17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportJucaţi fără milă!

Jucaţi fără milă!

CS Universitatea Craiova va susţine astăzi o partidă extrem de importantă în privinţa îndeplinirii promovării, urmând să întâlnească de la ora 18.00 (TVR 3), pe stadionul „Ion Oblemenco“, pe ASA Târgu Mureş, contând pentru etapa a 8-a din play-off-ul Ligii a II-a, seria 2. Obţinerea celor trei puncte puse în joc, coroborate cu un eşec al urmăritoarei CSM Vâlcea, pe teren propriu, cu Metalul Reşiţa, înseamnă „biletul“ spre Liga I. În felul acesta, trupa lui Gabi Balint ar deveni lideră, depărtându-se la două puncte de ASA şi la şapte de gruparea din Zăvoi, cu două etape înainte de încheierea sezonului. Acestea ar fi calculele perfecte, dar „matematica“ ne-ar putea da în continuare dureri de cap în cazul unui succes vâlcean în confruntarea cu bănăţenii, iar băieţii lui Gabi Balint ar fi ţinuţi în „şah“ de ardeleni. Pentru a nu da palpitaţii suporterilor pe final de sezon, CSU trebuie să câştige astăzi cu Târgu Mureş ca să nu stea la mâna rezultatelor. În plus, alb-albaştrii au de luat o revanşă morală în faţa suporterilor din Bănie, ASA fiind singura echipă în faţa căreia nu au reuşit să câştige, înregistrând până acum un egal, 1-1 în Ardeal, în turul campionatului regulat, şi două umilinţe, 1-2 în retur şi 1-4 în play-off.      

Balint: Nu ne bazăm pe rezultatele indirecte

Antrenorul craiovenilor, Gabi Balint, a admis că pe elevii săi îi aşteaptă o confruntare extrem de dificilă, dar are încredere că punctele vor ajunge în contul CSU. „Cred că promovarea se va juca până în ultima etapă. Este un meci important şi prin prisma faptului că ne dorim şi o revanşă, pentru că noi n-am câştigat nici un meci cu Târgu Mureş, iar în ultimul am pierdut într-o manieră destul de ruşinoasă. Vrem să câştigăm, mai ales că vom evolua în faţa propriilor suporteri. Sper să rupem şi această proastă tradiţie, atunci când vin mulţi suporteri echipa nu reuşeşte să câştige. Probleme sunt la echipă: una este absenţa lui Mihăiţă Pleşan, care nu va putea să evolueze din cauza cumulului de cartonaşe galbene, şi a doua este cea a lui Vătăjelu, care este la echipa naţională. Sigur, ne bucurăm pentru el, mai ales că este un jucător bun, care promite, dar îmi pare rău că nu îl am la dispoziţie, pentru că este jucător sub 21 de ani. Cu Târgu Mureş va fi un joc special. Întâlnim o echipă foarte bună, cu jucători valoroşi, o parte dintre ei evoluând şi la echipele naţionale. Nu o să fie un meci uşor, mai ales că vin şi ei şifonaţi după înfrângerea pe care au suferit-o cu Vâlcea. Îşi doresc promovarea cât mai rapid, dar vreau şi eu să îi învingem o dată. Publicul din Craiova îşi doreşte rezultate, spectacol şi sunt jucători mai tineri care nu prea fac faţă presiunii, dar numai cu meciuri de genul acesta se călesc. Publicul ştie să-şi răsplătească echipa atunci când joacă. Dacă va fi un egal muncit trebuie să ne mulţumim şi cu el, dar eu cred că vom obţine o victorie. Sigur că lor le convine egalul, pentru că un punct la noi şi o eventuală victorie cu Bistriţa, care a spus că va trimite în teren juniorii, le va fi mai uşor şi n-ar mai sta pentru ultimul meci cu FC Olt. Matematic, este posibil orice şi ne interesează ce facem noi“, a spus tehnicianul CSU. „Nu ne bazăm pe rezultatele indirecte. De câte ori ne-am bazat pe alţii nu a ieşit aşa cum programam. Le-am spus şi băieţilor că până la urmă tot pe noi ne bazăm. Rezultatele indirecte nu mă mai interesează. Sigur, există şi această posibilitate, să câştigăm şi să învingă Vâlcea, dar să nu ne mai facem calcule. Dacă va fi aşa nu este o problemă să cumpărăm după aceea şampania“, a completat Gabi Balint.

Pleşan şi Tilihoi, optimişti

Prezent la întrunirea cu mass-media de ieri, căpitanul CSU, Mihăiţă Pleşan, a afirmat că regretă că nu va juca, dar că speră într-o victorie cu ASA Târgu Mureş. „Cred că orice jucător îşi doreşte să evolueze în asemenea meciuri. Îmi pare rău că nu voi fi pe teren. Va fi un meci important pentru echipa mea, jucăm acasă cu o formaţie care ne-a pus probleme în multe meciuri şi ne dorim să câştigăm. Băieţii sunt montaţi. Împreună cu publicul sper să ne bucurăm chiar de promovare. Trebuie să joace cu sufletul şi dacă vor da totul pe teren vor câştiga. Sunt convins că ne va ajuta şi publicul dacă stadionul va fi plin“, a spus căpitanul CSU, completat de directorul sportiv, Nicolae Tilihoi: „Întotdeauna noi nu ne-am dorit decât locul unu şi locul doi. Va fi un joc al ambiţiilor, pentru că s-a creat o rivalitate de prost gust din partea unui individ din conducerea Târgu Mureş. Cred în victoria noastră, un rezultat pozitiv ar fi perfect pentru noi“.
Disputa dintre CSU şi ASA va fi arbitrată de Ovidiu Haţegan (Arad), ajutat la cele două tuşe de Vasile Marinescu şi Bogdan Gheorghe (ambii din Bucureşti), rezervă fiind Nicolae Cătălin Botaş (Timişoara). Observatori au fost desemnaţi Aron Huzu (Sibiu), respectiv Hacic Garabet (Constanţa).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS