10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDănuţ Ceici îi predă ştafeta iubitei sale, Adelina Tănasie

Dănuţ Ceici îi predă ştafeta iubitei sale, Adelina Tănasie

\n

Atletul de la CSM Craiova visa să alerge la Campionatul Mondial de ştafetă din Bahamas, acolo unde va fi şi Usain Bolt, dar accidentul auto suferit acum două luni l-a scos din circuit. Acum, Dănuţ îi ţine pumnii iubitei sale, Adelina Tănasie, care împreună cu altă colegă de la CS Universitatea Craiova, Florina Pierdevară, va reprezenta România la Mondialele care vor reuni cei mai rapizi sportivi din lume.

Două atlete din Craiova, Adelina Tănasie şi Florina Pierdevară, ambele legitimate la CS Universitatea, vor face parte din echipa de ştafetă care va reprezenta România la Campionatul Mondial de ştafetă de la Nassau (Bahamas) din 24 şi 25 mai. Din echipă mai fac parte Mihaela Nunu şi Claudia Bobocea. Cele patru au obţinut dreptul de participare după ce s-au clasat pe locurile 1-4 în probele de 800 şi 1.500 de metri din cadrul Grand Prix-ului desfăşurat weekendul trecut în Bucureşti. Florina Pierdevară a încheiat pe locul doi atât cursa de 800, cât şi pe cea de 1.500, iar Adelina Tănasie a trecut a patra linia de sosire la 800 m.
La Nassau, capitala Bahamasului, şi-ar fi dorit mult să ajungă şi Paul Dănuţ Ceici, atletul de la CSM Craiova care în luna martie a acestui an a suferit un grav accident de maşină, în urma căruia a fost operat de fractură de femur. „Încă de anul trecut am văzut pe site-ul Federaţiei Internaţionale de Atletism că în 2014 va avea loc primul campionat mondial de ştafetă. Mi-am dorit să ajung acolo unde va veni şi Usain Bolt, cel mai rapid atlet al planetei. Ar fi fost concursul vieţii pentru mine. Pentru noi, sprinterii din România, este mai greu să obţinem calificarea la Campionatul Mondial de atletism sau la Jocurile Olimpice, dar aici era altfel“, a spus ieri Dănuţ, pe care l-am întâlnit în centrul oraşului, însoţit de Adelina.

„Sper să fac în curând antrenamente uşoare“

Sportivul în vârstă de 31 de ani merge acum, ce-i drept doar câţiva paşi deocamdată, ajutat de o cârjă. A început recuperarea şi speră ca luna viitoare să poată merge fără cârjă. „Am stat acasă 49 de zile şi nu am avut voie să stau în picior. De o săptămână fac recuperare la o clinică din oraş, sâmbătă voi merge şi la bazin, iar la sfârşitul lunii voi face un control. Dacă va fi bine, voi renunţa la cârjă şi voi face altfel de exerciţii, bicicletă, cu greutăţi pe picior. Sper să pot face cât de curând antrenamente uşoare. Am mai spus, dacă nu voi mai putea face sport de performanţă, măcar un concurs de retragere mi-aş dori să fac“, a explicat  Dănuţ Ceici.
Adelina Tănasie va alerga la Mondialele din Bahamas şi pentru iubitul ei. Ţinând cont de concurenţa puternică, eleva lui Mircea Alexandrescu îşi doreşte un record cu ştafeta României: „Pentru mine este o experienţă nouă, sperăm că va fi bine, poate facem un record. Îmi pare rău că nu poate merge şi antrenorul cu mine“. Plecarea lotului este programată pe 19 mai, iar Adelina va alerga în ultima zi de concurs.

Trei medalii de aur
şi una de bronz
pentru ştafete

Adelina Tănasie şi Florina Pierdevară şi-au făcut încălzirea pentru Mondiale la Campionatul Naţional de ştafetă, desfăşurat luni la Bucureşti.
Echipa CS Universitatea Craiova, din care, pe lângă cele două, au mai făcut parte Luminiţa Achim şi Ionela Dincă, a obţinut două medalii de aur, în probele de 4×800 metri şi 4×1.500 metri. Interesant este că la 4×1.500 de metri s-a înscris doar echipa CS Universitatea Craiova, un campionat special numai pentru ştafetă fiind ceva nou în România. „A fost un antrenament pentru Mondiale, să ne obişnuim cu toată cursa de ştafetă, pentru că noi până acum am alergat 4×400 de metri, nu 4×800 sau 4×1.500. Este mai greu pentru că este distanţa mai lungă şi îţi oboseşte mâna cu ştafeta. Noi avem o echipă omogenă de ştafetă, cu toate că a lipsit Ioana Doagă. Alte cluburi poate nu au avut suficiente fete valoroase pe această probă şi au considerat că nu au şanse“, a explicat Adelina. Sportivele sunt antrenate de Adrian Tudor şi Mircea Alexandrescu.
Şi ştafeta masculină de la CSM Craiova a revenit acasă tot cu două medalii: aur la 4×1.500 metri şi bronz la 4×800 metri. Sportivii care au alcătuit echipa sunt Marius Buşcă, Cezar Bobolicioiu, Andrei Ştefana şi Bogdan Motogna. Antrenorii acestora sunt Ilie Elena, Mihai Chelariu şi Mircea Călin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS