundașul dreapta Gil Bahia, mijlocașul Madson (ex – FC Vaslui), Nuno Rocha (Maritimo), Kay (Belenenses), dar și alți fotbaliști din Liga I, în special de la Oțelul Galați.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS