16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCraiova, laboratorul campionilor la scrimă

Craiova, laboratorul campionilor la scrimă

Spadasinii de la CS Universitatea Craiova s-au întors de la Satu Mare cu două medalii de aur şi una de bronz. Alin Mitrică a obţinut, în premieră, titlul naţional la individual, Ionuţ Trandafirescu s-a clasat pe locul trei, iar echipa masculină şi-a apărat cu succes medalia de aur cucerită anul trecut.

Dacă în anii trecuţi, spadasinele din Craiova erau nelipsite de pe podium la toate competiţiile, luptându-se pentru întâietate cu sportivele de la Steaua Bucureşti, acum a venit rândul băieţilor să domine întrecerile interne.
Dovadă stă ultima ispravă a scrimerilor de la CS Universitatea Craiova, care au avut o prestaţie de excepţie la Campionatul Naţional individual şi Superliga pe echipe, la seniori, concursuri desfăşurate săptămâna aceasta la Satu Mare.
Elevii lui Dumitru Popescu şi-au adjudecat ambele titluri naţionale puse în joc. La individual, Alin Mitrică a devenit campion, după ce anul trecut încheia concursul pe locul 9. În finală, sportivul din Bănie a trecut de Radu Andrei (CSM Satu Mare), scor 15-11. Pe podium s-a mai regăsit un spadasin de la CS Universitatea, Ionuţ Trandafirescu, care a intrat în posesia medaliei de bronz, după ce a fost învins în semifinale de Radu Andrei (scor 15-8).  
Rezultatul obţinut de Mitrică este o premieră pentru scrima masculină craioveană, conform spuselor antrenorului emerit Dumitru Popescu: „După atâţia ani de dominaţie a cluburilor din Oradea, Satu Mare şi Târgu Mureş, acum am cucerit şi noi titlul la individual. Mitrică a avut un sezon bun, cu trei concursuri internaţionale câştigate. Şi Trandafirescu are un parcurs constant bun“.
În primii opt la individual s-au mai regăsit doi craioveni, Ovidiu Pârvuleasa (LPS „Petrache Trişcu“) s-a clasat pe locul şase, Alin Sbârcia (CS Universitatea Craiova) a ocupat locul şapte. „Am o mare satisfacţie că primii şapte de la individual au trecut prin mâna mea la Centrul Olimpic de juniori de la Craiova“, a comentat Popescu.
În Superliga pe echipe, CS Universitatea Craiova a reuşit să-şi păstreze titlul cucerit anul trecut, care la acea vreme reprezenta tot o premieră.

Satu Mare, principalul adversar

Alin Sbîrcia, Alin Mitrică, Ionuţ Trandafirescu şi Dorian Pîrvan au avut cel mai dificil meci cu echipa gazdă, din Satu Mare, dar s-au impus cu scorul  de 45-43. „Echipa din Satu Mare a avut trăgători cu experienţă, dar noi am tras constant şi am menţinut avantajul de 3-4 tuşe. Nici meciurile cu Oradea şi Târgu Mureş nu au fost uşoare. Am cucerit din nou aurul, ceea ce dovedeşte că se lucrează bine. Am avut două modificări în echipă, adică au intrat Trandafirescu şi Mitrică în locul lui Nica şi Dragomir“, a adăugat antrenorul campionilor de la CS Universitatea.
Echipa Liceului cu Program Sportiv „Petrache Trişcu“ Craiova (Mario Persu, Valentin Blăgniceanu, Cătălin Foamete, Ovidiu Pîrvuleasa) a încheiat concursul pe locul şase.
CS Universitatea 2 Craiova (Liviu Dragomir, Robert Sfîrloagă, Ştefăniţă Vîlceanu) a retrogradat în Divizia A, acolo unde se află şi CSM Craiova, care nu a reuşit să promoveze în Superligă.
După doar o zi de pauză, spadasinii de la CS Universitatea vor pleca iar la concurs, la Cupa Solidaritatea, la Skopje (Macedonia), unde trebuie să-şi apere trofeul cucerit în 2013.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS