14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportSchimb de pase între campioane

Schimb de pase între campioane

http://www.youtube.com/watch?v=eWTfi3s76JI

\n

Fotbalistele de la Colegiul Tehnologic Auto Craiova, câştigătoarele Cupei Liceelor, au jucat ieri un meci demonstrativ cu o echipă din care a făcut parte şi Victorina Simion, fosta glorie a fotbalului craiovean şi românesc.

Câteva zeci de fete s-au adunat ieri în sala Voinţa din Craiova să joace fotbal în cadrul Cupei „Victorina Simion“, competiţie organizată de Asociaţia Pro EFS Craiova pentru a o cinsti pe una dintre cele mai mari fotbaliste ale României, Victorina Simion, fostă campioană cu CFR Craiova în anii ‘90 şi golgheteră a echipei naţionale.
Turneul a debutat cu un meci demonstrativ între echipa feminină a Colegiului Tehnologic Auto, care duminică a câştigat Cupa Liceelor la minifotbal, faza pe ţară, şi echipa Pro EFS, coordonată din teren chiar de Victorina Simion, care la început a fost jucătoare de câmp, apoi a trecut în poartă. Din echipa Pro EFS au făcut parte şi băieţi, voluntari şi chiar preşedintele asociaţiei, Marian Dobre, şi s-a jucat fără menajamente. După 20 de minute de joc, scorul a fost egal, 6-6, iar cele două echipe i-au încântat pe studenţii prezenţi în tribune cu unele execuţii spectaculoase.
La finalul partidei, Victorina Simion s-a arătat mulţumită de cum s-au mişcat fetele: „A fost un bun prilej să mă întâlnesc cu nişte campioane. Le cunosc, au perspective şi mă mândesc cu ele. Pentru popularizarea fotbalului feminin este foarte bun acest turneu“.
Cu mai puţine emoţii ca la Cupa Liceelor, profesorul echipei Auto, Jean Georgescu, le-a cerut campioanelor sale să joace cu atenţie pentru a nu se accidenta: „A fost un joc demonstrativ în care şi-au arătat cunoştinţele tehnico-tactice. Majoritatea sunt cu gândul la bacalaureat, dar această mişcare este binevenită“.

Victorina Simion vrea susţinere
pentru fotbaliste

Obişnuită cu marea performanţă, Victorina Simion regretă că în Craiova fotbalul feminin nu se poate dezvolta din lipsa banilor: „Îmi pare rău că fetele de la Real Craiova nu au putut să iasă campioane anul acesta. Le mai trebuie jucătoare şi bani. Lumea nu vrea să fie aproape de fotbalul feminin, decât promisiuni. Pe mine mă dezamăgeşte acest lucru, mai ales că acum fotbalul feminin este în plină dezvoltare la nivel mondial“.
Golgheteră la Cupa Liceelor, Lidia Moacă este fericită că bărbaţii privesc cu alţi ochi fotbalistele: „Da, s-a schimbat ceva de când am ieşit campioane. Oamenii, în special bărbaţii, ne privesc altfel acum şi spun că şi fetele pot face ceva bun. La meciul demonstrativ, ne-am simţit foarte bine şi suntem mândre că am jucat cu doamna Victorina, o mare fotbalistă“.
La finalul partidei, organizatorii au premiat componentele echipei campioane de la Colegiul Auto, dar şi pe antrenorul Jean Georgescu.
Portarul Ana Maria Ioniţă a primit diploma şi un buchet de flori de la arbitrul întâlnirii, Fănel Văduva. „Este prima oară când primesc flori de la arbitru“, a spus Ana Maria, care la Cupa Liceelor a primit doar şase goluri în şapte partide.

Studentele
de la FEFS, anul II,
au luat trofeul

Revenind la competiţie, anul acesta s-au luptat pentru trofeu cinci echipe, trei de la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport (FEFS), anii I, II şi III, şi două de la Facultatea de Litere, profilul pedagogia învăţământului primar şi preşcolar. S-a jucat sistemul „fiecare cu fiecare“, competiţia fiind câştigată de echipa FEFS, anul II. Pe locul doi s-a clasat FEFS, anul III, Litere, anul II, a ocupat locul trei, locul patru a revenit celor de la FEFS, anul I, în timp ce echipa de la Litere, anul III, a terminat competiţia pe ultimul loc. Denisa Oniciu, de la echipa câştigătoare, a fost golgheteră, iar Aurelia Gogoriţă a fost desemnată cel mai bun portar. Aurora Ungureanu Dobre, vicepreşedintele ProEFS, a oferit diplomă şi arbitrului turneului, dar şi Alinei Ionescu, directorul DJST Dolj, care a dat lovitura de începere la unul dintre meciuri. Festivitatea s-a încheiat cu premierea celei în cinstea căreia s-a organizat turneul, pentru al treilea an consecutiv, Victorina Simion. Aceasta a fost solicitată de fotbalistele de ocazie pentru poze şi autografe, ceea ce a făcut-o să se simtă ca în anii de glorie când încânta spectatorii cu golurile sale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS