27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGata cu suspinele! CSU are licenţa în buzunar

Gata cu suspinele! CSU are licenţa în buzunar

http://www.youtube.com/watch?v=yHA5554QolE

\n

Oficialii CS Universitatea Craiova au „albit“ puţin săptămâna trecută din cauza procesului de licenţiere. În primă fază s-au lovit de „zidul“ numit articolul 54, în ciuda faptului că semnalele fuseseră pozitive până la primirea răspunsului preliminar. Au urmat frământări şi alte acte depuse pentru apel, iar vineri seară toată lumea stătea ca pe ace, Comisia de Licenţiere urma să prezinte verdictul. „Data trecută am primit răspunsul pe la 23.50, aşa că avem de aşteptat“, ne mărturisea Felix Grigore, directorul executiv al clubului, dar s-a înşelat, Viorel Duru şi  colegii săi nu le-au zis craiovenilor „noapte bună“ în nici un fel.

Victorie de moral
la Slatina

S-a făcut sâmbătă dimineaţă şi… nimic. „E clar: dacă nu am primit până acum nimic, înseamnă că răspunsul va veni luni (astăzi – n.r.) dimineaţă, când va avea loc conferinţa lui Viorel Duru“, afirma Felix Grigore, omul care s-a ocupat pe partea juridică.
Izvoranu şi compania au intrat pe teren, la Slatina, cu gândul la ce va spune FRF-ul, pot „urca“ în Liga I sau se ajunge la TAS? Cu toate astea, jucătorii de la CSU au reuşit să-şi atingă obiectivul în meciul cu FC Olt, din cadrul etapei a 6-a din play-off-ul Ligii a II-a, seria 2, impunându-se la limită, scor 1-0, graţie reuşitei lui Cristi Ganea (‘48).
„A fost un joc destul de modest pentru două echipe care sunt în play-off. Rezultatele i-au ajutat în această etapă, dar trebuie să se ajute şi ei în continuare. Urmează meciuri foarte importante pentru CSU, în timp ce noi suntem cu treaba noastră, ne-am îndeplinit obiectivul“, a spus tehnicianul slătinenilor, Dan Oprescu. Acesta a utilizat următorii jucători: Mogoşanu – Bogdanovici, Cruşoveanu, Gligor, Siminic – Bancu, A. Pavel, Ignea (‘66, Quist), Huţanu – Marincău (‘75, Cuedan), Cr. Ciobanu (‘55, Dobrescu).
„Am obţinut trei puncte importante. Este o mare gură de oxigen pentru noi, după un joc, zic eu, mai bun decât în ultimele partide. S-a pasat mai bine şi ne-am creat destule ocazii. Am jucat ca o echipă profesionistă, nu ne-am mai pierdut cu firea, ca în alte meciuri, şi n-am mai făcut greşeli personale mari. Mi-a plăcut atitudinea jucătorilor, au ieşit doi cu capele sparte, Ganea şi Vătăjelu. Ne-au ajutat şi rezultatele celelalte, dar tot de noi depindem“, a declarat antrenorul formaţiei CSU Craiova, Gabi Balint, care a mizat pe: Brac – Ljubinkovic, Patriche, Izvoranu, Vătăjelu – Cr. Ganea (‘81, An. Ivan), Precup, Ad. Ionescu (‘44, Fl. Pătraşcu) – Ferfelea, Varga – Curelea (‘87, Pleşan).
„Sunt bucuros pentru golul marcat. Important este că am câştigat după atâtea meciuri fără victorie şi mergem la Bistriţa să ne impunem. Avem şanse mari de promovare. Dacă mai batem în două meciuri, suntem în Liga I“, a spus mijlocaşul Cristi Ganea.
„Aveam nevoie de o victorie şi este bine că a venit. Mergem la Bistriţa, sperăm să câştigăm şi să intrăm pe ultima sută de metri spre promovare“, a punctat Viorel Ferfelea.
„Sunt trei puncte importante, care ne ţin pe locul de promovare şi ne ducem la Bistriţa să câştigăm. Sunt convins că nu vom avea probleme cu licenţa“, a declarat Mihăiţă Pleşan.

Pe seară a curs şampania

Răspunsul mult aşteptat a venit sâmbătă seară, când toată lumea îşi luase gândul. „Clubul nostru a primit comunicatul oficial din partea Comisiei de Licenţiere: CS Universitatea Craiova are dreptul de a evolua în prima ligă în sezonul competiţional 2014-2015 şi îndeplineşte toate criteriile de licenţiere“, aşa a „sunat“ anunţul clubului pe csuc.ro.
„Am primit confirmarea imediat după ora 19.00, iar pentru mine nu a fost o surpriză, pentru că știam că avem actele în regulă. Când am primit răspunsul preliminar, am fost surprins. Nu are nimeni ce să ne mai zică după această decizie. Acum ne rămâne să rezolvăm promovarea pe teren“, a explicat Felix Grigore, pentru GdS.
„Acum trebuie să ne concentrăm pe linia sportivă. Mă bucur mult pentru victoria de la Slatina şi îmi doresc să obţinem trei puncte şi în jocul următor, cu Gloria Bistrița. Dreptul de promovare al echipei noastre mi se pare firesc atât timp cât am luat parte la competiţie“, a comentat Gheorghiță Geolgău, director general, pentru GdS.
„Am fost anunțat puţin mai devreme de conducere, iar eu l-am sunat pe Pleșan să le transmită băieților. Era o presiune pe noi din cauza situaţiei juridice. Acum este rândul nostru să ne facem datoria pe teren. Sunt convins că ne vor contesta alte echipe, dar odată ce am primit dreptul de promovare în Liga I din partea Comisiei de Licențiere, nu îmi este frică“, a explicat antrenorul Gabi Balint, pentru GdS.
„Nici nu vă închipuiți cât de fericit am fost când am primit vestea cea mare. În sinea noastră eram oarecum liniștiți, pentru că ştiam că suntem în regulă cu actele, dar ştiţi cum e, până nu vezi scris negru pe alb nu crezi. Acum, când toate lucrurile sunt clare din punct de vedere juridic. promovarea trebuie să vină şi pe teren“, a punctat căpitanul echipei Mihăiţă Pleşan, pentru GdS.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS