8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSportul în familie, sursă de voie bună

Sportul în familie, sursă de voie bună

\n

Aproximativ 40 de craioveni, adulţi şi copii, au făcut sâmbătă dimineaţă „Sport în familie“, la Foişorul Fanfarei din Parcul „Nicolae Romanescu“.
Acesta a fost primul episod al proiectului lansat de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Dolj, FEFS şi Asociaţia Pro EFS Craiova.
Timp de câteva săptămâni, craiovenii sunt invitaţi la mişcare, sâmbăta dimineaţa, în acelaşi loc, adică la Foişor. Înainte de a începe „ora de mişcare“, studenţii de la FEFS au dat o tură prin parc şi au informat oamenii care veniseră la plimbare despre ce este vorba. Norii negri şi ameninţarea ploii au făcut ca la prima oră să nu fie prea mulţi oameni cu copiii prin parc. Dar majoritatea care a aflat de manifestare „Sport în familie“ a ajuns repede la locul de întâlnire.
Aurora Ungureanu Dobre, profesor la FEFS, i-a aşezat pe toţi care s-au strâns pe câteva rânduri pentru a face încălzirea, având ca fundal sonor o melodie ritmată – „Gaşca mea“. Au urmat jocuri de socializare, iar copiii au primit buline de diferite culori pentru fiecare activitate la care au participat.

Au jucat leapşa şi alte jocuri ale copilăriei

La final a avut loc festivitatea de premiere. Fiecare copil a plecat acasă cu diplomă de participare, dar şi cu o temă: să se joace până la următoarea întâlnire. „Copiii, părinţii şi bunicii au jucat leapşa, bucheţele – bucheţele, prinsea, pândarul leneş. În primă fază, adulţii şi-au băgat copilul în formaţie şi s-ar fi retras, dar nu au scăpat de ochii vigilenţi ai voluntarilor noştrii. Prima temă a fost socializarea, să ne cunoaştem. Au fost multe jocuri pentru captarea atenţiei. Cred că vremea nefavorabilă a împiedicat copiii să vină în număr mai mare“, a concluzionat Aurora Ungureanu Dobre.

Părinţii şi bunicii, partenerii copiilor

Gheorghe Miriţă, un domn respectabil, de 73 de ani, a venit cu nepotul, Alexandru Ungureanu. „Am aflat din parc de această acţiune şi mi-a plăcut. Am dansat, ne-am distrat. Este bine ca tinerii să facă sport, pentru că din marea masă se alege «spuma» care poate readuce România pe culmi înalte, acolo unde au fost gimnastele, atleţii, boxerii. Până la Nadia Comăneci, cine mai pomenise să iei zece?“, a spus craioveanul.
Altă bunică, Silvia Mara Popescu, a făcut mişcare alături de nepoată: „Am intrat şi eu la mişcare, dar mai puţin că am probleme cu picioarele“. Letiţia Gabriela Răduică şi bunica sa, Silvia, au câştigat o probă, pândarul leneş.
Gabriel Buciu a venit să facă sport cu cele două fiice ale sale. Una dintre ele, Andreea, a încheiat competiţia pe primul loc, iar sora sa, Maria, s-a clasat pe locul doi.

Campioana la box, Dora Mustăţea, a fost unul dintre voluntari, ea conducând unul dintre concursuri. Sportiva aşteaptă mai mulţi craioveni săptămânile viitoare: „Aş vrea ca un număr cât mai mare dintre cei care au venit vor practica în viitor un sport de performanţă, pentru că acum tot mai puţini copii mai merg la sport“. 

Activităţile fizice sunt izvor de sănătate şi energie pentru orice vârstă, iar practicarea unor sporturi în familie ar trebui să devină o obişnuinţă pentru toată lumea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS